keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Viikon vitonen

Lämmöstä palanneena ajattelin tehdä pikakatsauksen biiseihin ja artisteihin, jotka juuri nyt ovat itselläni kovassa soitossa ja ansaitsevat näin saada muidenkin huomiota. Vitoskokoelman idea on pöllitty Pete2ndBestiltä ja dpst:ltä, joten kunniaa heille mainiosta ideasta.

Husky Rescue - Sound Of Love


Husky Rescuen uusi levy julkaistaan tänään, mutta Stupidosta sitä sai eilen (tuntuupa oudolta puhua "eilisenä" tapahtumasta joka tapahtui n. viisi tuntia sitten). Husky Rescue ei ensilevyllään vielä kauheasti vakuuttanut, mutta toinen levy osui ja upposi. Husky Rescue onnistui sillä levyllä yhdistämään kauniit melodiat herkkään tunnelmaan erinomaisesti. Sama onnistuu kolmannellakin levyllä ja tämä kappale on oiva osoitus siitä. Äänimaailma on hieman koneellistunut edellisestä levystä, mutta parin kuuntelukerran jälkeen se on pikemminkin vain piristänyt bändiä. Suosittelen!

Yona - Pilvet Liikkuu, Minä En


Yonan nimi on tullut erinäisistä lehtiartikkeleista tutuksi kaikesta muusta kuin musiikista. Naisen helluntalaistausta on noussut puheenaiheeksi ennen kuin debyyttilevyä oli edes julkaistu. Tämän kun unohtaa, niin jäljelle jää erinomaista musiikkia. Yonan musiikki on hämmentävä sekoitus iskelmää, jazzia ja folkia. Levy on tullut kuunneltua vasta kerran, mutta kuten Myspace-näytteistä voi päätellä, on musiikki hyvin raikasta. Kannattaa tsekata!

Vampire Weekend - Run


Vampire Weekendin toinen levy on ollut melkoisessa tehosoitossa ja ensimmäisten kuuntelukertojen pienoinen pettymyksen tunne on jäänyt taakse. Erinomainen levyhän sieltä jälleen kerran tuli ja tällä hetkellä eniten miellyttää tämä tarina "oravapyörästä" irtaantumisesta. Torvisyntikat ja U2:n Sunday Bloody Sundaysta muistuttava komppi piristävät tätä muuten hyvin minimalistista biisiä.

Converge - Effigy

Listan ensimmäiset kolme kappaletta ovat olleet aika leppoisaa tavaraa, joten rikotaan se fiilis nyt täysin. Converge on tullut oikeastaan vastikään tutuksi uudella levyllään ja yllättävää kyllä, tämä kohkaus on oikein hyvää. Nyky hardcore-punkin äärimmäinen linja ei ole miellyttänyt minua, koska melodiat ja lyriikat jäävät täysin äärimmäisyyden taustalle, mutta Converge on hämmentävästi onnistunut älyttömään kohkaukseensa saamaan sitä jotain outoa magiaa, mikä vetoaa. Suositellaan varauksella.

Delphic - Doubt

Delphicin nimi jäi kummittelemaan Bloc Partyn lämmittelijän pestistä pidemmäksi aikaa päähän ja nyt debyyttilevy sitten vihdoin tuli ulos. Bändi oli mukana BBC:n Future Sounds äänestyksessä Top 10:ssä ja debyyttikin meni Brittien albumilistalla kahdeksanneksi. Hyvä hype on päällä, mutta kamalasti ei tämä vielä ole muutamia yksittäisiä biisejä lukuun ottamatta vakuuttanut. Doubt on silti oikein mallikas kappale, jonka äänimaailmasta eritoten pidän. Levyyn pitänee silti jossain vaiheessa tutustua.

Vampire Weekendin levystä on tulossa arvostelu tällä viikolla ja jotain muuta myös varmaankin.

7 kommenttia:

 1. Husky Rescue, Converge ja Delphic muodostivat aika vinkeän Spotify-hetken. :) Tykkään silloin tällöin kuunnella vanhempaa hc:tä (esim. Minor Threat), mutta Converge on ehkä turhan tanakkaa kamaa ainakin tähän hetkeen... Delphicin levyn kuuntelin viime viikolla pari kertaa ihan sujuvasti, mutta Husky Rescueen ei jostain syystä ole ikinä tullut kunnolla tutustuttua. Nyt kyllä pitää, uusi levy kuulostaa sen verran mukavalta ainakin näin kolmosbiisiin asti.

  VastaaPoista
 2. En välttämättä mixtapella laittaisi niitä samalle kassulle. :D Vanhempi hc on kyl melkein lasten leikkiä verrattuna uudempiin hardcore-rymistelijöihin. Hc on mennyt niin äärimmäiseen suuntaan, ettei sillä oo paljoa enää vanhan koulukunnan harkin kanssa tekemistä. Converge on must saanu tohon äärimmäisyyteen jotain outoa groovea, ettei se kuulosta liian monotoniselta. Niin ja pidän kanssa itse paljon enemmän vanhasta hc:sta kuin uudemmasta, juuri sen takia, että uusi touhu on jo vähän turhan extremeä.

  Husky Rescueta voin suositella kyllä sydämellisesti! Varsinkin Ghost Is Not Real-levy on upea teos. Uusin levy on kanssa mun mielestä todella hyvä. Eka levy ei oo niin mua napannut, kun taas suurimman osan mielestä se on bändin paras levy. Delphiciä kyllä kuuntelee ihan mielellään, mut ei se sytytä mitenkään kauheasti. Voi olla, että levyä kun tarpeeksi kuuntelee, niin bändiinkin pääsee paremmin sisään.

  VastaaPoista
 3. Ekan levyn aikaan pidin Huskyja jotenkin liian sliipattuna, sen jälkeen olen sivuuttanut. Uusi levy osoittaa, että ylenkatseeni on ollut turhaa.

  Juuri nyt kuuntelen tuota linkittämääsi Gorillaz-biisiä. Jotenkin en vieläkään pääse tämän yhtyeen kärryille, en tiedä mikä siinä niin vaikeaa on. Mutta harmi ettei Horrors-yhteistyö päätynyt levylle asti, kaikki siihen bändiin liittyvä kiinnostaa.

  VastaaPoista
 4. Mulla kävi Huskyjen kanssa vähän sama. Toisen levyn bongasin, kun kaveri sanoi, että kannattaa tsekata. Se oli menoa.

  Gorillaz on aikamoinen sillisalaatti. Mulla kesti kanssa aikansa, että pääsin touhuun sisään. Eiköhän tuo Horrors-biisi julkaista myöhemmin. Taisi olla ensimmäisiä yhteistöitä, mitä Gorillazin uudesta levystä mainostettiin. Mielenkiintoinen se varmasti on!

  Mun on pitkään pitänyt tutustua The Falliin, mutta vähän on tuotannon laajuuden takia pelottanut lähteä siihen touhuun. :D Kirjaston poistolevyistä bongasin vuosi sitten jonkun uudemmista levyistä, mutta sekin on jäänyt hyllyyn pölyttymään. Taas olisi aukko sivistyksessä, mikä olisi hyvä paikata. :)

  VastaaPoista
 5. Jepulis, pitää testata noiden toistakin levyä.

  The Fall on sellainen omanlaisensa bändi, kyllä siitä aika nopeasti huomaa tykkääkö vai ei. Tai sitten voi käydä niin kuin mulle - joskus 93 näin jonkun niiden videon ja olin että mitäs sontaa tämä on, mutta joskus vuosituhannen vaihteessa kolahti yhtäkkiä ja kovaa. :) Spotifyssa on muuten aika monta niiden levyä, ensimmäiseksi kokeilulevyksi suosittelisin This Nation's Saving Gracea.

  VastaaPoista
 6. Kuuntelin tuon This Nation's Saving Gracen melkein läpi. Alkoi loppua kohden hieman puuduttamaan, mut kyl mä pidin suurimmaks osaks siitä. Pitää alkaa muutakin tuotantoa kahlaamaan läpi.

  Lainasin nyt pari Haahtelan kirjaa, joten eiköhän jonkunlainen mielipide synny kohta puolin.

  VastaaPoista