sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Real Estate - Days


Saadaanhan sitä indietä tähänkin blogiin kaiken räpin ja hevin sekaan. Vaikka Real Estate on kerännyt jo blogi- ja kaikkea muutakin rakkautta, niin sunnuntai on juuri oikea päivä hehkuttaa bändin tuoreinta levyä. Days kun on täynnä leppoisaa kitarointia, joka rauhoittaa stressaantuneen ja ahdistuneen mielen.

Real Estaten pari vuotta sitten julkaistu debyyttilevy ei minua jaksanut juuri innostaa. Bändi oli vain "ihan kiva", eikä siitä juuri kertakuuntelua enempää jaksanut innostua. Days ei tee mitään uutta verrattuna debyyttiin, mutta nyt biisit ovat sen verran parempia, että innostumista on todella vaikea välttää.

Levyn aloituskappale Easy kuvaa levyn yleistunnelmaa todella hyvin. Koko levy on yhtä rennon leppoisaa poppailua ja jos en aiemmin ole juuri tässä blogissa arvostanut kitaristeja, niin Real Estaten kitaristeille tulee nyt rakkautta todella paljon. Jos biiseissä ei olisi yhtä komeita kitarakuvioita kuin niissä nyt on, niin bändistä ei juuri jaksaisi innostua.


Yksittäisiä biisejä levyltä on lähes turha nostaa esiin, koska koko levy on aivan yhtä ihana, mutta pakko on silti hehkuttaa erikseen videobiisi It's Realia. Miten ihmeessä jenkkibändi voi kuulostaa enemmän Liekiltä kuin Liekki nykyisin? Kuunnelkaa nyt vaikka. Plussaa myös koiravideosta! Kissojen ylivalta indievideoilla pitää saada nujerrettua.


Real Estaten kakkoslevy oli oikein mukava kitarapop-ylläri syksyyn ja suosittelut tulevat myös täältä. Jos Teenage Fanclub ja nössöpop noin muutenkin uppoaa, niin kannattaa varautua ihastumiseen jo nyt. Jos joku Real Estatesta nyt lukee tätä ja Google Translator toimii jotenkuten, niin tehkääs lisää koiravideoita! Vaikka levy on jo vuoden parhaimmistoa, niin nousette lempibändikseni heittämällä, jos laitatte lisää koiria videoillenne.


3 kommenttia:

 1. Days on tosiaan erinomainen levy. Vuoden topkympissä varmasti.

  VastaaPoista
 2. Parempaa sanaa kuin leppoisa ei kyllä ole tätä kuvailemaan. <3

  (Ja hyvä, ehdin jo pelästyä ettei sitä räppiä saa syrjäytettyä millään ;).

  VastaaPoista
 3. Jarmo: Jeps! Omaan top kybään ei ehkä välttämättä mahdu, mutta top 20 voi olla ihan realistinenkin.

  June: Kerrankin olen osannut valita oikean sanan. Ja mikäs vika räpissä? ;)

  VastaaPoista