lauantai 4. kesäkuuta 2011

Tyler, The Creator - She (Feat. Frank Ocean)


Pitkästä aikaa videopostaus. Kaikkien vihaama ja harvan rakastama Tyler, The Creator julkaisi viime yönä videon levynsä parhaimmalle biisille She. Mielestäni tämä "homofoobinen ja naisia vihaava provosoija" on onnistunut erinomaisesti muuttamaan biisin tunnelman videolle. Video on myös hieno.Nyt kun levy on ollut vajaan kuukauden ulkona ja keskustelu on käynyt kuumana, niin otan nopeasti kantaa pariin väitteeseen. A) Levy on vain halpaa provosointia, jossa ei ole muuta sisältöä kuin raiskaus- ja tappokuvastolla mässäily: Kyllä, levy provosoi, mutta niin pitääkin. Levy on päänsisäinen painajainen. Jos sitä ei ensimmäisen biisin aikana jo tajua, niin joko pää on umpisyvällä perseessä tai silmissä vilkkuu vain Tylerin julkisuuskuva, joka todella haluaa pelkästään vain provosoida. Kertovatko nämä painajaiset sitten yhtään mistään? No eivät oikeastaan, mutta kertovatko Wiz Khalifan pajauttelufantasiat mistään? Eivät, mutta ei miestä siitä ole kritisoitu. On myös lievästi huvittavaa, että jengi on alkanut kivien alta metsästämään räppäreitä, jotka ovat "oikeasti provosoivia". Niin, sehän on se tärkein pointti kaikessa.

B) Tyler on homofoobikko: Tuskinpa. Se, että levyllä ja Odd Futuren sekoiluvideoilla hoetaan "faggotia" ei tee vielä kenestäkään homofoobikkoa. Samaa Jackass-touhua tuokin on kuin porukan kaikki skeittisekoilu. Ja jos miehen sanoma on, "ole juuri sitä mitä haluat, äläkä anna kenenkään sanoa sinulle vastaan", niin joo, kyllä se vihaa homoja. Siinä Tyler, The Creator meni liian pitkälle, kun vastasi Tegan & Saran kritiikkiin sanomalla, että "tytöt voisivat vähän imeä mun munaa". Joskus voisi miettiä, että onko se julkisuuskuva kaikki kaikessa.

Nyt kun levyä on kuunnellut jo pidempään, niin voi jo sanoa levyn olevan kaukana täydellisestä. Paukut loppuvat pidemmän päälle todella äkkiä kesken ja levyä olisi voinut tiivistää reilusti. Levyn laatu ei kumminkaan poista sitä tosiasiaa, että piristysruiskeena pystyyn kuolleelle rap-skenelle OFWGKTA on parasta pitkään aikaan. Se, että lähes täysin puskista tulee porukka, joka tekee juuri sitä mitä huvittaa ja täysin välittämättä trendeistä, on mielestäni todella hienoa. Ei porukan kaikki materiaali mitään timanttia missään nimessä ole, mutta kerrankin genressä tulee ulos muutakin kuin bisnestä ajattelevia artisteja, jotka myös pääsevät undergroundia pidemmälle. Se, että porukan ovat löytäneet myös indienuoret ei tee heistä yhtään vähemmän aitoja. Se, että Jay-Z ottaa levylleen Empire of The Sunin tyypin feattaamaan on paljon laskelmoivampaa crossover-suosion kalastelua kuin Odd Futuren touhut, jos aitouskeskustelua halutaan jatkaa.

Ei mulla muuta.

5 kommenttia:

 1. Nykyään pienimmästäkin vinkistä huudetaan homofobiaa, rasismia etc. media tykkää tehdä niistä ison jutun. Diggasin tästä, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 2. En todellakaan usko että Tyler on homofobinen/seksisti/psykopaatti MUT on silti faggotin yms. käyttäminen aina turhaa. Ei oo väliä tarkottaako sitä homofobisena vai ei, ja varsinkin jos ei tarkota niin miksi sitä sitten pitää käyttää? Kertoo pikemminkin mielikuvituksen/kirjoitustaitojen puutteesta imo. Musta tuntuu et koko OFWGKTA saa paljon anteeks ihan vaan siks koska Syd the Kyd on lesbo...

  Niin ja toinen valituksen aihe vielä se, että Goblinin biitit on musta toooodella heikot, ihan fruity loops kamaa suurimmaks osaks.

  Tulipa negatiivinen kommentti, oikeesti tykkään kyl Tylrista! :--D

  VastaaPoista
 3. 5plitreel: Tuo on kyllä totta. Tässä tapauksessa kohu tuntuu vaan täysin ylilyödyltä. Hyvä, että pidit! Kannattaa tsekkailla Odd Futuren sivuilta noiden mixtapeja. Saa ilmaiseksi ja ovat suurimmaksi osaksi todella hyviä!

  Anna: Onhan se turhaa. Olen samaa mieltä, mutta se että homo- ja lesbojärjestöt on laittanu Tylerin jollekin mustalle listalle, mitä pitää boikotoida on ihan naurettavaa. Jossain mainstream-räpissä varmaan 90% tyypeistä on oikeasti homofoobikkoja, mutta ei kukaan välitä, kun ne osaa pitää turpansa kiinni.

  En tiedä olenko sitten vain osannut poimia vain haukkuvat uutiset ja artikkelit, mutta Syd ei ole auttanut Odd Futurea yhtään. Pikemminkin päinvastoin. Tyyppien niskaan sataa tällä hetkellä ihan älyttömästi paskaa joka puolelta, joka on osin ansaittua ja osin ei. En tosiaan tiedä, mutta mun mielestä tää kohu vaan pahentaa asiaa. Ongelmaa kun se ei poista, mikä siis on toi turha faggotin hokeminen.

  Must taas Goblinin biitit on ihan törkeen kovia! Mua ei haittaa yhtään vaikka ne on vähän kämäsiä. Suomiräpissä kuulee paljon paljon pahempaa. :D

  Kritiikki ei ole koskaan pahasta, vaikka kuinka tykkäisi artistista!

  VastaaPoista
 4. Siis must Tyler & co on kyl miljoona kertaa parempia kun joku Chris Brown joka on oikeesti kamala ihminen! Ja oon ihan samaa mieltä tosta, että on naurettavaa et Odd Futuree kritisoidaan niin paljon vaik se on selvästi läppää toisin ku joku just mainstreamimpi. Äh jotenki tää on niin ristiriitanen juttu, toisaalta tiiän ettei Tyler oo tosissaan mut sit kuitenkin ärsyttää. :-(

  Ja välillä joo tuntuu ettei OFWGKTA saa kun paskaa niskaan, mut must silti se paska tulee enemmänki joltain ihan randomeilta eikä keltään jolla ois väliä. Suurin osa esim. lehdistä ja P4K kans jossain määrin on ihan kikseissä niistä.

  VastaaPoista
 5. noh, ehkä ofwgkta on vain "tyytyväinen" kritiikistä. Täysin puskista tulleet kaverit saavat lisää huomiota, kun ihmiset ottavat kantaa puolesta ja vastaan. Etenkin kun mielestäni materiaali ei nyt ole kuitenkaan hirveän pitkälle kantavaa. "any publicity is good publicity"?

  VastaaPoista