torstai 9. joulukuuta 2010

Vuoden 2010 parhaat biisit: Yo! Tyttö-raps

Edellisen listan tapaan jatketaan yksittäisten kappaleiden parissa ja nyt on vuorossa kovimmat räpäytykset. Räpistä on tullut kirjoitettua tänä vuonna ehkä jopa enemmän kuin uskalsin edes odottaa blogia aloittaessani, mutta tänä vuonna tulikin monta todella kovaa räppijulkaisua ja biisiä. Järjestys on taas tajunnanvirtamaisen satunnainen.

Fashawn - Samsonite ManTätä biisiä en löytänyt itse, vaan kaikki kunnia kuuluu Golden Platitudesin suuntaan suosituksesta. Fashawnista en ollut koskaan aiemmin kuullutkaan, mutta onneksi kuulin. Samsonite Man on todella rentoa sanailua ja biitti rullaa mallikkaasti. Toimi kesäfiilistelyissä täydellisesti!

Rakaa - Crown Of Thorns (Feat. Aloe Blacc)Rakaan voi joku muistaa Dilated Peoplesista. Tänä vuonna mieheltä tuli uusi soololevy ulos, jonka huippu on mielestäni tämä Aloe Blaccin vierailun sävyttämä Crown Of Thorns. Helposti myös vuoden parhaimpia rap-biisejä.

Laineen Kasperi - Ikuisen Maanantain MaaLaineen Kasperin Olet Tässä jäi lopulta vähän etäiseksi levyksi. Ikuisen Maanantain Maa kumminkin jäi mieleen hyvällä tavalla. Biitti ja rapit tukevat toisiaan loistavasti ja loskapaskan täyttämä synkkä maanantaiaamu ei voi olla tulematta mieleen tätä kuunnellessa.

Stepa - Hullut Jätkät (Feat. Are & Tapani Kansalainen)Stepan Hullut Jätkät hämmensi ensikuunteluillaan. Biitit kun on pöllitty ties keiltä ja räpit ovat yhtä uhoa, mutta konsepti toimii täydellisesti.

Teflon Brothers - Skippaa DuunitTeflon Brothersin Punavuori-konseptilevy oli oikein hauska ja kesäanthem Skippaa Duunit on sen paras biisi. Eikös olisi mukavaa näilläkin säillä vain mennä rannalle ja skippaa duunit?

Heikki Kuula - SpugeTeflon Brothersissakin vaikuttavan Heikki Kuulan BlackSuami on jäänyt turhan vähälle kuuntelulle, mutta Radio Helsingin kesähittiäänestyksenkin voittanutta Spugea taas on tullut popitettua luvattomankin paljon. Kings Of Convenience-lainailut toimivat!

Paleface - Sammuva Soihtu (Feat. Wimme Saari & Davo)Palefacen Helsinki - Shangri-La jakoi mielipiteet todella vahvasti. Levy ei ehkä ollut kaiken hypensä arvoinen, mutta onhan sillä monta todella kovaa biisiä ja Sammuva Soihtu on helposti se kovin. Davon vierailu nyt on vähän turha, mutta Wimme Saaren joikaukset tekevät biisiin todella raikkaan fiiliksen.

Big Boi - ShutterbuggBig Boin soololevy palautti jälleen uskon siihen, että Outkast hallitsee maailmaa. Shutterbugg ei tee mitään uutta, mutta onhan tämä helposti kovinta räppiä tänä vuonna.

The Roots - The Fire (Feat. John Legend)Vaikka The Roots palasikin vanhempaan ja orgaanisempaan ilmaisuun How I Got Overilla, niin ei se silti ollut niin hyvä kuin annoin itseni olettaa. The Fire on siitä huolimatta oikein hyvä biisi, joka rullaa hienosti. Video on sitten aika karua menoa.

Kanye West - The Joy (Feat. Jay-Z, Kid Cudi & Pete Rock)Kanyen My Beautiful Dark Twisted Fantasy ja miehen alkusyksyllä alkanut Good Fridays-projekti olivat ehkä vuoden kovimmat jutut rapin saralla. Ilmaisena latauksena julkaistu The Joy saattaa ehkä olla Kanyen kovin biisi koskaan. Pete Rockin jumalainen biitti yhdistettynä Kanyen ja Jay-Z:n loistavaan sanailuun tuotti ilmoille vain ja ainoastaan mestariteoksen. "No electro, no metro, a little retro, ahh perfecto!"

Huomenna listataan kaikista muista genreistä kovimmat jutut, mutta siihenkin listaukseen liittyy yksi pieni jippo, joka paljastuu huomenna.

2 kommenttia:

 1. Huh kun toi Kanye West biisi on kova! Vieläköhän toi on ladattavana kanye westin sivuilla tai jossain? Muuteki listalta tuntuu löytyvän kaikki tarvittava. Fashawn kyllä taitaa olla 2009 vuoden puolelta, mut ei se mitään haittaa kunhan sais vaan lisää näkyvyyttä. Tästä muuten vähän uudempaa biisiä http://www.youtube.com/watch?v=5ZdzjtbTxOw toimii edelleen.

  Onko super janne jo päässyt kuunteluun?


  - Golden Platitudes

  VastaaPoista
 2. Kanyen sivuilla on vielä linkit kaikkiin Good Fridaysin aikaisiin raitoihin. Sieltä latailemaan!

  Yritin kovasti tarkastaa, että onko Fashawn tämän vuoden puolelta vai ei, mutta en oikein saanut selkoa. Päätin sitten, että se on tämän vuoden puolella julkaistu sinkkuna, joten listalle päätyi. :D Voi olla, että ensi listassa pitää korjata moka.

  Super Jannea on tullut kuunneltua kyllä. Vähän etäinen albumi vielä, mutta ehkä se siitä vielä aukenee.

  VastaaPoista