torstai 12. elokuuta 2010

Final Countdown to Flow: Avajaiskonsertti ja odotukset

Flow alkaa huomenna ja jälleen kerran Helsingin ykköstapahtuma täyttyy hyvän musiikin ja trendikkäitten vaatteiden ystävistä. Eilen otettiin varaslähtö tapahtumaan avajaiskonsertilla, jossa oli jälleen kerran todella hieno tunnelma.

Kap Kap aloitti tapahtuman omalla kraut-henkisellä jumittelullaan, joka on vähän kritiikkiäkin herättänyt. Itse diggailin kyllä bändin musiikista nurmikolla istuskelun yhteydessä. Biisit eivät ehkä olleet ihan tapahtuman henkeen sopivia, mutta omassa genressään ihan toimiva tapaus. Basistin menninkäis-lookille plussaa, kuin myös Thereminille. Kun ennakkoon tiennyt bändistä mitään, niin paljoa mitään ei voi sanoakaan. Ihan jees keikka.

LCD Soundsystemiä ollaankin sitten odotettu saapuvaksi Suomeen jo pidemmän aikaa ja eilen yhtye vihdoin oli lavalla Helsingissä. James Murphy oli alkuun vaisuhkon oloinen, joka johtui miehen puheiden mukaan pienestä flunssasta. Alku keikasta oli muutenkin vähän hakemista niin bändiltä kuin yleisöltäkin. Neljäntenä kappaleena kuultu Daft Punk Is Playing At My House sai yleisön vihdoinkin tanssimaan kunnolla ja bändiltäkin alkoi jo irrota vähän kovempaa menoa. Loppukeikka alkoi jo olla sitä hurmosta, mitä bändin kuvitteli saavankin aikaan. Toivottavasti yhtye saadaan vielä Suomeen vähän intiimimmälle keikalle, koska vähän jäi vajaaksi fiilisten ja pituuden puolesta tämä keikka.

The Chemical Brothers oli ansaitusti illan pääesiintyjä ja sen näki myös yleisössä. Aika paljon oli vanhempaa väkeä, jotka ovat eläneet nuoruutensa tämän bändin tahtiin. Bändin tullessa lauteille vähän puoli kymmenen jälkeen alkoikin vuoden kovimmat bileet. Montaa tahtia ei tarvinut tulla ennen kuin ihmiset alkoivat tanssimaan kuin sekopäät. Alkuun tullut Galvanize oli erinomainen avauskappale, mutta sen jälkeen alkanut uuden levyn esittely ei toiminut kauhean hyvin, koska valtaosa jengistä ei ilmeisesti tuntenut levyn biisejä. Tanssiminen jäi aika vähälle. Vasta Hey Boy Hey Girl setin puolessa välissä sai porukan jälleen sekoamaan ja sen jälkeen ihmiset olivat pähkinöinä loppuun saakka.

Visuaalisesti The Chemical Brothers oli näyttävä, niin kuin vähän oltiin lupailtukin. Bändin takana ollut jättimäinen screeni tykitti erittäin näyttäviä ja tyylikkäitä visuaaleja. Veljet itsessään oli aika tylsää katseltavaa avaruusaseman komentokeskusta muistuttavan syntikkakioskin takana. Tälle keikalle ei onneksi visuaaleja tultu pelkästään katsomaan, joten se ei paljoa haitannut.

Kokonaisuudessaan Flown avajaiskonsertti jätti hyvän maun suuhun ja odotukset itse festivaalia kohtaa kasvoivat jälleen pari pykälää ylöspäin. Bändit onnistuivat hyvin ja ihmiset nauttivat olostaan. Kivaa oli ja viikonloppuna pistetään bileet käyntiin kunnolla.

Olen jo pitkään ajatellut tekeväni jonkinlaisen suosittelulistan Flown bändeistä, mutta Soundi, Rumba ja Tonni on sellaiset jo tehnyt ja kaikista löytyi vähän eri settejä, niin laitetaan nyt vain tälläinen oma aikataulu, mistä voi vähän päätellä, mikä olisi tsekkaamisen arvoista. Minuun voi myös näiltä keikoilta törmätä, ellen ole viinan perässä ympäri perin trendikästä Kalliota. Hyvää festivaalia kaikille!

PE:

17.15. Kiki Pau @ Teltta
n. 18.00 Tony Allen & Jimi Tenor @ Päälava
19.00 Villa Nah @ Teltta
19.30 Broken Bells @ Päälava
20.45 Circle @ Teltta
n. 21. 30 jälkeen Air @ Päälava
Ehkä tässä välissä Awesome Tapes From Africa @ Takapiha
23.00 Big Boi @ Päälava
Jossain vaiheessa yötä varmaankin Aeroplane @ Teltta
01.30 Magnetic Man @ Teltta

LA:

Darravarauksella mennään 14.00-17.00 asti, mutta tarkoitus olisi, että
14.45 Myron & E with The Soul Investigators @ Teltta (tän parempaa soulii et kuule!)
15.45 Uusi Fantasia @ Päälava
17.00 Jaakko & Jay @ Takapiha
17.30 Husky Rescue @ Päälava
18.30 Surfer Blood @ Teltta
19.00 Owen Pallett @ Voimala tai Timo Lassy Orchestra feat. Jose James @ Päälava
20.00 Junip @ Teltta tai juomaa/safkaa
21.00 Robyn @ Päälava
21.30 Omar *muthafuckin* Souleyman @ Teltta
23.00 M.I.A @ Päälava
00.05 Major Lazer @ Teltta
01.00 Joker & Nomad @ Voimala
01.30 Diplo @ Voimala
01.50 jos jaksaa, niin Sleigh Bells @ Teltta

SU:

Tuskinpa pääsen näkemään mitään muuta kuin XX:n ja Jonsin, mutta laitetaan nyt alustavaa suunnitelmaa kehiin.

14.30 Yona @ Päälava
15.45 Kemmuru @ Teltta
16.30 Ricky Tick Big Band @ Päälava
17.15 The Radio Dept. @ Teltta
18.30 Konono n°1 @ Päälava tai Girls @ Teltta
20.45 The XX @ Päälava
22.15 Jonsi @ Päälava
23.15 Caribou @ Teltta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti