keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ruisrock!

Provinssi, jäätävää paskaa. Ilosaari, iha jees. Ruisrock, no nyt toimii! Hehkutetaan!Vaikka The Nationalin näenkin jo reilun viikon päästä melkein kotikulmilla, niin kyllähän tästä jaksaa varmasti innostua kesälläkin. Terkut Turun suuntaan! ;)The Prodigyn parin vuoden takainen Jäähalli-keikka oli työkaverin lanseeraamaa termiä käyttääkseni todellinen "hikitutkielma". 5000 ihmistä reivasi ja hikeä vuodatettiin litroittain. Tuon ihmismäärän kun Ruisrockissa nelinkertaistaa, niin voidaan odottaa jo todella kovia bileitä!Fleet Foxes on jäänyt todella etäiseksi bändiksi itselleni, vaikka levy on hyllyä koristanut jo pitkään. En ole päässyt "ihan kiva"-vaiheesta vielä useimpien suitsuttamalle "nerous"-asteelle. Livenä pääni voidaan kääntää helposti.Calvia hehkutin jo aiemmin, eikä mielipiteeni juuri ole muuttunut. Huikee nainen ja livenä odotan homman olevan vielä huikeempaa.Tavastialla juuri nähty duo kiinnostaa vieläkin. Hieno nappaus!Primus oli teinivuosien suosikkejani, mutta nyt "vanhemmiten" bändin kuuntelu on jäänyt vähän kausiluontoiseksi. Les Claypoolin ja kumppanien näkeminen livenä on kumminkin jo hyvä syy mennä katsomaan maailman nerokkaimpia metallisteja.

Nämä nimet kiinnostavat todella paljon, mutta on festareilla muutakin kivaa. Kuten nämä:Tanskalaiset yllättivät viisi vuotta sitten Ilosaaressa teltallisen uteliaita ja kastelivat eturivin. Nyt olisi hyvä aika mennä päivittämään näkemystäni ja selvittää, onko Humanin teho livenä vielä tallella.Hurts jätti kokopitkällään todella kylmäksi ja livenä bändi yrittää olla näkökulmasta riippuen "viileän etäinen" tai "viileä ja etäinen", mutta jos sitä nyt tämän biisin edes Ruissalon kesäillassa kuuntelisi, niin voi kehua nähneensä uuden Savage Gardenin livenä.Robynin Flow-keikan parasta antia oli anniskelukarsinassa koko keikan pyörinyt tanssi-battle. Odotukset eivät tälläkään kertaa siis ole järin suuret, mutta kai tämänkin voi katsastaa. On sil pari kivaa biisii.

Niin ja onhan Ruississa Merimaan Suomi-all starskin jälleen kerran. Vaikeata tässä on kyllä nihkeillä. Ruissalossa luultavasti nähdään!

10 kommenttia:

 1. Iih! The National!! ja The Prodigy!!!!! (+Hurts ja Robyn!!!)
  Kyllä tämä tyttö taitaa suunnata turkuseen tänä kesänä! HOP!

  VastaaPoista
 2. Nimilistana ihan decent kokoonpano. Vänkään kuitenkin aina vastaan ja kysyn: miten toimii esim. Fleet Foxes festarilla? Ehkä jossain teltassa, onko Ruisrockissa sellainen? Tuossa kokoonpanossa on paljon bändejä, jotka ei ole ihan helppoja "festari"-bändejä.

  VastaaPoista
 3. P.S. Hurts / Savage Garden -vertaukselle tietysti iso :Littipeukku:! :-D

  VastaaPoista
 4. pohjoistuuli...: Olen niin ankea ja mietin varmaan heinäkuun puoleen väliin menenkö ja sitten on jo liian myöhäistä. :D Jos tänä vuonna tekisin päätökset jo hyvissä ajoin.

  Pete: Tietääkseni Ruississa on teltta ollut jo muutaman vuoden ja muistaakseni myös rantalava, millä esim. Fleet Foxes voisi toimia todella hyvin. Vähän kyllä epäilyttää, jos Fleet Foxes ja The National on headlinerien joukossa päälava-bändeinä.

  Kiitän suuresti Littipeukusta! :D

  VastaaPoista
 5. Tyypillistä, juuri kun on saanut kirjotettua kommentin niin sitten netti kaatuu ja kommenttia ei ole missään..uusi yritys siis ;)

  Voisi tänä vuonna joo olla ajoissa lippujen ym kanssa. Oon itse vähän sellanen haahuilija, mitä tulee päätösten tekemiseen. Vatvon ja vatvon, vaikka pitäis vaan tehdä päätös et nyt mennään eikä meinata :)

  Oon kyllä myös miettiny et alanko olee liian vanha täti festaroimaan. Tai siis lähinnä kun ei kisakunto enää kestä. Olin toissa vuonna ilossa ja kärsin suunnattomasti telttaöistä, lisäksi sammahdin (en alkoholin vaikutuksesta vaan väsymyksestä) lauantaina heti PMMP:n vedon jälkeen (olivat silloi lauantain pääesiintyjänä). Meni siis parhaimmat bileet ohi :D Nyt Ruississa olis se hyvä puoli, että yks kaveri saattais asua silloin vielä turussa :) Tai sitten vaan uhmaan selkäkipuja ja meen sinne 16-vuotiaitten keskelle riekkumaan. Kyllä mäkin silloin vuonna 2002 jaksoin :D

  VastaaPoista
 6. Olisin tehnyt kärrynpyörän päivemmällä mikäli osaisin kun luin artistijulkistukset, tyydyin sen sijaan vaan hehkuttamaan feissarissa.

  The Nationalia ajattelinkin yhdeksi hyvin mahdolliseksi esiintyjäksi mutta sen varmistuminen oli mukavan iloinen yllätys. High Violet iski jotenkin salakavalasti, en aluksi lämmennyt mutta sitten yhtäkkiä se vain iski.

  Anna Calvi on ihan mahtava(kiitoksia muuten hehkuttamisesta, satuin tutustumaan laulajaan blogisi kautta), Prodigy pistää yleisön liikkeelle takuuvarmasti (toivottavasti ois hiukan ihmisystävällisempi lämpötila mitä viime kesänä) ja Robyn tanssittaa toivottavasti muita kuin minuakin. :D Minusta Body Talk -levy(t) ovat täynnä oikeasti hyviä poppibiisejä.

  Suomibändi-osastokin on oikein kivanoloinen vaikkei siellä mitään suurempia yllätyksiä olekaan. Toivon vaan että Samuli Putro lisätään jossain vaiheessa esiintyjiin, tuleva levy vaikuttaa ekan singlelohkaisun perusteella loistavalta. o/

  Onneksi Turku on tuossa lähellä.

  VastaaPoista
 7. Pohjoistuuli...: Ihan samaa vikaa! Viime vuonna missasin Pori Jazzit ja Ilosaaren, kun vatvoin ja vatvoin päätöstä ja sitten olikin liian myöhäistä enää yrittää sopia lomia tai mitään muutakaan. Enkä muutenkaan ole poistunut Helsingistä festaroimaan sitten 2008 Provinssin. Tänä vuonna on siis vähän pakko jo mennä. :D

  Kolmen päivän festarit vaativat kyllä veronsa, mutta jotenkin sitä aina jaksaa riekkua, vaikka paikat olisivatkin paskana. Sinne vaan teinien sekaan. :)

  Harri: Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että hehkutuksista edes joskus löytyy jotain uutta ja hienoa! Robynin tanssipoppi on genrenä vähän sellainen, että siinä rakastamani albumiformaatti ei oikein tunnu pelittävän. Kylmyys Robynia kohtaan on siis lähinnä omaa ahdasmielisyyttä. Onhan nuo muutamat Body Talki(e)n biisit tosi hyviä, mutta joku haroo vastaan siltikin. Tanssikavereista tuskin tulee keikalla pulaa, jos Robyn saa samanlaiset bileet pystyyn kuin Flow'ssa. ;)

  Suomi-osasto on ihan ok joo. Samat nimet on vain melkein joka kerta ja joka paikassa, niin niistä ei jaksa samalla tavalla intoilla kuin ulkomaisista. "Jäätävää paskaa" ei onneksi sentään paljoa noissa nimissä ollut, mistä Merimaalle plussaa. :D Putro pitää näköjään tsekata, kun kehuja alkaa tulla joka suunnasta.

  VastaaPoista
 8. Ruis kyllä vakuuttaa jännästi joka vuosi edes jossain määrin, vaikkei sinne aina tule lähdettyä. Ennen Provinssi oli THE festari, jotenkin se on viime vuosina muuttunut vähän.. En tiiä. Tai no sanotaanko että kahtena viime vuonna, olinhan siellä toki viimeksi 2009 (ja sitä ennen 2008), tosin en oo koko festareita ollut vähään aikaan, yleensä sitten vaan yhden päivän tai kaksi.

  Vielä oottelen että kovia kotimaisia tulisi lisää Turkuunkin, vaikka VHB on kyllä aikas ihana :)

  VastaaPoista
 9. Fleet Foxes on huomattavan karismaattinen ja isosoundinen bändi odotuksiin nähden. Menisi siis todella hyvin myös päälavalla. Roskildessa ei ollut 2 vuotta sitten mitään ongelmaa 14 000 hengen Arena-teltan huumaamisessa. Ja nyt bändi on sitä 2v kokeneempi.

  VastaaPoista
 10. Bubble: Provinssi on leimautunut mun silmissä jo vähän liikaa hevifestariksi. Tai jotenkin on tuntunut, että viime vuosina on painotus ollut enemmän raskaassa rockissa. 2008 oli kyllä hyvät bileet siellä! Ruissiin ei ole jostain syystä koskaan tullut lähdettyä. Viime vuoden sunnuntai olis kyllä ollut kova!

  Eiköhän niitä kotimaisia vielä iso nippu tule. Manboy vois olla jees? ;)

  Oskari: Okei, ei kyllä todellakaan kuvittelisi olevan isojen areenojen bändi, mutta kiva olla väärässä. Mielenkiinnolla odotellaan mihin slottiin päätyy!

  VastaaPoista