torstai 25. elokuuta 2011

Never believe the hype

Tällä viikolla ollaan julkaistu useita biisejä, jotka ovat saaneet blogosfäärin ylitsevuotamaan ylisanoista. Kuinka voisin jättää tilaisuuteni käyttämättä ja olla innostumatta itsekin.


Regina julkaisee kahden viikon päästä uuden levyn. Jos et ole saanut tarpeeksesi Jos et sä soitasta ja Haluan sinusta, niin kuuntelepa Unessa. Heitterit tietenkin mölisivät jostain "tylsästä utupopista", mutta me pop-nössöt tiedetään paremmin. Unessa on jälleen aivan tolkuttoman upea biisi, missä on hieno melodia ja hienostuneen utuinen tunnelma. Jos osumatarkkuus on yhtä kova levyllä kuin sinkuillakin on ollut, niin tämän vuoden parhaan kotimaisen levyn valtikka taidetaan ojentaa parin viikon päästä Reginalle. Nyt muistakaa otsikko. Bändi ei jostain syystä ole hyväksynyt upottamista biisilleen, joten minun täytyy vain ohjata teidät Soundcloudiin.


Sitten Florence + The Machine. Sen kummempia ennakkohehkutuksia ei nainen tarvinut, kun tiistaina What The Water Gave Me laitettiin pyörimään Youtubeen ja sekoittamaan sosiaaliset mediat. No onhan tuo biisi aivan mieletön ensimmäiseksi härnäkkeeksi. Biisi lähtee pahaenteisesti käyntiin, hieman väijyen ja antaen itsestään aivan väärän kuvan. Nimittäin kun biisi räjähtää lopullisesti käyntiin siinä kolmen minuutin kohdalla, niin Florence koneineen paljastavat sellaisen biisihirviön, joka mellastaa kaiuttimissa kuin Godzilla konsanaan. Tälläistä äänivallia ja tunnemyrskyä en uskaltanut odottaa, ja sen takia Florence + The Machinen marraskuussa ilmestyvä kakkoslevy nousi odotuslistalla aivan kärkisijoille. Voi kun koko levy olisi edes lähelle yhtä mieleenpainuva ja upea ilmestys, kuin What The Water Gave Me. Silloin kolkutellaan levylistojen kärkisijoja. Nyt muistakaa otsikko.

James Blake ja Bon Iver sen sijaan saivat hypehyrrän pyörimään hyvissä ajoin. Miehet eivät ilmoittaneet viikko sitten mystisesti kuin päivämäärän ja nimen Fall Creek Boys Choir. Eilen selvisi, että kyllä nämä nykypäivän nerot olivat tehneet yhteistyötä ja se kappale ei hypen perusteella voinut olla kuin "parasta ikinä". Sanat "eeppinen" ja "mielen räjäyttänyt" ovat olleet yhtä paljon käytössä kuin "kettu mitä kakkaa" ja "jälleen kerran hypeä tyhjästä". Oma suhtautumiseni on jotain tuolta väliltä. Huonoa biisiä nämä kaverukset eivät ole sähköpostin välityksellä tehneet, mutta eivät kyllä edes parhaimpaansa, vaikka biisi hienosti yhdisteleekin molempien parhaimpia puolia. Biisi on ehkä kumminkin hitusen tylsä ja itseään toistava. Lokakuussa on luvassa Enough Thunder, joka on joko uusi EP, albumi tai single. Kaikki huutaa albumia, mutta kun mitään ei ole varmistettu, niin ei hirveästi vielä kannattaisi huudella. Muistakaa se otsikko.
Jotta viikon jokaiselta päivältä saataisiin jotain hypetettyä, niin mainitaan tässä vielä r'n'b-sensaatio The Weekndin toinen mixtape Thursday, joka julkaistiin viime viikonloppuna. Yliarvostettu tai ei, niin kyllä Abel Tesfaye edelleen tekee hienoa musiikkia. Draken feattauskin oli mieluinen yllätys. Jos eka mixtape kuulosti vähän liian itseinhoiselta ja sisäänpäinkääntyneeltä, niin Thursday on pieni askel toiseen suuntaan. Hyvä tuotos tämäkin, tosin lopussa lässähtää vähäsen. Suosittelen. Ladatkaa täältä tai kuunnelkaa alta. Nyt sen otsikon voi unohtaa.

The Weeknd - Thursday by The_Weeknd

6 kommenttia:

 1. ei mul muuta kuin et onhan se regina nyt tylsää utupoppia o/ en kyllä tykännyt florencestakaan. james blake ja iverin bon sentään iski, paitsi että ilmeisesti yleisen mielipiteen mukaan sitäkin olisi pitänyt inhota. AARRGGHH, musiikkimielipiteet ovat niin vaikeita!

  VastaaPoista
 2. Musiikkimielipiteet ei oo vaikeita. Jokaisella on oma ja se joka on äänekkäin voittaa. Jatkossa kirjota siis ALL CAPSEIN, niin oot voittaja.

  Bleikki ja Iveri oli musta ihan hyvä. Ei mitään mullistavaa, mutta ihan hyvä biisi. Regina taas on pelkkää rakkautta, vaikka oliskin tylsää utupoppia.

  VastaaPoista
 3. Reginan uudet biisit ja tuo Florence kyllä iskivät kaikki heti ensikuulemalta aivan tajuttomasti!! Reginan levyä kohtaan odotukset ovat korkealle, mutta uskon että varmasti en pety! Sama koskee Florencea..Tulisipa takaisin Suomeen keikalle pian <3

  VastaaPoista
 4. Vitsi, tykkään ihan himmeesti tosta Florencen uudesta. Tai siis, se on jotenkin uskomattoman hyvin rakennettu biisi. Regina on aina ollu jostain syystä mulla vähän inhokkilistalla, enkä oikeen ikinä oo halunnu ees kuunnella kyseistä poppoota. Kuitenkin hypetys yhtyeen ympärillä alkaa olee sen verran suurta, että kai munkin pitää uskaltautuu kuuntelee ees muutama biisi vaikka valmiiks jo inhottaiskin :D

  VastaaPoista
 5. Huh en tajunnutkaan että yhdessä postauksessa voi olla näin paljon mukavaa! Iver + Blake combo ehkä siisteintä ikinä. Ja Florencekin alkaa jo lämmittää.

  VastaaPoista
 6. Reiska: Omat odotukset Reginaa kohtaan on kanssa aivan älyttömät! Flowssa tuli kuultua pari uutta biisiä näiden jo julkastujen lisäksi, mitkä kuulosti kanssa potentiaalisilta rakkauksilta. Ei siis voi olla huono levy! Ja Florence on ihana edelleen! Sais tulla takas ja pian.

  Noona: Hei, ymmärrän tuskaasi. Mä kanssa alkuun melkein vihasin niitä, mutta nyt vähitellen oon alkanu innostumaan. Kannattaa ainakin nyt nää uudet biisit kuunnella, koska ne on ihan erilaista kuin niiden aiempi materiaali. Ja joo, Florence on himmeen hyvä! :D

  5plitreel: Haha, kiitos! :D Yritän joskus päästä vielä samalle tasolle. Tekee kyl tiukkaa.

  VastaaPoista