maanantai 11. huhtikuuta 2011

Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair


Nyt se on täällä! Arctic Monkeysin uuden levyn ensimmäinen virallinen single. Jos Brick By Brick oli massiivinen pettymys, niin tämä biisi sen sijaan ei todellakaan ole pettymystä nähnytkään. Kertakuuntelu koukutti ja houkutti huomattavasti enemmän kuin Brick By Brickin kohdalla ja nyt on se fiilis, mikä yleensä Arctic Monkeysin kohdalla on aina. Repeatrepeatrepeat...

Hieman kyllä on nyt pohdittava henkilöä nimeltä Josh Homme yhtyeen kehityksessä. Humbug kun oli miehen osittain tuottama ja sitä äänitettiin Hommen kuuluisalla aavikko-studiolla, ja silti Humbug kuulosti aivan Arctic Monkeysilta vain hitusen synkemmällä ja ei niin tarttuvalla soundilla. Homme-viboja ei ollut juuri nimeksikään. Tästä nimihirviöstä sen sijaan voi vetää aivan suoran viivan QOTSA:een.

Tällä kertaa en toisaalta ole yhtään huolissaan bändin raskaammasta ja synkemmästä soinnista. Sama vanha Arctic Monkeys tässäkin kuuluu, mihin rakastuin silloin way back (nyt en enempää nostalgisoi). Tämä potkii ja tältä pitääkin kuulostaa Arctic Monkeysin ensisinkun: koukuttavalta, yllättävältä ja tarttuvalta. Kesäkuuhun on aivan liian pitkä aika.

  Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair by arcticmonkeys

Sinkku julkaistaan virallisesti ensi lauantaina, Record Store Daynä. Muistaakseni kolme eri versiota on tulossa vinskana, joten menkäähän vaikka Stupidoon kärkkymään, jos heput olisivat saaneet tätä herkkua hyllyihin asti (en muista onko muita levykauppoja Suomesta messissä kamppiksessa). Viikonlopuksi ajattelin pistää pientä Arctic Monkeys-spesiaalia kehiin. Pidetään vielä yllätyksenä, mitä se sisältää.

4 kommenttia:

 1. "Arctic Monkeysin uuden levyn ensimmäinen virallinen single. Jos Brick By Brick oli massiivinen pettymys, niin tämä biisi sen sijaan ei todellakaan ole pettymystä nähnytkään. Kertakuuntelu koukutti ja houkutti huomattavasti enemmän kuin Brick By Brickin kohdalla ja nyt on se fiilis, mikä yleensä Arctic Monkeysin kohdalla on aina. Repeatrepeatrepeat..."

  100% sama mielipide täällä. Uskomatonta tavaraa taas! "Go into business with a grizzly bear" hymyilyttää kovasti. Alex Turner = nero.

  Ja Submarine OST oli kanssa loistava. Ihme jantteri.

  VastaaPoista
 2. Hyvin menee kyl meillä mielipiteet yhteen Monkeysien kohdalla. Tosiaan, ei hitto mikä petraus ja ei hitto mikä biisi. Sanoihin en ole vielä edes kerennyt paneutumaan, koska hypin tasajalkaa ilosta. Turner on nero ja tämän sukupolven kovin biisintekijä helposti.

  Submarine OST on erinomainen. Voiko tuo mies epäonnistua?

  VastaaPoista
 3. Jopas oli hyvä biisi! Ja todellakin, totaaliset QOTSA-vibat.

  VastaaPoista
 4. Totaaliset QOTSA-vibat oli kyl Brick By Brickissäkin. Nyt jänskättää, mitä loppulevy oikein sisältääkään.

  VastaaPoista