tiistai 28. elokuuta 2012

Saanen esitellä: Tiiu Helinä


Kesän festareihin lienee nyt vähän liian myöhäistä palata. Ei pelkästään ajankohtansa vuoksi, vaan teistä kaikki ovat varmaan jo lukeneet, että Garden Party oli onnistunut tapahtuma, kuten myös Ruissi, Kuudennella Aistilla oli lupaava aloitus ja Flow oli jälleen Flow. Tuollainen ei myöskään inspaisi minua. Sen sijaan palaan festareihin parin uuden tuttavuuden myötä.

Tiiu Helinä on jo jonkin verran saanut pöhinää osakseen, mutta tasan kuukausi takaperin Kuudennen linjan ovella mietittiin vielä, että liittyykö bändi jotenkin Peter Paniin. Juu ei liittynyt. Kovan keikan tosin vetivät ja siksi pöhisen itsekin.

Tiiujen taustalta löytyy mm. Cloudsista tuttuja heeboja ja kovin kaukana emobändistä ei Tiiu Helinäkään lopulta seikkaile. Homman nimi kun on elektrofolk. Luitte oikein. Vaikka joku voisi väittää, ettei tästä yhdistelmästä tule lasta eikä paskaa, niin näilläpä tulee, sitä ensimmäistä.

Vähän aikaa sitten yhtye julkaisi Husky Rescuesta tutun Marko Nybergin levy-yhtiön El Caminon kautta ensimmäisen virallisen sinkkunsa nimeltään Muuri. Se on hyvä biisi, vaikka Nintendo-soundit yleensä ovatkin vieroksuttavia. Eteerisemmät ja raukeammat Susi ja Sataa ovat tosin vielä parempia. Kuunnelkaa ne. Sitten odottakaa levyä, joka tulee syssymmällä saman lafkan kautta.
Lisää sitä hyvää Suomi-soundia tiedossa "pian". Pidän sitä nykyisin suhteellisena käsitteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti