lauantai 9. lokakuuta 2010

Crossover and come inside to the world of Magnetic Man

Dubstep on jo viimeiset pari vuotta ollut jokaisen vähänkin klubeilla käyvän ihmisen huulilla. Kovaa soivat wobble-bassot tietävät kaikki, mutta harva myöntää kotona kuuntelevansa tätä genreä. Nyt ehkä ensimmäistä kertaa dubstepin saralla on tullut ryhmä, joka pystyy kääntämään menestyksen klubeilla myös levymyyntiin. Tämä ryhmä on siis Magnetic Man.

Magnetic Manin muodostavat Skream, Benga ja Artwork, joista kaksi ensimmäistä ovat tulleet tunnetuksi lukuisten remiksien ja parin omalla nimellä julkaistun levyn kautta. Myös useat Suomen keikat eivät varmasti ole ainakaan olleet pahitteeksi miesten maineelle. Magnetic Manin vahvuus on se, että he ovat ehkä ensimmäisiä dubstep-artisteja, jotka eivät pelkää tehdä tarttuvia biisejä. Tämä dubstep luultavasti tulee soimaan myös Seduloissa, mutta otetaan se tällä kertaa enemmän mahdollisuutena kuin uhkana.

Magnetic Manin levyn sekä paras että heikoin puoli on sen monipuolisuus. Jos wobble-bassot kyllästyttävät, niin levyltä löytyy myös melodisempia ja vähemmän bassoa kurittavia biisejä, kun taas bassopuristeille löytyy myös biisejä. Siksi levy onkin turhan sekametelisoppa, mitä kuunnellessa ei voi välttyä skipin painamiselta. Juuri kun luulet levyn saaneen oikean tunnelman päälle, niin seuraava kappale onkin täysin yhdentekevä. Levyn alkupuoli tosin säväyttää avausintro Flying Into Tokyon jälkeisellä Firella, jossa Ms. Dynamite muistuttaa ihmisiä siitä, että on edes elossa. I Need Airista on varmaan jo sanottu kaikki jo aiemmin.

Itse innostuin kaikista eniten levyn aggressiivisimmista kappaleista, mitkä käyvät päälle hyökyaallon tavoin. Näihin huippuhetkiin lukeutuu bassoja kovimmin kurittava The Bug, Katy B:n laulamat Perfect Stranger ja levyn popein kappale Crossover. Myös lopun Karma Crazy säväyttää kovuudellaan.

Levynä Magnetic Man ei välttämättä ole kovinta mahdollista dubstepia mitä löytyy, mutta varmasti helpoimmin kuunneltavinta. Jokainen luultavasti löytää jotain, mikä uppoaa itselleen tältä levyltä. Soundcloudissa kuuntelu ei enää onnistu, mutta Spotifyssa se onnistuu.

2 kommenttia:

  1. Muutamia kappaleita on tullut kuunneltua ja kyllähän toi ihan lupaavaa on. Pitää ottaa joku päivä kuunteluun koko levy.


    Intellectual Shit/
    http://kultaisetlatteukset.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Jes, jäbäl on jälleen blogi! Tätä ollaankin odotettu. :)

    VastaaPoista