sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Washed Out


Nyt on heti kärkeen pakko kiittää YleX:ää ja Veli Kauppista. Ilman kyseistä radiokanavaa ja Kauppisen Hyvä Veli-ohjelmaa olisin luultavasti skipannut Washed Outin aivan täysin. Chillwave kun yleensä saa minut karttamaan artisteja varmemmin kuin sana "iskelmä" liitettynä yhtään mihinkään.

Washed Out on siis leimattu chillwave-genren alle, mutta muutama genrepuristi on ilmeisesti ollut toista mieltä. En käy väittelemään vastaan. Tähän päivään asti kun minulle on ollut vähän epäselvää, mikä on chillwavea ja mikä ei. Washed Outin laittaisin hyvin mieluusti genren alle, koska yhtye laittaa musiikillaan rauhoittumaan. Eteeriset syntikat ja rento rytmi kun pakottavat siirtymään toimistotuolilta sängylle tai sohvalle ottamaan rennosti ja iPodiltakin kuunnellessa kävelyaskel muuttuu kevyemmäksi ja rauhallisemmaksi ihmisvilinästä huolimatta.

Washed Out julkaisee debyyttinsä Within and Without 12. päivä heinäkuuta laatutakuina toimivien levy-yhtiöiden Sub Popin ja Dominon kautta. NPR tarjoilee sivuillaan ennakkostreamia jo nyt, joten suosittelen teitä ottamaan testikuuntelut täällä. Itselleni tästä voi hyvinkin tulla puistosoundtrackien ykkönen tälle kesälle!2 kommenttia: