maanantai 28. helmikuuta 2011

Hey, I'm Lady Bonkers

Lady Gaga on musiikillisesti todella tylsä tapaus, mutta videot ovat naisella jo pitkään olleet alan hienoimpia. Born This Way ei tee poikkeusta. Alun läpät yhdistettynä synnytys-teemaan menevät täysin yli hilseen, eikä siitä kyllä jarruteta. Oikeastaan tylsintä antia ovat tanssiosat alusvaatteissa. Gaga alusvaatteissa on jo nähty turhan moneen otteeseen. Vaatteet päälle, kiitos! Luurankomaalit taas ovat ehkä siisteintä ikinä! Onko tämä vain huomionhakuista sekoilua vai inspiroivaa taidetta? Kestääkö Gaga-ilmiö vielä toista levyä? Kiinnostaako ketään?

8 kommenttia:

 1. sen luurankomiehen naama on tatuoitu, ei maalattu. :--D muistaakseni sen nimi on rick genest aka zombie boy, se on gagan stylistin uusin obsessio.

  video on kyl ihan siisti, mut kai sitä pitää jotain tehä et veis huomion siitä kuin järkky toi biisi on.

  VastaaPoista
 2. Lady Gaga laulamassa I was born this way kuulostaa ihan yhtä uskottavalta kuin Jennifer Lopez laulamassa I'm still Jenny from the block.

  Harmi ettei Gaga osaa tanssia...

  VastaaPoista
 3. Anna: No niinpä tietenkin on tatskattu. :D Mitäpä muuta tältä porukalta voisi odottaa. Biisi on tosiaan aika hirvee.

  Suvi: Ihan näppärästihän se Gaga tuossa heiluu. ;)

  VastaaPoista
 4. Hahaha no kai nyt heiluu jos on mies ja tuijottaa puolialastonta gagaa :D

  VastaaPoista
 5. "Oikeastaan tylsintä antia ovat tanssiosat alusvaatteissa."

  *** A LIE DETECTED! ***

  VastaaPoista
 6. Ja puolustus vastaa: Telephonessa se näyttää nätimmältä ja sil on vähemmän vaatteita. Tässä ei enää jaksa lämmittää. Puolivalhe?

  VastaaPoista
 7. Nyt otan hallitun riskin ja kokeilen kepillä jäätä.

  Ihan varovasti.

  Imo Lady Gaga on selvästi enemmän naisille kuin miehille suunnattu artisti. Panostus erikoisiin asuvalintoihin ja meikkeihin on asioita, jotka uppoaa naisyleisöön miehiä vahvemmin. Avainsanana erikoiset. Keskiverto mies taas on vähän pösilö ja sille riittää helposti biksut ja silikonit. Gagan kasvot eivät ole erityisen viehättävät ja näin miehisen geeniperimän läpi tutkittuna jopa hieman luotaan pois työntävät. En tajua, koska eihän Gaga kuitenkin mikään ruma ole, mutta rujot piirteet on tuotu vahvasti esiin, jolloin naisten on turvallista digata sitä kokematta alemmuuskompleksia. Se kuinka hänet on kruunattu trendsetteriksi(?) on minulle arvoitus. Eikä se tässä olekaan olennaista.

  Entäs musiikki sitten? En ole sinkkulohkaisuja enempää hänen matskuaan kuunnellut saati katsonut. Aiemmassa materiaalissa on kuitenkin ollut selvästi persoonallinen ja muista poikkeava soundi. Se on tärkeintä, koska se on artistin trademark. Mikäli omaa soundia ei ole, niin löytää itsensä piakkoin etsimästä uutta levy-yhtiötä tai demosedän arvioista. Mitä nyt muutamia kertoja tuon biisin kuuntelin niin se on selvästi sieluttominta Gagaa, jota olen kuullut. Myös videointina sitä on (noita jotain ällötyksiä luukunottamatta) viety lähemmäksi all-american valtavirrassa uivia naispoppareita. Gagassa on siis enemmän Britneytä ja Aguileraa kuin aiemmin.

  VastaaPoista
 8. Hyviä ajatuksiahan nuo on. Suurimmasta osasta olen samaa mieltä. Käsitykseni mukaan vaan suurin osa ns. radio-popista on suunnattu naisille ja vielä alle 30-vuotiaille. Musiikki kun on toissijaista yleensä artistien julkisen imagon vuoksi. Enemmän panostetaan juuri näyttävyyteen ja Gaga on vienyt näyttävyyden aivan uudelle tasolle. Mielestäni vain todella laskelmoidusti.

  En nyt tiedä onko Gagan ulkonäkö mitenkään erityisen rumaa. Jos pukeutuisi normaaleihin kuteisiin, niin hän olisi kuin kuka tahansa. Se on tajuttu levy-yhtiössä ja managementissä ja siksi pyritäänkin erottautumaan joukosta villeillä vaatteilla ja meikeillä. Siten luodaan otsikoita ja näkyvyyttä, ja sillä näkyvyydellä myydään musiikkia.

  En nyt uskalla sanoa juuta enkä jaata Gagan musiikista. Aika peruspoppia nuo ovat olleet. Ehkä Gagalla on vähemmän r'n'b-sävyjä kuin Aguileralla ja kumppaneilla. Se on sitten kai hänen juttunsa. Siitä olen samaa mieltä, että Born This Way on todella sielutonta perustanssitauhkaa.

  Se pitää Gagan ansioksi nostaa, että harva radiopop-tähtönen herättää keskustelua näinkin pitkään ja näinkin paljon. Keinot ovat tosin kyseenalaisia. IMO.

  VastaaPoista