torstai 7. huhtikuuta 2011

Rakkaus: Beastie Boys & uusi sinkku


Vaikka tämä tulee torstain puolella, niin keskiviikkoahan tämäkin ruotii. Kiimaa kun on ilmassa. Ekana, Flow jakoi jengin kahtia. Ne joille räbä ja Kanyen ego uppoavat ovat fiilareissa, koska hei, Kanye ja Q-Tip. Tuttavallisesti, "indierunkkarit", olivat, että häh, tääl on mun lempparit, mut ei nää nyt riitä. Itsehän sain orgasmin, eikä se kertaan jäänyt. Tuli toinenkin. Beastie Boysin uusi sinkku kun on täällä!

Beastie Boysin Hot Sauce Committee Part 2 on odotetuin levy, mitä tiedän tälle vuodelle, joten odotetusti kiima ja odotus on hurja. Se on niin hurja, että pelkkä uuden biisin ruodinta ei riitä. Nyt olen niin kiimassa, että jaan biisit, jotka räppään mukana tilanteessa kuin tilanteessa.

Ekana, Make Some Noise kuulostaa ihan Beastie Boysilta, tosin hyvinkin orgaaniselta. Hot Sauce Committeesta puhuttiin bändilevynä ennakkoon, mutta Too Many Rappers ei siitä vielä välttämättä hirveästi osviittaa antanut. Tämä sen sijaan kuulostaa ihan bändisoitannalta. Kelpaa, vaikka ei tämä funkkaa kuten Sabrosa, tai potki persettä kuten Sure Shot. Kädenlämpöinenkin lämmittää.



Sitten biisit mitä kuunnellessa katoan tästä maailmasta ja räppään kuin robotti. Syytän Nuorgamia top 5-villityksestä.

1. Intergalactic

I like my sugar with coffee and cream

Taitaa olla ensimmäinen kuulemani Beasties-biisi ja siitä asti olen rakastanut tätä kappaletta. Riimit ovat loistavia, kertsin elektro-robotti toimii ja biitti on huikea. Ja osaan tämän kappaleen sanasta sanaan. Tuokaa ghettoblasteri ja tämä kesällä puistoon, niin johan lähtee!



2. Ch-Check It Out

All you trekkies and tv-addicts/No mean to diss, no mean to bring static/All you klingons in yo grandmas house/Grab your backstreet friends it's time to get loud

Toinen Beasties-biisi joka lähtee sanasta sanaan bileissä kuin bileissä. Biisin sanat on niin täynnä pop-kulttuuriviittauksia, että nörtti voi vain myhäillä. Video on myös taattua Nathaniel Hörnblower-laatua, mutta kun ei sitä Youtubesta saa katsotuksi, niin laitetaan liveä. Mix Master Miken lisääminen bändiin herätti porukan aivan uuteen eloon biittien osalta ja tämä esitys todistaa sen, ettei nämä juutalaispojut ole todellakaan pelkkiä vitsejä. Jätkät sylkee tosissaan!



3. Boomin' Granny

The clock is ticking so you better not front/We can go to my place or we could smoke a runt/Well you're a lovely girl, just like Bea Arthur/Just turn down the lights so we can go further

Beastiesit ovat aina olleet aikaansa edellä. Miehet kun tekivät milf- ja puumakulttuurista biisin jo 1992. Well whacha know about that! Biisi on alunperin julkaistu Jimmy James 12":n b-puolena, mutta loistavan tuplakokoelman Anthology: The Sounds Of Sciencen kätköistä tämäkin löytyy. Beastie Boysin hervottomimpia biisejä.



4. Body Movin'

Flame on, I'm gone/I'm so sweet like a nice bon bon

Body Movin' tunnetaan paremmin Fatboy Slimin remixistä, enkä ihmettele, koska onhan tämä parempi kuin levyllä oleva hitusen laiska versio. Videokin on yksi kovimmista ja huikea tribuutti yhdelle kovimmista elokuvista, eli Danger: Diabolikille.



5. Get It Together

I eat the fuckin' pineapple now and laters/Listen to me now, don't listen to me later/Fuck it 'cause I know I didn't make it fuckin' rhyme for real/But yo technically I'm as hard as steel

Flow-vieras Q-Tip pistää parastaan ja Beastie Boysit pysyvät hienosti perässä. Iskee, vaikka lyriikat ovatkin enemmän tuollaista omakehuosastoa.



Hot Sauce Committee Part. 2 ilmestyy 3.5.

9 kommenttia:

  1. Ei hele, tää on niin pelottavaa ku suollat näitä räppijuttuja, ku mäki alan taantua takaisin 1990-luvun lopulle ja hiphopiin! Hello Nastya tuli kyllä kiitettävästi kuunneltua silloin :D Vaikka 2pac & Eminem oliki mun lempparit. Ja löysistä housuista huolimatta suuntauduin sit enempi nu-metal-puolelle, räppi tuli siinä sivussa.

    VastaaPoista
  2. Mua pelottaa viimeaikaiset kommentit. Ei tää oo nostalgiablogi! :D Hemmetti, keskityn kohta niin uusiin bändeihin, etten oo ees ite niistä kuullu.

    Halusin muuten kovasti lapsena ostaa Hello Nastyn, mutta en sit ostanu. Ostin sitten myöhemmin Anthologyn, missä oli kaikki hitit. Olin onnellinen.

    Sul on muuten aika aidot suosikit! 2Pac varsinkin. :D Eminemistäkin tulee vaan lapsuusmuistoja mieleen, kun ala-asteella kinasteltiin kumpi on kovempi, Fred Durst vai Eminem? :D

    Okei, ehkä noissa nostalgiajutuissa alkaa olla perää.

    VastaaPoista
  3. Mun lempi Beastie Boys biisi on 5-Piece Chicken Dinner. Ihan oikeesti.

    VastaaPoista
  4. Mites toi Country Mike? http://www.youtube.com/watch?v=2jqgRnUkexg&feature=related

    VastaaPoista
  5. Hyvä että joku kirjottaa muistakin kuin blogihypebändeistä! gr8.

    VastaaPoista
  6. Jes mahtavaa! Flow on mahtava ja Beastie Boys on paras! Tais muuten olla Beastie Boysin Chek It Out eka rapbiisi josta aloin kunnolla tykkäämään ja myös ostin sen sinkunkin aikoinaan. Ei ehkä silti niitten paras biisi mutta hemmetin hyvä silti. Levy on kovassa odotuksessa.

    VastaaPoista
  7. Beastie Boys taitaa olla aika monelle ensimmäinen kunnollinen räppi-ihastuminen. Intergalactic kun oli itselle sellainen, vaikken edes tajunnut sen olevan räppiä. :D

    VastaaPoista