keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Ensi vuoden isot: Frank Ocean


Nyt päästäänkin viisikossa ensimmäiseen BBC:n noteeraamaan artistiin. Frank Ocean on tullut vuoden mittaan varmasti suht monelle tutuksi OFWGKTA:n hölmöilyjen myötä ja muutamalle ehkä Nostalgia,ULTRA-mixtapesta.

Aivan kuten The Weekndkin, on Frank Ocean myös singer-songwriter, jonka genre on r'n'b. Ocean onkin kunnostautunut biisintekijänä soolouransa ulkopuolellakin; biisejä kun on ollut jo Beyoncen ja John Legendin levyillä. Mies oli myös vierailijana kahdella biisillä Jay-Z:n ja Kanye Westin yhteislevy Watch The Thronella.

Odd Future-kytkökset voisivat antaa ymmärtää, että Ocean olisi rääväsuinen pahennuksen herättäjä, mutta mies on kaikkea muuta. Oceanin r'n'b on perinteisen smoothia, mutta siitä puuttuu kaikki siirappisuus, juustoisuus ja laskelmoivuus, mikä genreä on riivannut jo ikuisuuksia. Miehen korva tarttuville melodioille ja tunteikkaille koukuille on omaa luokkaansa, ja toki Nostalgia,ULTRAn röyhkeät Coldplay- ja The Eagles-samplet saavat hymyn kerta toisensa jälkeen huulille.

Yhden mixtapen perusteella ei toki pitäisi heittää ihan mielettömiä tulevaisuuden nero-lupauksia ilmoille, mutta Oceanista kuulee jo nyt sen, että miehellä riittää kykyä saada iso yleisö puolelleen ilman oman näkemyksensä laimentamista. Tietty kaikki voi muuttua debyyttilevyllä, jonka tuottajiksi ollaan heitelty muun muassa sellaisia nimiä kuin Kanye West. Vielä kun iso Def Jam on julkaisijana, niin kaikki voi muuttua hetkessä. Odotan silti, että Ocean piristäisi ummehtunutta genreään aivan kuten kollektiivikollega Tyler, The Creator piristi omaansa.

Joku voisi muuten hommata ukon Suomeen keikalle, koska livet näyttää aika mielenkiintoisilta.

3 kommenttia:

 1. Frank Oceanin ääni on mukavan smoothi ja noissa biiseissä on jotenkin hyviä koukkuja. Myös mukavan vähäeleisiä, ei ole liikaa ängetty täyteen kaikkea. Pidän!

  VastaaPoista
 2. Tähän nimeen luotetaan täälläkin. En usko, että kovin huonoa levyä tulee jos Kanye on mukana tuottamassa, kunhan Frank Ocean vaan pitää oman tyylinsä. Swim Good ja Novacane on molemmat biisejä, jotka vaan paranee joka kuuntelulla, mutta kuulostaa jo ekallakin kerralla todella hyviltä. Ainaki se Beyoncelle tehty biisi on ihan jees, nii eiköhän sieltä hyvä levy tule. Löytyy enemmän luottoa kuin esim. juuri Weekndille.


  - GP

  VastaaPoista
 3. Pete: Jep, ärränbeeksi mukavan ilmavaa soundia. Koukuista huomaa, että jätkä hallitsee biisien tekemisen todella hyvin.

  GP: Mua just vähän pelottaa se, että jos levylle hommataan liikaa isoja ja nimekkäitä tuottajia, niin Oceanin oma visio ja soundi jää varjoon. Biiseistä ei kyllä levy tule jäämään kiinni, se on varma!

  VastaaPoista