torstai 14. tammikuuta 2010

R.I.P. Jay Reatard

Tästä on pakko kirjoittaa. Uutinen tuli sen verran yllätyksenä ja järkytyksenä. Memphisiläinen Jay Lindsey, joka paremmin siis Jay Reatardina tunnetaan kuoli eilen kotonaan 29-vuotiaana. Kuolinsyytä ei vielä tiedetä.

Hiljaiseksihan tämä vetää, kun noin nuori kuolee. Jayn musiikki on vielä ollut todella lähellä sydäntäni pari vuotta, joten tuntui todella pahalta lukea kyseistä uutista. Yleensä muusikoiden tai julkkisten kuolemat tulee kuitattua hyvin nopeasti, mutta tämä on ollut valitettava poikkeus. Kävin Jay Reatardin keikan katsomassa maaliskuussa Nosturissa ja vaikka keikka oli lyhyt ja omasta olosta johtuen hivenen sekava, niin hyvä fiilis jäi miehen asenteesta.

Jotta tämä ei menisi liian sentimentaaliseksi, niin loppuun linkit miehen levyihin. Jay julkaisi musiikkia ties kuinka monen kokoonpanon kanssa ja julkaistuja levytyksiä on järjetön määrä, mutta itse suosittelen miehen molempia soololevyjä, jotka päätyivät myös vuosi- sekä vuosikymmenlistoilleni. Sinkkukokoelmilta löytyy myös muutamia helmiä.

Blood Visions

Watch Me Fall

Singles 06-07

Matador Singles '08

1 kommentti:

  1. En ole kovin paljon Jayta kuunnellut, mutta tosi surullinen uutinen tietysti.

    Mutta toivottavasti sulla on mukava matka!

    VastaaPoista