maanantai 1. helmikuuta 2010

Biffy Clyro @ Nosturi 31.01.2010

Biffy Clyro soitti eilen toisen keikkansa Suomessa. Edellistä keikkaa en nähnyt aikataulullisista syistä, mutta nyt pääsin paikalle. Lisäintoa keikalle menoon lisäsi uuden Only Revolutions levyn taso. Se on erinomainen rock-levy.

Nosturi oli lähes täynnä ja suurin osa yleisöstä tiesi bändin tuotannon todella hyvin ja sunnuntaikeikaksi yleisölläkin oli oikein hyvä meininki ja miksipä ei olisi ollut, koska bändi oli lavalla todella kovassa iskussa. Biffy Clyron levyt, varsinkin kaksi viimeisintä ovat tuotannoltaan melko siloiteltuja ja niissä massiivisesti soivat orkesteriosuudet lisäävät tiettyä sliipattua fiilistä, mutta livenä bändi on räkäinen ja rupinen. Taustanauhoja ei käytetty, joten livenä yhtye luottaa omaan sointiinsa täysin. En olisi ikinä uskonut, että kolmesta miehestä voi lähteä moinen mökä, koska bändin soinnissa oli munaa ja kovuutta enemmän kuin monella punk-bändillä ja se on jo paljon sanottu. Tästä huolimatta biisien sisällä olevat pienet jipot tulivat paremmin esiin livenä kuin levyllä.

Simon Neilin ääni oli hieman kohmeessa, mutta se ei onneksi häirinnyt. Muuten mies esiintyi energisesti ja varsinkin kitaraosuudet mies veti hurjalla energialla ja pieteetillä. Muun bändin suoritusta ei myöskään voi kritisoida, vaikka vähän taustalle jäivät.

Biisilista oli täytetty Only Revolutionsin ja sitä edeltäneen levyn Puzzlen biiseillä, mutta yllättävän paljon tuli näitäkin vanhempia biisejä ja yleisö jopa lauloi mukana. Olin hieman yllättynyt, koska kuulin, että edellisellä Tavastian keikalla yleisö ei tuntunut tietävän mitään biisejä. Parempi näin.

Kokonaisuutena keikka oli hyvä ja erittäin viihdyttävä. Yleisökin tuntui elävän musiikin mukana, joten fiilis ei jäänyt kylmäksi. Bändi on näillä näkymin tulossa kesän festareille, joten jos tulee mahdollisuus nähdä kyseinen bändi, niin suosittelen vilkaisemaan.

Biisilista:
That Golden Rule
Living Is A Problem Because Everything Dies
Glitter And Trauma
Bubbles
9/15ths
Who's Got A Match?
God & Satan
The Captain
Joy.Discovery.Invention
There's No Such Thing As A Jaggy Snake
Many Of Horror
A Whole Child Ago
Get Fucked Stud
Whorses
Encore:
Cloud Of Stink
Machines
Mountains

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti