tiistai 28. syyskuuta 2010

Aloe Blacc

Keväällä kirjoitin sarjahehkutuksen How To Make It In Americasta, missä myös kehuin sarjan tunnaribiisiä I Need A Dollar, jonka esitti Aloe Blacc. Tänään mieheltä ilmestyi albumi Good Things, joka nimensä mukaisesti on täynnä hyviä juttuja.Aloe Blaccin debyyttilevy Shine Through oli aika modernia r'n'b soundia, mikä jopa vähän järkytti, koska I Need A Dollar oli kuin tuulahdus 70-luvulta. Good Things onkin lähempänä 70-lukua onneksi. Taustat ovat torvineen ja wahwah-kitaroineen kuin suoraan blaxploitaatio-klassikoista ja Aloen laulu on upeaa kuunneltavaa ja niin täynnä sielua. Jos maailma olisi oikeudenmukainen paikka, niin Amy Winehousea ei kukaan tietäisi edes tämän hienouden takia.Levy on hiukan epätasainen, mutta huippuhetket antavat kaiken anteeksi, koska Aloe Blaccin parhaimmat biisit muistuttavat todella paljon jo musiikkihistoriaan nousseita soul-klassikoita. Taustat ovat tarpeeksi perinnetietoisia, eikä Aloe Blacc kuulosta juustoiselta ja limaiselta R. Kellylta. Sielukkaan mustan musiikin ystävältä menee polvet veteläksi tällaisen kaman edessä.En oikein saa tästä levystä keksittyä mitään järin kriittistä sanottavaa, joten tyydyn vain suosittelemaan Aloe Blaccia kaikille niille, joita soul miellyttää. Mayer Hawthornesta innostuneet aivan varmasti myös innostuvat tästä levystä, koska itse löysin näistä kahdesta aika paljon yhtäläisyyksiä. Indiepäät luultavasti myös lämpeävät Aloen versiolle The Velvet Undergroundin Femme Fatalesta. Vuoden parasta soulia ja hyvin lähellä vuoden parhaimpia levyjä! Niin ja kun levyä ei vielä Spotifysta löydy, niin kuunnelkaa Youtubeen laitettuja parhaita paloja sen aikaa. Lämmittävät sielua ja sydäntä kylmillä ilmoilla.

EDIT: VIDEOT VAIHDETTU TOIMIVIIN.8 kommenttia:

 1. Vahvaa tykkäilyä, vaikka en oo muita kuullukaan kuin I Need A Dollar. 12":en mukana tuli muuten kaksi dollarin seteliä ;)

  VastaaPoista
 2. Tuo 12-tuumainen pitää kyllä hommata dollareiden takia! Stupidosta loppui vaan alle aikayksikön niiden lätyt. :( Eiköhän tuon jostain käsiinsä kumminkin saa.

  VastaaPoista
 3. http://www.youtube.com/watch?v=tuWXCgpN8Ro

  Just yks päivä miettisinkin että milloinkohan tää levy tulee. Nyt ei oo rahaa lähteä tilailemaan niin toivottavasti tonne spotifyyn tipahtaa. Nää näytteet on ainakin kovia!

  Ootko muuten tälläistä kuin Black Milk vielä kuunnellut? http://www.youtube.com/watch?v=SOMldtCNyZ0

  - Intellectual

  VastaaPoista
 4. Vinskaa mäkin vielä vähän venailen, jos saisi Suomeen asti. Kunnon soulia pitää kuunnella vain vinyyliltä. :P

  Toi Rakaa kuulosti ihan törkeen kovalta! Mieletön biitti! Pitää tsekkaa enemmänkin tuota. Black Milk ei kauheasti napannut, mutta katsellaan, jos vaikka joku juttu myöhemmin nappaisikin. Kiitti taas suosituksista!

  VastaaPoista
 5. Pakko vielä vinkata tälläistä kuin Cookbook & Unomas. Spotify tagittaa tänkin väärin.

  http://open.spotify.com/track/56eDruwZkmlZfmArMs6Nyj

  - Intellectualshit

  VastaaPoista
 6. Todella hyvä levy. Parasta lääkettä epäsyysihmisille. Levy oli kuuntelussa kokonaisuudessaan täällä:

  http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/

  ...ja vei sydämen ja sielun. Ei ole enää, mutta paljon muuta mielenkiintoista löytyy.

  VastaaPoista
 7. Äh, pitäisi aina katsoa tuo 3voor12 ja NPR:n sivut, ennen kuin tuomitsee ilmaiset kuuntelumahikset.

  VastaaPoista