tiistai 5. heinäkuuta 2011

Common - Ghetto Dreams (Feat. Nas)


Eräs lempiräppäreistäni, Common, vaihtoi hiljattain levy-yhtiötä Kanye Westin pyörittämästä G.O.O.D. Musicista Warnerille ja teki odotetun siirtonsa pois b-sarjasta ja on nyt lopullisesti iso nimi. Ihan kuin kaksi listaykköslevyä eivät meinaisi mitään. Silti Commonin levyhistorian tuntien lafkan muutos ei välttämättä tarkoittaisi tylsempää tai varmempaa materiaalia. Into olikin kova, kun muutama päivä sitten ensi-iltansa sai uusi biisi nimeltään Ghetto Dreams ja ensikuuntelu oli käsillä. Into loppui valitettavasti aika lyhyeen.

Onhan Ghetto Dreamsin biitti hyvä, niin kuin No I.D:ltä voi odottaakin, Commonin flow on edelleen kova, Nas on iskussa ja lyriikatkin vähän perusghettolätinää kekseliäämpiä, mutta kyllähän tässä edelleen ollaan kaukana miehen huippuhetkistä. Sentään Pharrellin klubibiitit ja uhoaminen ollaan jätetty vähemmälle, mikä pilasi edellisen levyn, Universal Mind Controlin, täysin. Vähän parempaa, mutta kyllä Be:tä alkaa olla jo ikävä.

Miehen yhdeksäs levy, joka vielä ainakin toistaiseksi tottelee nimeä The Dreamer, The Believer on tulossa marraskuussa näillä näkymin. Common ei myöskään ole järin luotettavaa sorttia levyjen julkaisupäivien kanssa, mutta ehkä Warnerilla ollaan tarkempia moisten suhteen. Odotukset ovat toistaiseksi varovaiset.Ja kun sitä Be:tä tässä kaipailin, niin ihan oikeasti, tätä levyä parempaa räppiä ei ole, eikä tule. Ja tuo kansi saa edelleen hymyn huulille.Ja viimeinen muistutus levyarvonnastam joka on täällä. Pari tuntia aikaa. Hopihopi, jos levyt kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti