torstai 8. joulukuuta 2011

Ensi vuoden isot: Black Twig


Viisikon ainoa suomalainen mainitaan suomalaisen musiikin päivän kunniaksi nyt. Rehellisesti sanottuna tähän olisi voinut heittää minkä tahansa Suomi-indien tulokkaista, koska todella monella yhtyeellä on elementit ja tähdet niin kohdillaan tällä hetkellä, että breikkaus on kiinni enää vain omasta työstä. Yksi yhtye on kumminkin, jos ei ylitse muiden, niin ainakin lähimpänä kunnon läpimurtoa.

Minun täytyy heti kärkeen myöntää, etten ollut kuullut Black Twigista yhtään mitään ennen kuin Lake Songin julkaisua. Kyseinen biisi tosin kolahti heti ja niin kolahti toisena maistiaisena debyyttilevy Paper Treesiltä julkaistu Death Scene. Tällaista surinapopia olin kaipaillutkin, missä biisit rullaavat komeasti eteenpäin, eivätkä jää paikalleen jurnuttamaan niin että uni meinaisi tulla silmään. Jotain bändi osaa myös tehdä todella oikein, koska monessa muussa tapauksessa vinkuisin, kuinka laulajan ääni on ohut ja voimaton, mutta Aki Pohjankyrön ääni sopii biiseihin tajuttoman hyvin. Taidan olla sokeutumassa, kuuroutumassa ja muuttumassa fanipojaksi.

Kyseiset biisit antavat kumminkin vähän eri kuvan itse levystä. Vaikutteissa mainittu folk kun kuuluu itse levyllä huomattavasti esimakubiisejä enemmän ja näitä puolia olisi voinut tuoda enemmänkin ennakkoon esiin. Helisevät kitarat ja kuulaat melodiat kun toimivat aivan yhtä komeasti, ellei jopa komeamminkin kuin suoraviivainen paahtaminen. Myös Kouvola (Slow) on jumittavuudessaan komeaa kuunneltavaa.

Niin että kun on nähnyt bändin livenä ja kuullut jo debyyttilevynkin, niin uskaltaa povata aika isoja juttuja Black Twigille. Bändi ei suurempaa hiomista enää tarvitse, vaan paketti alkaa olla todella hyvin kasassa. Toki debyytillä on pieniä kauneusvirheitä, mutta niitä kuuluu esikoisella ollakin. 11. tammikuuta suosittelen matkaa levykauppaan, koska silloin käsissäsi saattaa olla vuoden 2012 paras kotimainen debyyttilevy. Sen voi näinä aikoina laskea jo melkoiseksi saavutukseksi.

 Black Twig : Lake Song by Soliti

 Black Twig : Death Scene by Soliti

2 kommenttia:

  1. Ha! Entinen työkaverini soittaa kyseisessä poppoossa :) Pidän myös poikien menosta, menevää rallia :)

    VastaaPoista