keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Björk - Crystalline


Björkin Crystalline tuli ihmisten ilmoille jo juhannuksen korvilla, mutta kun juhannus ja maanantaina alkaneet uudet työt ovat pitäneet minut pienessä uutispimennossa, niin kuulin biisin vasta tänään. Blogosfäärinörtit huutavatkin nyt yhtä kurkkua "WANHA!", mutta enpäs jaksa välittää. Crystalline kun on vuoden parhaimpia biisejä jo nyt ja silloin on aiheellista hehkuttaa, vaikka sitten "myöhässä"!

Crystallinen elektroninen äänimaailma ottaa haltuunsa heti ensitahdeista, mutta jos luulit kappaleen olevan enemmän rauhallista fiilistelyä, niin olet väärässä. Viimeisen minuutin aikana alkaa nimittäin sellainen väkivaltainen junkkatykitys, että meikäläisen tajunta räjähti ns. tuhannen pillun päreiksi. Björk ei tee edelleenkään kompromisseja musiikkinsa suhteen ja se on hyvä!

Björk julkaisee syksyllä uuden albuminsa Biophilia, joka pitkäsoiton lisäksi käsittää luentosarjoja, instrumentteja, keikkoja, iPhone applicationeja ja dokumentin. Vaatimaton nainen tuo Björk. Crystallinestakin on tulossa video ja sen ohjaa Michel "minun jumalani" Gondry. En malta odottaa! Kaikkea tätä odotellessa kuuntelen Crystallinen täysin puhki.


2 kommenttia:

  1. Maukkaalta kuulostaa, musta kivempi että on kunnon tykistystä eikä pelkästään fiilistelyä. Mutta saa nähdä mitä Biophilia tuo tullessaan. Mulla jotenkin meni vähän maku Björkiin sen jälkeen, kun se muutaman vuoden takainen keikka peruuntui :( Liian karvas pettymys.

    VastaaPoista
  2. No joo en ollut kuullut minäkään tätä vielä :D Ja kuten Bubble jo mainitsi, muutaman vuoden takainen Suomen keikan peruuntuminen vituttaa edelleen. Mutta uusi biisi on hyvä :)

    VastaaPoista