sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Death Grips is the shit


Jälleen voin innostua jostain uudesta. Death Grips meinaan potkii todella kovaa ja vielä suoraan päähän.

Sacramentolainen hip hop-trio pamahti ihmisten tietoisuuteen viime vuoden puolella mixtapellaan Exmilitary, jonka raaka ja kokeellinen soundi herätti kiinnostuksen. Huomenna virallisesti julkaistava The Money Store lyö kunnarin.

Death Gripsin soundin raakuus syntyy tuotannon hälyisyydestä ja tahtilajien muutoksesta. The Money Storen biitit imevät inspiraationsa jostain industrialin ja noisen välimaastosta lisäten soppaan syvää bassoa ja teknosyntikkaa. Tähän hälyyn lisätään vielä MC Ride, jonka riimittely on pikemminkin rytmistä huutamista kuin räppäämistä. Tämä on kaikkea muuta kuin sitä, mitä hip hop nykyisin on.

Kuten jo totesin, on The Money Store todella kova levy. Siinä missä Exmilitaryn taustat menivät liian hälyisiksi, niin nyt biiseissä on tarttumapintaa todella paljon. Levy nappaa välittömästi mukaansa, eikä irrota otteestaan missään vaiheessa. Jos räppiä pitää johonkin uuteen suuntaan viedä, niin Death Gripsin kokeellinen aggressio olkoon se suunta.

The Money Store julkaistaan tosiaan virallisesti vasta huomenna, tosin bändi laittoi levyn Soundcloudiin kokonaisuudessaan muutama päivä sitten. Tykittäkää siitä. Jos koko levyn kuuntelu pelottaa, niin alkuun voi kokeilla makunsa rajoja Lost Boysilla, Hustle Bonesilla, System Blowerilla ja lopetusbiisi Hackerilla.



The Money Storen ja vielä tänä vuonna tulevan toisen levyn No Loven muuten julkaisee Sonyn alalafka Epic. 'Nuff said.

4 kommenttia:

  1. Tää levy on kuulemma _todella_ hyvä! Lähtee kuunteluun jahka tästä kotiudun duunista himaan.

    VastaaPoista
  2. Siis huh huh wadap mikä soundi ja meininki. Meni nyt kyllä tehokuunteluun!

    VastaaPoista