tiistai 16. marraskuuta 2010

Tyttöpuhetta

Remixien kanssa yksiä netin suurimpia musiikillisia saatanoita ovat mashupit. Juuri ne hassuttelubiisit, missä yhdistetään kaksi artistin kappaletta toisiinsa, jotta ihmisillä on kivaa, kun joku räppääkin Nirvanan tahtiin jne. Hassuttelijoista kuumin ja överein on Gregg Gillis a.k.a Girl Talk. Gillis on vienyt mashuppailunsa niin pitkälle, ettei tyydy yhsitämään yhteen biisiin vain kahta biisiä toisiinsa, vaan pistää yhteen biisiin parhaimmillaan kymmeniä biisejä yhteen. Tehkää perässä!


Girl Talk on aiemmin julkaissut neljä albumia ja eilen ilmestyi viides. All Day on myös Illegal Artin julkaisu, kuten kaikki aiemmat levytkin. All Day jatkaa samaa hyperaktiivista samplausta jälleen kerran. Sampleja on ihan älyttömästi ja ne vaihtelevat 80-luvun soft rockista Aphex Twinin trippailu-teknoon. Girl Talkin musiikkia voisi melkein kuvailla äänikollaasiksi.

Kaksi aiempaa Girl Talkin levyä ovat olleet kovassa kuuntelussa jo pitkään, joten All Day oli hyvin odotettu tapaus meikäläiselle, eikä se pettänyt. Sama vanha sampleurakointi jatkuu ja kovimmat popnörtit luultavasti saavat orgasmeja, kun tunnistettavia biisejä tulee sekunnin välein. Täydellistä bilemusiikkia, kun levy hoitaa dj-hommat puolestasi!

All Day on yli 70-minuuttinen pläjäys, joka on tarkoitettu kuunneltavaksi yhdessä pötkössä. Voin kokemuksesta kertoa, että se käy melkein työstä, kun kaikki mashuppaukset eivät toimi ihan niin nerokkaasti kuin toiset, mutta huippuhetket ovatkin sitten tavallista kovempia. Niiden huippuhetkien takia suosittelen lämmöllä tätäkin ja levyn hankkiminen on niinkin helppoa, että painat vain linkkiä.

Aiheeseen liittyen suosittelen myös dokumenttia RiP! A Remix Manifestoa, jossa kerrotaan tarkemmin tekijänoikeuksista ja niihin liittyvistä ongelmista sample-kulttuuriin liittyen. Pääseepä herra Gilliskin ääneen ja esittelemään työskentelytapojaan. Vaikka aihe kuulostaakin aika kuivalta, niin dokumentti on todella viihdyttävä ja mielenkiintoinen. Sen pääsee katsomaan tästä.

4 kommenttia:

 1. Muistaisin et toi dokkari on joskus tullut myös yleltä? Ite tykkään tästä levystä aika paljon. En osaa sanoa kylläkään vielä että onko parempi kuin viime levy. Se on kyl aika päräyttävä kokonaisuus.

  VastaaPoista
 2. Taisi tulla pariinkin otteeseen pari vuotta sitten. Ajoittui aika hyvin sen Girl Talkin Redrumin keikan kanssa samaan aikaan, jos muistikuvat pitää kutinsa.

  Aika tasoissa menee mun kirjoissa tää ja kaks edellistä levyä. Uusimmalla on jotain todella päräyttäviä miksauksia, mutta sitten on taas muutama juttu mitkä ei toimi yhtään. Siten vähän epätasainen kokonaisuus, kun aiemmat ovat toimineet todella hyvin juuri kokonaisuuksina. Kovahan tääkin kyl on!

  VastaaPoista
 3. Girl Talkilla on tapana lopettaa joku tosi hyvä kohta liian aikasin ja joku toinen taas venyttää ihan liian pitkäksi. Onhan tässä joo näitä heikompia mut sit ne todella kovat taas kompensoi mukavasti. Ois kiva nähdä Girl Talk joskus myös livenä. Sillonhan se oli josain festarin tapaisessa, mutta ei sitten tullut lähdettyä... :(

  VastaaPoista
 4. Pitkässä Kuumassa Kesässä oli joo Flaming Lipsin jälkeen ja toimi!

  VastaaPoista