torstai 30. elokuuta 2012

DJ Premierin Top 5


Maailman kovin hiphop-tuottaja niinku-silleen-ikinä saapuu lauantaina nostamaan jengin lapasta kattoon The Circusissa dj-keikalla. Nyt onkin hyvä aika arvostaa DJ Premierin taitoja ja nostaa esiin viisi miehen kovinta tuotosta.

Vaikka DJ Premierin biitit tietyssä mielessä toistavat itseään, ei niitä silti voi haukkua. Miehen biittimuotti on ajaton ja aina toimiva, ja miehen taito löytää timanttisia sampleja on ylittämätön. Maailman parhaan tuottajan nimitys ei ole tullut vain paskan jauhamisen myötä, vaan kyllä miehellä on näyttöjä. Tässä niistä parhaat esimerkit. Enkä edes valinnut Gang Starrin ja Nasin klassikkoja.

Common - The 6th Sense

Ennen oli kaikki paremmin: DJ Premier teki biittejä kuten aina, mutta Commonissa sentään rullasi runomiehen verta. Nykyisin miehen riimikynä tuntuu tylsyneen täysin, mutta Like Water For Chocolatella miehen ulosanti oli tiukkaa ja luovaa. Ja Premo teki sitä mitä parhaiten osaa, eli potkivan biitin.


Mos Def - Mathematics

Mos Defin Black On Both Sides on maailman paras räppilevy ja Mathematics on sen kovimpia raitoja. Nuff said. Ja Premo teki sitä mitä parhaiten osaa.


Nas, Kanye West, KRS-One & Rakim - Classic

Converse on parin viime vuoden aikana harrastanut markkinointia palkkaamalla huippumuusikoita tekemään biisejä heidän nimiin. Nike harrasti samaa jo pari vuotta aiemmin juhlistaakseen klassikkolenkkareitaan, Air Force Oneja. Ja jos luulitte, että Converse on saanut kovia heeboja biiseilleen, niin Classicilla räppäävät vaatimattomasti kaikkien aikojen parhaat räppärit ja pistävät yhdet kovimmista verseistään. Varsinkin KRS-One pudottaa niin kovan versen, ettei siitä ole toivuttu vieläkään. Tätä biisiä ei ylitä yksikään all-star tuotos ikinä.

Ja Premo teki sitä mitä parhaiten osaa.


Notorious B.I.G. - Unbelievable

Biggie ja Premo. Paskaakos sitä enempää jauhamaan.


Bun B - Let Em Know

Etelä-räppi on tämän hetken suosituin räpin alalaji ihan miltä kantilta tahansa katsottuna, jos ei klubiteknokamaa lasketa mukaan. Suomi-Memphis pääsi jo albumilistan ykköseksi ja Nykkitrilli pistää ASAP Rockyn tahdilla trendikansaa sekaisin. Siksi onkin aika saatanan kovaa, että Bun B aka Trill O.G. tekee kaikkea muuta kuin laahavaa soundia. Let Em Know on taattua Premoa ja Bun B:n tyyli toimii vaan aina. Minä en tarvi mitään muuta.


DJ Premier lauantaina 1.9. The Circusissa. Olkaa paikalla, koska lämppäreinä on Suomen kovin tuottajakollektiivi. Lavalla on ainakin biittibattle ja huhupuheiden mukaan eräät raskaan sarjan pyöräilijät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti