torstai 9. helmikuuta 2012

Morrisseyn 2000-luvun top 5

Sen siitä saa, kun laittaa 1000. tweettiinsä Morrisseyta. Koko päivä menee kuunnellessa ja seuraavana päivänä on pakko jakaa innostus muidenkin kanssa, eikä mies ole tällä hetkellä ajankohtainen yhtään missään mielessä. Levy on puheiden mukaan valmis, mutta kukaan ei sitä halua julkaista ja keikkojakaan ei tietääkseni (näillä liksoilla en googlaile) ole vähään aikaan missään.

Morrissey on kumminkin legenda, jonka musiikki löytää uusia kuulijoita vuodesta toiseen. Myyttistä asemaa tukee vielä tavanomaista vannoutuneemmat fanit, jotka edelleen jaksavat syynätä sanoituksista jokaikisen pienenkin viitteen, joka voisi paljastaa jotain indiemaailman suurimmasta hahmosta.

Itse en kuulu tähän porukkaan. Kevytfani lienee jonkinlainen oikea määritelmä. Löysin Morrisseyn hänen paluulevy You Are The Quarryn julkaisun aikoihin. Levy kolahti ja siitä lähtien olen musiikista pitänyt.

Olen kumminkin niin avuton "fani", etten ole juurikaan kuunnellut ennen 2000-lukua tehtyjä soololevyjä. Viva Hate ja Vauxhall and I löytyvät hyllystä, mutta muihin en ole juurikaan tutustunut. Siksi viiden lempikappaleeni lista koostuukin viimeisen kymmenen vuoden ajalta, vaikka lempibiisini Everyday Is Like Sunday onkin kasarilta.

Tässä omat viisi valintaani ilman sen kummempia perusteluita. Erinomaisia biisejä kaikki tyynni.

Irish Blood, English Heart


Don't Make Fun Of Daddy's Voice


I Have Forgiven Jesus


You Have Killed Me


Life Is A Pigsty


Huomenna kannattaa muuten suunnata Levy päivässä-blogiin. Lisää Morrissey-herkkua luvassa ja jollekin jopa materiaalisesssa muodossa. Vink vink.

3 kommenttia:

 1. Morrissey on AINA ajankohtainen. Ei muuta, moi.

  VastaaPoista
 2. Hyviä valintoja kaikki. Mielenkiintoista että Morrissey painottaa omilla listoillaan uutta tuotantoa kovinkin voimakkaasti.

  Oma Top 5 2000-luvun tuotannosta voisi tänään olla tällainen:

  - Come Back To Camden
  - It's Hard to Walk Tall When You're Small
  - Munich Air Disaster 1958
  - I Will See You in Far-Off Places
  - Mama Lay Softly on the Riverbed

  Keikkojakin näyttäisi olevan tulossa, mutta toisilla puolilla maapalloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännää kyllä, että Mozzerin omat valinnat ovat noin tuoreita. Traumoja entisistä ajoista vai silkkaa ylpeyttä tuoreemmista biiseistä?

   Hyvä Top 5 sullakin! Oikeastaan ainoa noista, mikä ei ole mielestäni ihan huippubiisi, on tuo Munich Air Disaster 1958. Muut voisivat helposti olla omassakin viiden listassa.

   Arvasin muuten, että tartut tähän syöttiin. :D

   Poista