maanantai 27. helmikuuta 2012

Viikon keikat

Tuplapostausta pukkaa tälle päivälle, mutta ei voi minkään. Tämä viikko kun on pyhitetty keikoille, joista kahta olen odottanut jo aika pitkään. Ei se kolmaskaan ole yhtään vähäpätöisempi.

Tänään Tavastian lavalle astuu Anthony Gonzalez yhtyeineen. M83 myi keikkansa muutamassa minuutissa loppuun ja voin todeta olevani äärimmäisen onnekas ja iloinen lipun omistaja. Rakastuin neljä vuotta sitten Saturdays = Youthiin ja olin vakaasti päättänyt, että menisin bändiä UMF:iin katsomaan, mutta aikeeksi jäi. Tänään korjataan virhe ja vaikka kovasti flunssa yrittääkin oloani pilata, niin tulen sekoamaan ihan saatanasti, jos alla oleva ensimmäinen M83-rakkauteni soi Tavastialla.



Torstaina näen kanssa miehen, jonka live-esiintymistä olen odottanut jo pitkään, ja jonka näkeminen oli myös todella lähellä neljä vuotta sitten. Kyseessä on siis Mos Def a.k.a. Yasiin Bey, jonka piti esiintyä Rock The Bellsissä Helsingin jäähallissa, mutta perui aikoinaan tulemisensa viime tingassa. Kyllä Nas, The Pharcyde, De La Soul ja EPMD:kin kelpasivat, mutta ei niistä nyt tämän enempää. Mos Def on yksi lempiräppäreistäni ja kun mies on liveklipeissään vaikuttanut olevan todella kovassa iskussa, niin odotukset ovat todella korkealla. Ja niin kauan kun mies tykittää Black On Both Sidesin biisejä, niin minä olen ihan saatanan innoissani.



Mos Defin lämppärikin on tavanomaista kiinnostavampi. Yleensä kun suomalaisilla räppikeikoilla lämmittelijä on akselilta Axl Smithin joku projekti - Rähinän tusinaräppäri, niin nyt Nosturin lavan lämmittelee Pharoahe Monch, josta on sekunda kaukana. Huikean kova ukko hänkin, vaikka isoin hitti antaakin miehestä aika väärän kuvan. Jos laadukas hiphop kiinnostaa edes hitusen, niin ota torstaina suunnaksi Nosturi. Lippujakin on vielä jäljellä.



Lauantaina Korjaamon vintillä on sen sijaan suomalaista indie-osaamista tiedossa parinkin yhtyeen verran. EP-julkkareitaan viettävät niin Paperfangs kuin Zebra and Snakekin. Paperfangsin näin viime kesäkuussa ensimmäisellä keikallaan ikinä, joten on hauska nähdä myös bändin historian toinen keikka. Uutta matskuakin odotellaan jo innolla. Zebra and Snakea sen sijaan olen osannut vältellä jo todella pitkään, joten ehkä nyt on korkea aika nähdä tämä duo livenä. Bändin viimeaikaiset biisitkin ovat olleet yllättävän hyviä. Pistäkäähän pojat ja tyttö parastanne!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti