keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Top 10: Odotetuimmat festarivieraat

Olen jälleen myöhässä postaukseni kanssa. Festarikesä kun on käynnistetty jo hyvän aikaa sitten, mutta onneksi menneillä festivaaleilla ei olisi ollutkaan mitään akteja, jotka tälle listalle olisivat yltäneet.

Se kertoo jotain tämän festarikesän älyttömyydestä. Harvana kesänä kun voi sanoa, että M83, Bat For Lashes, Justice ja Mastodon eivät olisi odotettuja festarivieraita. Sori vaan kaverit, mutta teidänkin vierailunne merkittävyyden ylittävät mm. nämä nimet.

1. Refused

Tämän kesän kovin comeback-yhtye tulee Ruotsista, sanoo kuka muu ihan mitä tahansa. Livepätkiä katsellessa on voinut todeta sen, että yhtye on jatkanut juuri siitä, mihin hajotessaan jäi ja en voi edes sanoin kuvailla, kuinka täpinöissäni olen siitä, että näen yhden suurimmista innoittajistani livenä reilun viikon päästä. Tämän kun piti olla täysin mahdonta. Ei onneksi ollut.

Ruisrockin teltta tulee perjantai-iltana olemaan minun lisäkseni täynnä ihmisiä, joiden ei tarvitse kysyä, saako huutaa. Kyllä saamme!



2. Pulp

Viime kesän kovin comeback-yhtye taas saadaan Suomeen "vuoden myöhässä", tosin nyt ei voi valittaa. Pulpin näkeminen on ihan minä tahansa vuonna Tapaus isolla T:llä, joten bändi on ansaitusti Ruisrockin perjantain pääesiintyjä. Odotettavissa hittejä ja nostalgiaa, mitäpä muutakaan sitä nykyisin osaa kaivata.



3. Bobby Womack

Todella toivon, että tämä uusimmalla levyllään itseään maailman rohkeimmaksi mieheksi kutsuva soul-legenda saapuu Suomeen. Alkuvuodesta suolistosyöpään sairastunut soul-legenda on sittemmin tervehtynyt ja noin kuukausi takaperin julkaisi hyvän comeback-levyn, joka olisi jo yksistään hyvä syy mennä Suvilahteen katsomaan miehen keikkaa. Mutta kun se menneisyys, josta löytyy mm. yksi maailman parhaista biiseistä. Ei tätä vaan voi missata!



4. Black Star

Näin jo maaliskuussa Mos Defin Nosturissa, mikä oli jo yksistään pienoinen unelmien täyttymys, mutta Ilosaari pääsi silti yllättämään ja räjäyttämään tajunnan. Mos Defin ja Talib Kwelin duo kun ei kymmeneen vuoteen ole muutamaa pistokeikkaa enempää tehnyt, eikä tänä vuonna tapahtuva reunionkaan ole vielä ollut järin aktiivinen paria uutta biisiä lukuunottamatta. Keikka Suomessa tämän vuoden Ilosaaressa onkin enemmän kuin koskaan uskalsin toivoakaan. Järjen lähtö, here I come!



5. Two Door Cinema Club

Vuoden 2010 kolmanneksi parhaan levyn mielestäni tehnyt brittiyhtye saapuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomeen ja väitän, että bändi tulee saamaan yhdet festarikesän isoimmista bileistä aikaiseksi. Eihän tämän yhtyeen musiikin tahtiin voi tehdä juuri mitään muuta kuin tanssia, pomppia ja huutaa ilosta!



6. Odd Future Wolf Gang Kill Them All

Blogia lukeneille ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että pidän todella paljon Odd Futuren touhuista. Kokoelmalevy OF Tape vol. 2 oli pettymys, mutta se ei haittaa, kun Tyler ja kumppanit päästetään lavalle tekemään parastaan, eli räppäämään ja lietsomaan porukkaa riehumaan. Edelleen ainoa syy, minkä takia Weekend Festivalien perjantain lippu löytyy itseltäni, enkä siitä aio luopua, vaikka kuinka muut artistit ovatkin paskaa.



7. Bon Iver

Bon Iverin kakkonen on mielestäni mahtava levy. Tunnelmaltaan yksi kaikkien aikojen hienoimmista. Jos Justin Vernon ja hänen massiivisen iso yhtyeensä onnistuu tavoittamaan sen jonkin mikä levylläkin on, niin luvassa on takuulla yksi vuoden keikkatapauksista.



8. The Shins

Oih ja voih. Olisin vielä viisi vuotta sitten nostanut The Shinsin tapauksessa kuin tapauksessa odotetuimmaksi festarivieraaksi. Muutokset niin kokoonpanossa kuin musiikillisessa tyylissä vieraannuttivat minut hiukan yhtyeestä, mutta en silti voi olla menemättä ylihuomenna Hietaniemeen. Jos James Mercer ja ne muut tyypit onnistuisivatkin sulattamaan sydämeni. Siihen ei tarvittaisi kuin alla olevan kappaleen ensimmäiset kolme sekuntia.



9. The Black Keys

The Black Keysin nykysuosio on asia, jota en ymmärrä. Toki bändi on loistava, mutta kun yhtyettä hehkuttavat jopa ihmiset, joita ei rock voisi kiinnostaa tipan vertaa. Ei se bändi niin loistava kumminkaan ole. Tämä valitus jääköön tähän, The Black Keys ja Flow on outo, mutta nousuhumalassa aivan varmasti erinomainen kombo, jos pogoaminen ja sekoaminen ei vain ole liian tyylitöntä toimintaa.



10. The XX

Missasin brittitrion Flow'n keikan kuumeen vuoksi, joten otin ilolla vastaan bändin buukkauksen Ilosaareen. Syyskuussa tulevan kakkoslevyn kappaleiden kuuleminen ennakkoon nostaa myös bändin statusta kesän festarinimissä. Silti en tiedä kuinka hyvin bändin rauhalliset tunnelmat uppoavat lauantai-iltana kello kymmenen villiintyneeseen festarikansaan. Ei ihan pieni haaste.



Listan ulkopuolelle jäivät mm. Charlotte Gainsbourg, Snoop Dogg, The Mars Volta, Frank Ocean, Björk, Feist, Modeselektor, The Hives, Antony & The Johnsons, Yeasayer, D'angelo, Suicidal Tendencies ja Basement Jaxxin dj-setti. Listaa voisi jatkaa vielä ties kuinka monella nimellä. Että onko paska festaritarjonta hä?

8 kommenttia:

  1. Välillä tuntuu olevan jo hieman runsaudenpulaa, mutta joka tapauksessa loistavaa, että kesäfestareille saadaan näinkin hyvä musiikkikattaus. Itse kyllä nostan Bat For Lashesin todella korkealle omalla listallani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runsaudenpulaa on todellakin, kun haluaisi mennä melkein jokaiselle festarille tänä vuonna. Harmi, ettei aika ja raha riitä. :/

      Bat For Lashes olisi kyllä kiinnostanut, mutta ei kumminkaan niin paljoa, että olisin Seinäjoelle matkustanut sen vuoksi. Siksi jäi pois kymppisakista.

      Poista
  2. Hyvä lista ja mukavaa, ettei erilainen tarjonta enää (tai ainakaan tänä kesänä) ole täysin flow´n varassa.

    Taitaa TDCC ja Mars Volta päällekäisyys harmittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danke! Mun piti yhdessä vaiheessa kirjoittaakin tarjonnan muutoksesta siltä pohjalta, että ns. isot valtavirtafestarit alkavat artistikattaukseltaan lähentyä Flow'ta. Teoria käy myös toisinpäin.

      Harmittaisi, jos pääsisin Ruissiin sunnuntaiksi. Näillä näkymin olen vain perjantain.

      Poista
  3. Huh, tuolla Refusedin keikallahan näyttää olevan kova meno. En ymmärrä punkista mitään, enkä ole koskaan kuunnellut Refusedia, mutta tuollehan voisi jopa antaa mahdollisuuden Pulpia odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, tosin pahoin pelkään, ettei Pulp tunnu enää missään Refusedin hyökytyksen jälkeen.

      Poista
  4. Ai suatana, mut on toi Refusedinkin keikka kivempi siellä kuvausalueella aidan paremmalla puolen, metrin päässä lavasta ;) Vähän jotenkin kyllä harmittaa, et melkeinpä parhaat (TDCC, Refused, Metronomy) on pistetty telttaan soittamaan. Huonompi valo, ja mun mielestä vähän syö festarifiilistä se telttailu. Ei hitto ois ollu hieno esmes Something good can work niitty- tai rantalavalla auringon laskiessa taustalla ku kaikki koittaa viel jaksaa Ruissin viimesiä minuutteja kolmen päivän rellestämisen ja suihkuttomuuden jälkeen. Mut eiköhän se luonnistu teltassakin, se fiilis, pitää vaan varustaa kameraa siihenkin valaistukseen, tunnelma kai tulee siitä musiikista kuitenkin, soi se sitten hikisessä teltassa tai meren rannalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvauspitissä oli varmaan aidosti parempi meininki kuin teltan pitissä. Oli melko nihkeätä toimintaa... Refused oli kyl iha vitun kova!

      Ja TDCC oli vissiin toiminu aika hyvin teltassa? :D

      Poista