perjantai 13. heinäkuuta 2012

Koutsi hoiti


Kesäperjantai, mikä onkin paras tekosyy kirjoittaa räppäreistä, joiden skeneuskottavuus on miinuksella yksien häiden takia. Eipä tuo nettisivuihin viittaava levyn nimikään asioita kamalasti paranna.

Musiikki sen sijaan parantaa. Jare ja VilleGalle, jotka nykyisin tunnetaan lyhemmin JVG:nä, ovat unohtaneet sporttiriimit ja räppäävät nykyisin "yleismaailmallisemmista aiheista". Talouskriisiin ja syrjäytymiseen otetaan kantaa stifloilla, tötteröillä, turismilla ja Karjalalla.

Ensimmäisen levyn halpuus ja löysyys on vaihtunut laadukkaisiin taustoihin, välillä todella nerokkaisiin riimeihin ja täsmäiskumaisiin vieraisiin. Levyä kuuntelee todella mielellään, kun ns. aivot narikkaan räppiä tehdään tarttuvasti, tosin ilman junttidokausmeininkiä ja tasabiittitaustoja. Kukaan ei voi väittää, etteikö Töttöröö, Stiflat ja Kran Turismo olisi hölmöjä kappaleita, mutta verrattuna Rähinän viimeaikaisiin hittituotoksiin nämä ovat silkkaa neroutta.

Toki levyllä on täytekappaleita ihan riittämiin, mutta se ei juuri haittaa, kun suurin osa kappaleista on mustan kullan sijasta puhdasta sellaista. JVG on ottanut paikkansa Monspin laadukkaassa rosterissa. Vielä kun riimit pysyisivät jiirissä vähän paremmin, niin jätkät ovat lunastaneet paikkansa suomiräpin kaanonissa muunakin kuin Cheekin rinnalla patsastelevina supersaatanoina.Loppukevennys: räppi on näköjään sukuvika. MäkGälis kun on Suomen kovin gangsta jo tällä biisillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti