sunnuntai 8. elokuuta 2010

Countdown to Flow: Parhaat hetket 2007-2009

Flow lähenee päivä päivältä ja kopioin idean jälleen toiselta bloggaajalta, mutta kun tässä ollaan nostalgisoitu aiemminkin, niin nostalgisoidaan Flown siisteimpiä hetkiä.

5. Huoratron @ 2008

Lauantaiyön teltan räjäyttäjä. Strobot välkkyivät sokaisevalla tahdilla ja lavalta näkyi vain huikean parran omaava heppu, joka väänsi namiskoita ja riehui kuin hullu. Tampattua tuli enemmän kuin oli edes laillista ja Huoratronin nimeen vannottiin muutama viikko. Videota ei löytynyt parin vuoden takaa, mutta viime vuotisilta festeiltä löytyi ja meininki välittyy aika hyvin siltäkin.



4. Jenny Wilson @ 2007

Jenny Wilsoniin en ollut kamalasti edes tutustunut ennen Flow-festareita. Ilman mitään ennakkokäsitystä katsoin keikan ja ostin levyn heti sen jälkeen. Keikka oli upea. Bändi koostui vain kolmesta jäsenestä ja rumpukoneesta. Tietynlainen minimalismi toimi huomattavasti paremmin kuin viime vuotinen suurieleisyys. Keikan kohokohta oli siellä esitetty uusi biisi, joka ei valitettavasti edes päätynyt Hardshipsille asti. Kitaristinainen kääriytyi punavalkoiseen lippuun, jonka selkämyksen hän esitteli kertosäkeessä. Kertosäkeen sanat luki siis siinä. Kylmät väreet iski todella kovaa. Harmi, että kuva siitä on hävinnyt jo jonnekin bittiavaruuteen. Loppukesän fiiliksiin sopi myös tämä biisi erinomaisesti.



3. Vampire Weekend @ 2009

Tätä keikkaa olin odottanut todella kauan, eikä Vampire Weekend todellakaan pettänyt. Riehakas ja energinen keikka, joka sai koko lavan edustan villiksi. Cousins aiheutti jopa jonkinlaista kaaosta, koska muistan melkein kaatuneeni hullun pogouksen takia ja se oli sentään silloin vielä julkaisua vailla oleva biisi. A-Punk sai myös koko Suvilahden todella sekaisin. Pompin ja lauloin koko keikan läpi ja muutamaan otteeseen tuli jopa joidenkin täysin tuntemattomien tyyppien kanssa vedettyä ringissä tanssia. Mikään ei pystynyt enää ylittämään tuona vuonna Vampire Weekendiä. Livenäytettä löytyy paria päivää aiemmalta keikalta Tanskasta.



2. Cut Copy @ 2008

Cut Copyn In Ghost Colours oli tullut tutuksi ja keikka jäikin melkein ainoaksi minkä sunnuntaina näin. Lauantai kun venyi aamuun asti. Onneksi näin edes Cut Copyn, koska harvoin on ollut yleisö noin hyvin mukana festivaalin viimeisen esiintyjän aikana. Ilta oli hämärtynyt juuri sopivasti, kun aussit tulivat lavalle vetämään erinomaista elektropoppiaan. Bändi oli todella kovassa iskussa. En olisi yllättynyt jos yhtyeen rumpalikin olisi pogonnut lavalla, koska meno oli todella riehakasta. Yleisö pomppi myös lähes koko keikan, mutta mieleenpainuvin oli keikan viimeisen biisin nostatus. Silloin oli viimeinen tilaisuus kaikilla pistää tanssiksi ja kaikkihan pistivät. Sellaista pomppivaa ihmismerta en ole nähnyt missään. Parhaimpia keikkoja mitä olen nähnyt. Kyseiseltä keikalta löytyy videotodisteitakin muutama, joten yrittäkää saada sama fiilis.





1. !!! @ 2007

Vuoden 2007 lauantai muuttui todella tylsäksi aika aikaisin. Valkyrians myöhästyi päivän toisena esiintyjänä lähes tunnin ja illan pääesiintyjä ESG perui esiintymisensä myös. Aikataulut muuttuivat siis todella väljiksi, eikä oikein ollut fiilistä jäädä mestoille pidemmäksi aikaa. Lähdin siis kotiin ja palasin vasta uuden pääesiintyjän !!! (chk chk chk) ajaksi. Se kannatti, koska en ollut kuullut bändistä ennakkoon paljoa mitään, joten yllätys oli sitäkin suurempi. Näin maailman parhaan livebändin. Rumpalin introna toiminut rumputykitys oli jo aivan huikea, mutta Myth Takesista alkanut tykitys oli parasta mitä olin koskaan nähnyt. Yhtyeen laulaja tanssi koko keikan kuin Duracell-pupu ja hyppi yleisössä minkä kerkesi. ESG sai myös osansa, koska yhtye coveroi heitä sanoin: "Helppoahan se on, kun niiden biiseissä on vain kolmen soinnun bassoriffi ja bongobreikki. Kuin vaikeaa se nyt on?" Yleisö myös lähti yhtyeen riehakkuuteen mukaan ja sitä myöten nähtiin ehkä paras keikka, mitä Helsingissä on koskaan ollut. Tämän keikan jälkeen olin fiiliksissä ainakin kuukauden. Parasta ikinä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti