perjantai 9. joulukuuta 2011

Ensi vuoden isot: Michael Kiwanuka


Ja sitten onkin jo aika viikon viimeisen hypetyksen. Oikeastaan hypetyksen voisi jättää väliin, koska kaikki Slow Showta lukeneet eivät ole voineet olla törmäämättä tähän brittiläiseen soul-mieheen, joka on ihastuttanut myös minua. BBC on myös mainittu.

Michael Kiwanukan juurekas soul erottuu monen muun yrittäjän joukosta akustisuudellaan ja motownittomuudellaan. Miehen ääni on upea ja kappaleet ovat rauhallisuudessaan todella hienoja. Folk ja soul sopii yhteen ja soundia ei voi kuvailla oikein muulla sanalla kuin ajaton.

Kaksi ep:tä on ulkona, kolmas tulee tammikuussa ja levy on luvassa maaliskuussa. Voin hyvin kuvitella, että keväällä miehen soundi ihastuttaa niin maan pirusti. Mitä sitä turhia enempää turisemaan, kuunnelkaa ja liittykää kulttiin.

Nyt kun hypeviikko on jälleen ohi, niin pitää hetki selittää artistivalintoja. Tarkoitus ei ollut etsiä viittä bändiä, joista ette ole vielä kuulleet mitään, vaan esitellä artisteja, joista itse olen diggaillut todella paljon ja arvelen muidenkin innostuvan ajan myötä samoista nimistä. Kaikilla näillä kun on vielä mielestäni hyvät mahdollisuudet crossover-suosioon. Kieltämättä meni vähän rytmipuolelle, mutta kerrankos sitä nyt vähän ollaan indien ulkopuolella. Viime hypeviikko kun meni sille puolelle selkeästi. Jos joku nyt löysi nämä artistit ja bändin ensimmäistä kertaa, niin tehtäväni on täytetty.

Ensi viikolla ollaankin sitten vuoden parhaiden biisien parissa ja jouluviikolla albumien kimpussa. Jaiks!

2 kommenttia:

  1. *köh*, oon tainnut toistaa itseäni aika pahasti :D Kaiken mies ansaitsee kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Teit mun ja monen muun työn vaan helpommaksi. :D

    VastaaPoista