lauantai 30. huhtikuuta 2011

Foo Fighters valkokankaalla ja televisiossa


Facebookissa (liittykää!) mainostinkin jo viikko pari takaperin useamman Finnkinon teatterin esittävän tuoreen Foo Fightersista kertovan dokumentin Back And Forthin 10. päivä toukokuuta. Jim esitti jo eilen Suomen ensi-iltana dokumentin ja musiikkidokumenttinörtti oli innoissaan.

Back And Forth kertoo yhtyeen historian alkaen Kurt Cobainin kuolemasta ja loppuen tuoreimman levyn, Wasting Lightin, äänityksiin. Se mikä parhaimmissa yhtyeistä kertovissa dokumenteissa on aina läsnä, on rehellisyys ja se, ettei huonompiakaan aikoja jätetä huomioimatta. Kivakiva ei koskaan toimi pelkästään. Back And Forth on kaikkea muuta kuin kivakivaa. Yhtyeen historia on täynnä draamaa jäsenistön muutoksista jäsenistön yliannostuksiin.

Pidin suunnattomasti dokumentista, vaikka en Foo Fightersin suurin fani olekaan. Pidin dokumentin tavasta antaa pääosa puheelle, eikä arkistomateriaalia ollut liikaa. Dave Grohlin ja muiden jäsenten kertomukset yhtyeen historiasta olivat todella avoimia ja suoria, mikä yllätti minut ihan täysin, niin tapahtumien kuin avoimuudenkin osalta. Käsitys Dave Grohlista musiikkimaailman mukavimpana miehenä koki kolauksen, mistä kunniaa myös hänelle, ettei alkanut turhaan selittelemään mokiaan.

Nelonen näyttää dokumentin vielä uusintana ensi keskiviikkona (torstain puolelle menee) kello 0.45, joten tallentavat digiboksit, videot, dvd:t jne valmiuteen, koska tätä ei kannata missata. Ja tosiaan ympäri maata 10.5 dokumentti on nähtävissä Finnkinon teattereissa ja dokumentin perään esitetään livetaltiointi yhtyeestä esittämässä uusin levy Wasting Light kokonaisuudessaan KOLMEDEENÄ. En ole varma missä taltiointi on tehty, koska mistään ei kyseistä infoa löydy, mutta jos se on tämä sama, mikä Youtubessakin pyörii, niin 15 euroa on ehkä vähän tyyris hinta tästä ilosta. Mutta sitten taas toisaalta valkokangas ja teatterin tunnelma ovat aina ekstraa, mistä mielellään maksaa vähän ylimääräistä. Päätittepä mitä tahansa, niin muistakaa, että sen päätöksen pitää sisältää tämän dokumentin näkeminen. Se on parhaimpia päätöksiä, mitä teette aikoihin.

Eikä tietenkään sovi unohtaa Foo Fightersien keikkaa Helsingin Kalasatamassa 26. kesäkuuta. Lippuja on vielä jäljellä. Mainostus loppuu tähän.

EDIT: 3D:nä nähtävä live-esitys on juuri tuo sama, mikä Youtubestakin löytyy.

3 kommenttia:

  1. Hei loistavaa, just kirosin kun olin reissussa että missasin tän täysin, mutta hyvä että uusinta tulee!! Nauhalle siis.

    VastaaPoista
  2. Ainahan tuon olisi leffaankin voinut mennä katsomaan. :P Taidan kyllä itsekin katsoa toistamiseen telkkarista, kun sen verta hyvä dokkari oli kyseessä.

    VastaaPoista