sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Rustie - Glass Swords


Eeppisyydestä ei päästä tälläkään kertaa eroon. Rustie on glasgowlainen dubstep-artisti, johon tutustuin vuoden alussa, kun työkaveri läiskäisi "yllättäen ja pyytämättä" download-koodin käteen Sunburst EP:stä. Silloin en kamalasti lämmennyt, koska EP oli täynnä hälinää ja joka suuntaan kimpoilevia soundeja, jotka lähinnä vain vieraannuttivat minut hänen musiikista. Mielenkiinto heräsi kumminkin sen verran, että minun oli pakko ainakin kokeilla kuukausi sitten julkaistua debyyttilevy Glass Swordsia. Onneksi kokeilin, levy on timanttia!

Glass Swords on todella eeppisen isoa dubstepia, olematta kumminkaan Skrillex-tyylistä wobble-runkkausta. Todella juustoiset syntikkabassot ja trance-soundit tuovat melodiat, eikä siirappisia r'n'b-samplejakaan sovi unohtaa. En olisi koskaan uskonut, että juustoisuutta voisi tehdä tyylikkäästi, mutta Rustie onnistuu mahdottomassa.

Glass Swords toimii erinomaisesti levymitassa, mutta yksittäiset täkyt tekevät levystä vielä herkullisemman. Surphin trance-syntikat ja vokaalisamplet, City Starin melko perinteinen dubstep ja Cry Flamesin överit bassot, hillittömät synatilutukset ja Daft Punkin Harder Better Faster Strongerin vokaalisamplen lainailu saavat nytkymään vastustamattomasti.

Vaikka tämän vuoden dubstep-diggailuni ovat rajoittuneet James Blaken, Jamie Woonin ja Jamie XX:n rauhalliseen ja tyylikkääseen soundiin, niin Rustiesta ei vain voi olla pitämättä. Miehen soundi on mauttomuudessaan niin hienoa, etten voi kuin arvostaa. Kokeilkaa levyä Spotifysta ja tsekatkaa edellisessä kappaleessa mainitut täkyt alta.

2 kommenttia:

  1. awesomeness!!1 kiitti vinkkauksesta viime vkl. terseisin Suuuviiii

    VastaaPoista