tiistai 3. elokuuta 2010

Seiskaostoksilla

Juorulehteä en ollut nyt ostamassa, vaan mustaa kultaa sinkkumuodossa. Stupido on pitkin muutamia viime viikkoja pistänyt niin kokopitkää kuin kymppi- ja seiskatuumaisiakin alennukseen ja nyt itse pääsin vihdoin laareihin käsiksi ja seiskoja tarttui muutamia mukaani. Esitellään herkut.

Viidelläkymmenellä sentillä tarttui mukaani Leaf Labelille (Caribou mm.) levyttäneen volcano!:n Apple Or A Gun-sinkku. Apple Or A Gun on hieman Radioheadin mieleen tuovaa alternative-rockia. Rubik tulee myös mieleen pikkaisen mieleen, vaikkakin volcano! on huomattavasti taiteellisempaa ja kokeellisempaa kuin aiemmin mainittujen materiaali. Kovaa kamaa silti. Pitkäsoitot pitää hankkia käsiin.You Say Party! We Say Die! on aiemmin herättänyt kiinnostusta vain nimensä puolesta ja yhtyeen musiikkia ei ole tullut pahemmin kuunneltua. Viisikymmentä senttiä oli tälläkin hintaa ja oli kyllä täysin rahansa arvoinen ostos. Ihan kiva taidepunkkirypistys, tosin laulajasta tulee aika vahvasti mieleen suomi-indien Gunnareiden laulaja. Le köörps on siis se.Shitdisco lähti matkaan myös pelkän nimensä takia. Jostain nimi oli tuttu, mutta musiikki ei ollutkaan sitä mitä odotin. Hyvää New Wave-pastissointia mielestäni on Paskadiskokin. Hintaa oli euro tai pari.The Decemberists on niitä indienimiä, jotka on pitänyt tsekata jo ihan yleissivistyksen takia, mutta on jäänyt vähän paitsioon syystä tai toisesta. Always the Bridesmaid: A Singles Seriesin ensimmäinen osa Valerie Plame oli tarjouksessa ja tämä lähti kyllä ihan pelkän kannen takia mukaan. Biisikin on onneksi hyvä. Hudit on toistaiseksi nollissa. Hyvä minä!Vähän tunnetumpia nimiä lähti sitten mukaan spessuversioidensa takia. Rilo Kileyn Moneymaker on seiskana tyylikkäästi vihreä. Rilo Kileyn More Adventuorus levy löytyy hyllystäkin, mutta tämä biisi on kyseisen levyn seuraajalta, jolla unohdettiin alt-country aika täysin. Tämä on aika rockia. Jenny Lewis on silti Jyriä lainatakseni hyvin ihh. Biisistä tykkään hurjasti ja video on aika tiukka myös pornotähtineen. Sitä ei tietenkään saa upottaa, joten videon saa linkistä.Black Kids nousi suosioon pari vuotta sitten I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You-hitillä, mutta pitkäsoitto Partie Traumatic unohdettiin aika pian. Kovia sinkkuja bändi pisti silti ulos, joista ostamani Hurricane Jane on hyvä esimerkki. Tämä tuli valkoisella vinyylillä, joka on aika hieno. It's friday night and I ain't got nobody. Rakkautta.Enter Shikari oli joskus muutama vuosi sitten aika mielenkiintoinen bändi, joka yhdisti välillä onnistuneesti trancea ja hardcore-punkia. Viime vuotinen levy innosti joitain ja kauhistutti useita, mutta debyyttilevyltä bändi sai puristettua pari ihan kohtuullista raitaa. Jonny Sniper oli yksi niistä ja todella tyylikäs kuvavinyyli lähti tarjouksesta tänään. Toimii.Viimeiseksi jätettiin ehdoton helmi. Yeah Yeah Yeahsin viime vuotinen megahitti Zero. Seiska lähti mukaan pelkästään Animal Collectiven remixin takia, ja onhan sekin ihan hyvä. Zerosta ei noin muuten varmaan tarvitse sanoa mitään.

Yhteishinta näille kaikille oli alle 15 euroa, joten propsit Iso Roban suuntaan jälleen kerran. Ruudolfin uusin lähti myös mukaan, josta lisää myöhemmin. Ehkä saan muutaman sanan sanottua vuoden parhaasta komediastakin vielä jossain vaiheessa.

6 kommenttia:

 1. Odotan innolla Black Kidsiltä uutta materiaalia. Sillä levyllä on muutama tosi kova kappale ja siinä bändissä oli jotain ihan mielenkiintoista. Potentiaalia löytyy!

  Tuli muuten tosta sun kesähittiäänestyksestä mieleen, että nykyään on oikeastaan aika hienoa, kun kesähitin ei tarvitse välttämättä olla mikään sinkkubiisi. Ehkä joillekin kesä-anthem löytyy radiosta tai festareilta tai jostain, mutta aika monille se voi olla ihan mikä tahansa biisi, jota tulee vain pyöritettyä vaikka iTunesissa paljon. Esim. mulle The Drumsin levyltä Book Of Stories on jotenkin kesähitimpi kuin Forever And Ever Amen.

  Onko tänä vuonna tullut jotain ihan absoluuttista kesäbiisiä, jonka kaikki voi jakaa? Mä jotenkin jämähdin Umbrellaan, musta tuntuu ettei sen jälkeen ole tullut ihan sellaista massiivista yleistä kesähittiä.

  VastaaPoista
 2. Meil pitäis oikeesti olla tääl ruotsis 7 päivää lehti haha.. Ostan sen aina heti ku pääsen suomen puolelle. Bad, i know.

  VastaaPoista
 3. Black Kidsilla on kyllä potentiaalia paljon. Mielenkiinnolla itsekin venailen uutta materiaalia. Mitään uutta ei vaan ole oikein kuulunut pitkään aikaan...

  Umbrella taitaa olla viimeinen universaali kesähitti. I Gotta Feeling taisi olla enemmän viime syksyn kuin kesän juttu, eikä siten siis lasketa kesähittien joukkoon? Kun ei tule radiota kuunneltua, eikä tule oltua maakunnissa, niin kesähitit jää vähän paitsioon. Nehän ovat tärkeimmät väylät kesähitille. Tämän vuoden isoin kesähitti taitaa olla tuo Kymppilinja omien kokemuksieni mukaan. "Täältä tulee hauki" on aika yleinen läppä ollut jo pidempään.

  Kesähiteistä on tosiaan tullut muutaman viime vuoden aikana enemmän henkilökohtainen juttu. Viime kesältä ei kyllä oikein muistu mitään mieleen, mutta 2008 oli oikea kesähittien juhlavuosi. Itsellä oli ainakin kymmenen biisiä, mitä tuli sinä kesänä paukutettua ja kovaa.

  VastaaPoista
 4. Mitä oli 2008? Time To Pretend ainakin?

  I Gotta Feelingistä taidat olla oikeassa. Perus- "ostan-yhden-levyn-vuodessa-ja-se-on-sellainen-levy-josta-olen-kuullut-viisi-sinkkua-ännärjiillä" -kansa taisi ottaa sen omakseen aika hyvin viime vuonna.

  Hyvä, että kesähitti on sitten tänä vuonna mennyt ohi. Vihaan Mariskaa. Teennäinen akka.

  VastaaPoista
 5. Time To Pretend ja Kids MGMT:ltä, A-Punk Vampire Weekendiltä, Hearts On Fire Cut Copylta, Left Behind CSS:ltä (se jäikin kesähitiksi, kun ei sitä enää pysty oikeastaan edes kuuntelemaan), Stay (Just A Little Bit More) The Do:lta ja Headphones Disco Ensembleltä. Näitä tuli kuunneltua todella paljon kesällä 2008. M.I.A:n Paper Planes menee ehkä myös tuon kesän kesähitiksi, kun se tuli bongattua about silloin.

  I Gotta Feeling kyllä upposi "kansan syviin riveihin" pelottavan kovaa, kun ei siinä biisissä ole mun mielestä mitään. Hokema ja aneka biitti. Sen kohdalla voi jo sanoa, että pystyisin tekemään samanlaisen biisin viidessä minuutissa Garagebandilla. Huoh.

  VastaaPoista
 6. Niin ja Coldplayn Viva La Vida! Kesähittien joukkoon siis.

  VastaaPoista