maanantai 6. syyskuuta 2010

Asfalttisoturi is bäk

Ruudolf on Rapin Suomenmestari vuosimallia 2001 ja 2005. Mies on tehnyt kaksi Suomi-rapin kiistatonta klassikkoa.Voidaan siis aika huoletta sanoa, että Ruudolf on Suomen paras rap-artisti. Asfalttisoturin Viimeinen Hidas on miehen kauan odotettu uusi albumi, joka todistaa jälleen, että Rudy on todella suvereeni lajissaan.

Ruudolfin aiemmat albumit Vaimo CD ja Doupeimmat Jumala Seivaa ovat omalla tavallaan parasta räppiä mitä Suomessa on tehty ikinä. Vaimo CD:n karuus ja erotilitys ovat ihan omalla levelillään ja Doupeimmat Jumala Seivaan yleinen läpänheitto toimii edelleen. Odotukset olivat siis kovat Asfalttisoturin Viimeiselle Hitaalle ja kyllähän ne osaltaan täytettiin. Avausbiisi Paluu Tulevaisuuteen on todella väsyneen kuuloinen, mikä antoi odottaa pahinta, mutta onneksi sen jälkeen alkaakin juhlat.

Kesällä jo todella kovaa uponnut Voisitsä Rakastaa Asfalttisoturii aloittaa hittiputken, mikä osoittaa Ruudolfin kovuuden. Flow on jälleen sulavinta tässä maassa ja sanat nostaa hymyn huulille. Pianomiehen ja Karri Koiran biitit potkivat hyvin ja ovat jälleen sielukkaita Teostoa ärsyttävällä tavalla. Vierailijat ovat myös erinomaisia. Varsinkin Hyzän falsettikertsi Leikkii Kotii-biisillä hykerryttää joka kerta mielettömästi. Levyn parasta antia on kumminkin Vähäisten Äänien comeback-biisi Ihanku Ei Ois Pamahtanu.On levyllä myös huonojakin biisejä, kuten Koira Ei Itke, joka on todella hämmentävä ja Tietää Mist Ne Puhuu. Muutenkin levyllä olisi tiivistämisen varaa, koska biisit ovat kaikki lähempänä viittä minuuttia. Välillä pituus toimii edukseen, mutta turhan usein biisit ovat vain liian pitkiä. Vaikka moni albumi voisi kaatua liialliseen pituuteensa, niin Asfalttisoturin Viimeisen Hitaan jaksaa kuunnella melko kivuttomasti loppuun asti. Varsinkin kun tietää, että loppuun on säästetty yksi suomalaisen musiikin hienoimmista teoksista. Leijonakuningas-laulu!Jokaisen lempparimeksikolainen on vähän rauhoittunut avioliiton myötä, mutta kyllä Ruudolf pistää silti räpeillään kaikki matalaksi. Asfalttisoturin Viimeinen Hidas on hyvä levy, mutta erinomaisuudesta se silti jää juuri sen takia, että biisejä ei olla uskallettu tiivistää lyhyemmiksi. DJS:n suurena fanina tähän on vaikea suhtautua objektiivisesti, mutta eipähän fanit ainakaan pettyneet. Jotkut vihaavat Ruudolfia ja jotkut rakastavat, mutta sehän on vain suurmiehen merkki. Viva Ruudolf!2 kommenttia:

  1. Ruudolf kuuluu kyllä Suomen parhaimpiin suunsoittajiin! Hän todistaa riimittelytaitonsa Tööttää-kappaleessaan. Kappaleesta löytyy kaksikin versiota (ainakin Youtubesta), onkohan jompi kumpi kappale jatko-osa toiselle?

    VastaaPoista
  2. Solosen feattaama Tyyttää on "uusi sovitus" Tööttäästä. Molemmat on levyllä myös.

    Jos et ole aiemmin katsastanut, niin Ruudolfin freestylet ja livet ovat todella kovaa kamaa myös. Niissä miehen sulavuus räppääjänä tulee parhaiten esiin, kun mies pystyy sylkemään riimejä biittiin kuin biittiin.

    VastaaPoista