sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Uutta vähän kaikkea.

Kevät on hyvää vauhtia tulossa ja sen myötä myös hulvaton levytulva. Huhti- ja kesäkuun välillä tulee hirvittävä määrä kiinnostavia albumeita kiinnostavilta bändeiltä ja nyt on alkanut tippua jo maistiaisia näiltä levyiltä.

Ensimmäisenä vuorossa on The National, jonka hienouden suhteen olen myöhäisherännäinen. Moderni klassikko Boxer on löytänyt paikkansa minun levysoittimessa vasta aivan viime kuukausien aikana. Onneksi uutta materiaalia saadaan jo toukokuussa ja maistiaiset ovat olleet huumaavan hienoja. Muutama viikko sitten laitoin maistiaisen Jimmy Fallonin showsta ja nyt on levytetty kappalekin annettu maistiaiseksi. Bloodbuzz Ohio on raastavan kaunis kappale ja on The Nationalia parhaimmillaan. Paljoa parempaa maistiaista ei olisi voinut antaa. Biisin voi joko ladata täältä tai kuunnella tuosta alta.2000-luvun tanssipunk-kuningas James Murphy palaa LCD Soundsystemin kanssa ja ensimaistiainen on nimeltään Drunk Girls. On hyvin suuri ihme, jos tämä ei soi puhki indie-diskoissa ympäri maailmaa. LCD Soundsystemin tarttuvin ja hittipotentiaalisin biisi sitten Daft Punk Is Playing At My Housen jälkeen. Kuuntele kappale Youtubesta.Bluesrock-kaksikko The Black Keys julkaisee myös uuden albumin toukokuussa ja ensimmäinen maistiainen Brothers-albumilta on nimeltään Tighten Up. Tämä Danger Mousen tuottama kappale muistuttaa hyvin paljon edellisen Attack & Release levyn materiaalia, eikä varmasti vähiten siksi, että edellisen levyn tuotti kokonaan sama herra. Tällä kertaa bändi on tuottanut levyn itse lukuun ottamatta tätä maistiaista. Toivottavasti loppumateriaali on myös yhtä groovaavaa.Brittien matikkatanssirock poppoo Foals myös julkaisee uuden Total Life Forever albuminsa toukokuussa (kaikkien aikojen levytoukokuu!). Ensimmäinen maistiainen oli hyvin hämmentävä Spanish Sahara, mikä oli lähes jumittava tunnelmapala, mutta toinen maistiainen onkin jo vähän perinteisempi. Paluuta vanhaan Foals-soundiin ei tämänkään maistiaisen perusteella voida odottaa, mutta This Orient kuulostaa todella hyvältä. Foalsille sopii popimpikin ilmaisu erinomaisesti. Yannis Philippakisin hivenen laiska ääni antaa tälle kappaleelle sen viimeisen silauksen, mikä nostaa tämän kevään miellyttävimpien kappaleiden joukkoon.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä vuoronsa saa legendaarinen brittipop-helmi Teenage Fanclub. Jo 21 vuotta kasassa(!) ollut yhtye julkaisee viiden vuoden odotuksen jälkeen uuden levyn ja ensimmäinen julkistettu kappale on Baby Lee. Teenage Fanclubin uusi levy julkaistaan myös toukokuussa ja tämän kappaleen myötä odotan sitä todella innoissani. Kappale on tuttua, turvallista ja silti tasaisen mahtavaa Teenage Fanclubia. Näin hyvää pop-musiikkia tuskin tänä vuonna edes julkaistaan. Kuunnelkaa tämä mahtavuus alta ja ihailkaa tuota kansitaidetta. Biisin voi myös ladata tästä linkistä.Levyvuosi 2010 alkoi jo täydellisesti ja se tulee myös jatkumaan erinomaisena. Voiko tämä vuosi olla jopa yksi kaikkien aikojen parhaimmista levyvuosista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti