torstai 11. elokuuta 2011

Kaiser Chiefs Suomeen, vihdoin! (+Sigur Ros-ylläri!!!!!!!)


Eilisen tärkein uutinen ei sittenkään ollut se, että Flow'n rannekkeet ovat tänä vuonna kankaiset (jo oli aikakin!), vaan keikkauutinen joka yllätti hieman. Kaiser Chiefs saapuu lokakuussa vihdoin ja viimein Suomeen. Ilkeämielinen voisi sanoa, että viisi vuotta myöhässä, mutta se ilkeämielinen olisi kyllä tällä kertaa oikeassa.

Kaiser Chiefs on yhden levyn ja parin hitin ihme. Ei välttämättä sitäkään, jos yhtye ei olisi ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Bändi kun pääsi ratsastamaan täydelliseen aikaan brittipopin toisessa aallossa ja täräyttivät itsensä lähes kaikkien suosikiksi. Toisaalta onko ihmekään, kun yhtyeen singlet olivat kerta toisensa jälkeen ihan huippuja. Employment on levynä ehkä snadisti yliarvostettu, mutta kyllä sitä ihan mielellään kuuntelee vieläkin.Kakkoslevyä odotettiin melkoisella innolla, koska Ruby oli hitti ja pojat itse puhuivat hyvin vaatimattomasti olevansa 2000-luvun Oasis. Anthemeita piti tulla, mutta aika hiljaiseksi jäi. Levyllä oleva Everything Is Average Nowadays kiteyttää koko levyn myös. Harmillisen keskinkertaista. Se Oasis myös ilmoitti Gallagherien suulla Kaiser Chiefsin olevan pikemminkin "a bad Blur".

Kolmonen ei petrannut yhtään. Never Miss A Beat oli ihan kiva indiediskohitti, mutta muuhun ei bändillä enää rahkeet riittäneet.Neloslevy tuli kohun ympäröimänä. Ei siksi, että se olisi ollut erinomainen levy, vaan sen markkinointi ja julkaisukikka olivat tavanomaisesta poikkeavia. Levyn sai ostaa netistä ja 20 biisistä sai itse valita mieluiset kymmenen ja päättää niiden järjestyksen ja jos oikein kunnolla innostui, niin sitä omaa versiota sai myydä eteenpäin ja tienata punnan jokaisesta myydystä levystä. Itsehän en jaksanut levyltä tsekata kuin Little Shocksin, joka on ehkä sähköisintä (ehe ehe) Kaiser Chiefsia sitten debyytin, mutta eipä noin muuten kyllä mikään kummoinen biisi. Saisiko keikankin samalla konseptilla?Vaikka Kaiser Chiefs ei siis missään nimessä ole brittiskenen kuumimpia, kekseliäimpiä tai edes parhaimpia nimiä, niin silti yhtyeen tuleva keikka herätti pientä innostusta. Bändillä kun riittää hittejä ja riehauttavia rivibiisejäkin helposti yhdeksi perjantai-illaksi. Ensi keskiviikkona siis Tiketti auki ja sormi F5:lle jo hyvissä ajoin. Minä haluan laulaa "NA NA NA NA NAAA!"------------

En voinut olla ottamatta tätäkin aihetta mukaan. Sigur Rós, bändi jota kaikki rakastaa tai vihaa, julkaisi videon, joka hurisee ja pörisee ja sen jälkeen tarjoilee tavaramerkkimäisen kaunista ääntä. Ja se tottelee vain nimeä Inni. Uusi levy, elokuva, dokumentti, mitä? Selvinnee pian. Itku oli tätäkin katsellessa ja kuunnellessa jo lähellä.

9 kommenttia:

 1. Onneksi Kaiser Chiefs on julkaisujen epätasaisuudesta huolimatta yksi kovimmista liveyhtyeistä.

  +Ainakin Saksassa kesäkuussa soitti kaikki tunnetuimmat.

  VastaaPoista
 2. Kaiser Chiefsin toka levy oli ihan hyvä vielä, mutta kolmas levy tomaattibiisineen oli jo aika heikkoa. Uusimpaan en oo pahemmin tutustunut, mutta ainakin single on ihan hyvä. Taitaa kuitenkin jäädä tämä(kin) keikka multa väliin.


  - Golden Platitudes

  VastaaPoista
 3. Näin olen ymmärtänyt kuulopuheiden ja parin livekoosteen perusteella. Senkin takia bändin näkeminen himottaa.

  VastaaPoista
 4. Katos olit Goldeni kerennyt kommentoimaan väliin. Joo siis on tokalla levyllä hyviä biisejä, mutta ei se silti paljoa keskinkertaisuuden yli pääse. Itsellehän tulee kaksi keikkaa samalle päivälle, kun on Anna Calviinkin jo liput. Onneksi Live Nation varmisti, etteivät soita samaan aikaan, joten molempiin kerkeää.

  VastaaPoista
 5. Jee! Uusimmat Kaiser Chiefs -jutut ei ihan maistu mulle, mutta kaksi ekaa levyæ ovat aika vau! J abiisimateriaali noissa on kyllæ sellaista, ettæ mieluusti kuulee nimenomaan livenæ.

  VastaaPoista
 6. Oon nähnyt bändin kahdesti livenä (2007 ja 2008) ja voin vain kompata Ilaria ja kaikkia huhupuheita. Hyvin vihdyttävä livenä, kyllä. Silti en oo koskaan harkinnutkaan levyjen ostamista, hyllyssä on vain Yours Truly, Angy Mob, kun joskus halvalla sai.

  VastaaPoista
 7. Voi Sigur <3<3<3 En kestä.

  Ja Kaiser Chiefsia ehtii onneksi miettiä vielä..

  VastaaPoista
 8. Joo, voisi harkita Kaiser Chiefsejä. Olisivat varmaan mielettömiä livenä!

  Vaan kuinkahan nopeasti liput myydään loppuun (eli paljonkohan harkitsemisaikaa), sitä on varmaan vaikea sanoa :)

  VastaaPoista
 9. Miia: Kyllä Kaiserit tosiaan noilla biiseillä hyvät kekkerit saa aikaiseksi! Ilolla meen kyl kattoo.

  Laura: Pitää siis mennä keikalle, koska eka levy miellyttää edelleen. :)

  bubble: Joo toi video oli ihan mieletön. Nyt kans selvis, mikä Inni on. Elokuva on tulossa ja Venetsian filmifestareilla on ensi-ilta jo kuun lopussa.

  J: Olen miettinyt kanssa lippujen menekkiä, kun tuo Flow vetäisi aika hyvin rahaa tililtä pois. Circuksen keikat ei mitenkään hirveän isolla prosentilla ole kyllä täyteen mennyt kovinkaan äkkiä, joten ehkä lippuja jää ensi kuullekin. Ainakin toivon niin. :)

  VastaaPoista