torstai 22. huhtikuuta 2010

Lisää uutta Disco Ensembleä

Disco Ensemblen uusi albumi The Island Of Disco Ensemble saapuu kauppojen hyllyille 26.5 ja tänään Facebookissa saivat fanit ladattavaksi uuden sinkun nimeltä Protector.


Siinä missä White Flag For Peace oli räyhähenkisempää Disco Ensembleä, niin Protector on taas huomattavasti seesteisempää ja "aikuisempaa" DE:tä. Protectorin ongelmana on vähän sama kuin White Flagissakin, ettei se oikein ensimmäisten kuuntelujen pohjalta tunnu iskevän tajuntaan. Biisi ei tunnu erottuvan edukseen oikein millään.

Muutaman kuuntelukerran jälkeen biisi tuntuu löytävän muotonsa ja nyt voin sanoa pitäväni kappaleesta. Keskitempoinen DE ei ole välttämättä mieleeni, mutta ihan kiva biisi. Levyllä toiminee paremmin. Jos jotain kehuja pitää esittää, niin Miikan lauluääni sen kuin vaan paranee levy levyltä.

Biisin voi ladata täältä sähköpostiosoitetta vastaan.

7 kommenttia:

 1. Mulla oli vähän samaa. Ensin suorastaan vihasin ja olin valtavan pettynyt. Kesti tosi monta kuuntelukertaa hyväksyä se, etten saanut haluamaani entisenlaista DE -menoa ja -meininkiä. Sitten kun sen antoi olla, biisi alkoi kuulostaa paljon paremmalta. Ei se vieläkään mikään täysosuma ole, muttei kuitenkaan ihan toivoton. Ja Miikan ääni on todellakin kehittynyt, taas kerran.

  Mää en nyt tiedä mitä pitäisi odottaa tuolta platalta. Vähän kauhunsekaista tuppaa olemaan.

  VastaaPoista
 2. Joo samat tuntemukset kuin sillo White Flagin kanssa. White Flagin oli täysin outo, mut tää jäi tähän taustalle soimaa, piti keskittyä biisiin, mut huomasin et surffaan vaan perustyyliin, vaikka kuuntelen ekaa kertaa. Kyllä tää nyt toimii jopa, mutta uskon että avautuu vielä paremmin.

  - Intellectual shit

  VastaaPoista
 3. Vähän outo valinta sinkuksi, kun tuo on noin selkeä "albumiraita", mutta ehkä bändi halusi esitellä kypsempää puoltansa tällä kertaa. Lähes kaikki kommentit kun on ollut samaa mitä meillä.

  Mulla on kanssa vähän sekavat fiilikset tulevaa albumia kohtaa. DE on parhaimmillaan energisissä biiseissä ja nyt vaikuttaa siltä, että levy tulee olemaan rauhallisempaa matskua täynnä. Toivotaan, että pelot ovat aiheettomia.

  VastaaPoista
 4. Musta toi on ihan sinkkuraita. Tosin sellainen keskinkertainen turhake, joihin bändi on viime vuosina erikoistunut.

  Taitaa Island of DE:n myötä aika ajaa tästä bändistä lopullisesti ohi. Magic Recoveries oli se hukattu näytönpaikka.

  VastaaPoista
 5. Haluaisin toivoa juuri keskinkertaisuuden takia, että tuo ei olisi sinkkunoston arvoinen kappale, vaan lähinnä sellainen osoitus bändin "uudesta linjasta". Ans kattoo ny.

  Magic Recoveries oli hyvä levy ennen vikaa viittä biisiä. Sitten se levy hajosi käsiin. Enkä mä nyt tiedä siitäkään tuleeko aika ajamaan näistä jätkistä ohi. Kunhan vaan nyt löytäisivät linjansa mitä toteuttavat. Joko sitä "At The Drive-in post-hardcorea" tai sitten tuollaista radioystävällistä rokkia. Jälkimmäisessä tapauksessa minä olen kasvanut bändistä yli.

  VastaaPoista
 6. Mulle itseasias toimii aika hyvinkin Magic Recoveries ja vikat 5 biisiä on just tosi kovia. Poltergeist kuuluu varmaan mun top5 DE biiseihin ikinä. On toi Protector silti aika mitään sanomaton biisi. Ei oo vielä täysin auennut. Ei se varmaan varsinainen single ole (?) vaan enemmän just tota mitä säkin ehdotit. Itsekin tykkään enemmän siitä räminämenosta jota Poltergeist mun mielestä edustaa, mutta kyl toi radiorock myös menee. Mutta yleensä jos haluun kuunnella hittikamaa niin alan kuuntelemaan Foo Fightersiä. Ainoa mihin DE mun mielestä kompasteli ennen oli tuo lauluääni, nyt se on parantunut ja odotan tätä levyä innolla. Toivottavasti en pety.

  - Intellectual shit

  VastaaPoista
 7. Määkin tykkäilin kyllä Magic Recoveriesista, se on paria biisiä lukuunottamatta ihan menevä paketti ollu mulle aina. Vähän vaan nyt pelottaa tämän uuden kanssa, etenkin kun äijäkkeetkin on kommentoinu sitä meiningillä "nyt on maltettu vaan soittaa" ja "vähemmän on enemmän"... toivottavasti se ei meinaa sitä keskivertousefektiä tai energiasta tinkimistä tai yksinomaan turvallista radiokamaa. En minä(kään) millään haluais kasvaa tästä bändistä yli, mutta ei auta ku venaa sitä plattaa. Ehkä toi Protector oli vaan vähän väärä biisi sinkuks. Ehkä.

  VastaaPoista