sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Tha Carter IV


Kirjoittelin jo aiemmin kesällä, että odotin innolla Lil Waynen tuoreinta levyä Tha Carter IV:ta. Nyt se on julkaistu ja onkin hyvä aika vähän ruotia, mitä mies lopulta julkaisi.

Tha Carter III on mielestäni edelleen erinomainen hip hop-levy. Lil Waynen aivan käsittämättömät riimit yhdistyvät hyviin ja sopivasti miehen arvaamattomaan tyyliin sopiviin biitteihin. Joku tuttu sanoikin, että on aivan käsittämätöntä, miten noin mielisairaalla tyylillä vetävä tyyppi voi olla mainstream-suosiossa. Se hämmästyttää edelleen, kun tuoreimman Tha Carterin ja edellisen välillä mies on julkaissut aivan saatanan paskan rock-levyn, tehnyt paskoja featteja ja istunut linnassa. Edelleen se ukko silti porskuttaa.

Mikäs on porskuttaessa, kun neljäs Tha Carter on tasalaatuinen levy. Pikku Väinö räppää timmillä flowlla ja biitit on hiottu niin tarkasti, ettei ärsyttäviä kulmia ole missään. Se onkin levyn heikkous. Ennen täysin arvaamaton Lil Wayne on kesyyntynyt. Onhan miehen riimeissä edelleen hienoja heittoja ja täysin puskista tulevia riimejä, mutta ei nelosta kuunnellessa tule samanlaista "oh no he didn't"-fiilistä, mitä kolmosta kuunnellessa tuli jatkuvasti ja mikä tekikin siitä erinomaisen levyn.

Tämä ei ole kyllä nyt kauhean mairittelevaa herra Waynea kohtaan, mutta levyn kohokohdat ovat Interlude ja Outro, joissa äänessä ovat pelkät vierailijat. Ensiksi mainitussa käyvät sylkemässä Tech N9ne ja hienoa paluuta tekevä Andre 3000. Jälkimmäisessä räkii taas sellaiset pikkunimet kuin Nas, Busta Rhymes ja Bun B. Kaikki vetävät timanttiset verset, joiden tasolle Lil Wayne ei pääse koko levyllään.

Tha Carter IV ei ole huono levy, se on jotain pahempaa. Se on täysin keskinkertainen levy. Aivan kuten Watch The Thronella ja The R.E.D. Albumilla, on tämäkin hiottu niin kiiltäväksi ja puunatuksi paketiksi, ettei periaatteessa mikään ole vialla, mutta tällä levyllä ei ole enää tallella mitään siitä arvaamattomuudesta, mikä on itselläni ollut Lil Waynen arvostamisessa se ykkösjuttu. Jos Weezy oli aiemmin oman tunkionsa ykköskukko, niin nyt mies on lähtenyt tunkiolle, jossa isot pojat lähinnä naureskelee tälle friikkisirkukselle, joka yrittää muuttaa itsensä tavikseksi. Ehkä se vitososa sitten petraa.

------------------

Pari juttua tähän pitää lisätä. Ensimmäinen liittyy aiheeseen edes osittain. Andre 3000 on nimittäin aika kurko jätkä myös vuonna 2011. Ukosta ei ole kuulunut moneen vuoteen yhtään mitään ja sitten mies tekee kaksi aivan järjetöntä vierailua. Beyoncen Party kun on myös aika timangia niin biisinä, kuin Andren vetona. Ensi vuonna pitäisi Outkastin comebackin tapahtua ja sitä ennen pitäisi Andren soololätyn tulla. Odotanko? Tarviiko tuohon edes vastata.------------------

Sitten blogiuutisia. Olette varmaan huomanneet, että tässä viime viikkoina postaustahti ei ole ollut kovinkaan tiheä. No täs on ollu kaikenlaista ja kaikenlaista tulee jatkossakin olemaan. Postaustahti siis pysyy suht harvana varmaan nyt pidemmän aikaa jatkossakin. Tietty nyt kun tästä sanon, niin postauksia paukkuukin joka päivä. Joka tapauksessa, teitä on nyt varoitettu. Niin ja postaan jatkossa muutakin kuin räppiä. Ei hätää.

Toinen uutinen: leffajutut loppuvat täällä. Olen pitkin kesää ja alkusyksyä pohtinut, että riittääkö mulla aika, kiinnostus ja konsepti tämän blogin tiimoilta enää leffoille ja totesin, että ei. R&A-rapsa tulee vielä täällä, mutta sitten pysyttelen pelkässä musiikissa tämän blogin sisällä.

Hyvät uutiset silti loppuun, aloitan oman leffablogin. Avaamispäivä on vielä avoin, kuten konseptikin, mutta tuskinpa se eroaa paljoa tämänkään blogin leffajuttujen linjasta. Tarkoitus olisi kumminkin, että siitä tulisi myös vähän enemmän päiväkirjamainen, joten sen myötä käsiteltävät elokuvat myös muuttuvat vanhemmiksi, kultimmiksi, ehkä kuluneemmiksikin ja myös ennakkohypen määrä luultavasti lisääntyy. Myös "skenen tila"-postauksia saattaa tulla. Homma on tosiaan vielä vähän auki kaiken muun kuin aloittamisen osalta. Ilmoitan kyllä teille, milloin sivu aukeaa, koska tiedän osan lukevan täältäkin vain elokuvajutut. Joka tapauksessa, teitä on nyt varoitettu.

2 kommenttia:

  1. Leffablogi, jee! Odotetaan innolla :D

    VastaaPoista
  2. Kiitän tuhannesti kannustavista sanoista! Toivottavasti blogi on lopulta odotusten väärti.

    VastaaPoista