keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Alan Wake

Tyttöblogi tekee täysin uuden aluevaltauksen! Huraa! Tämä nörtti kertoo nyt teille videopelistä. Eikä edes mistä tahansa videopelistä, vaan suomalaisesta videopelistä. Paraateja nyt kehiin!


Alan Wake on siis espoolaisen Remedyn kuusi vuotta työn alla ollut kauhupeli, joka viikko sitten viimein saatiin kauppoihin. Pelin on matkan varrella pitänyt olla ties sun mitä, mutta lopputulos on toiminnallinen jännäri. Max Paynet osoittivat jo sen, että Remedy pystyy tekemään todella laadukkaita pelejä, eikä Alan Wake ole poikkeus.

Alan Wake on siis todella pahasta writer's blockista kärsivä kirjailija, joka vaimonsa kanssa suuntaa lomalle Bright Fallsiin, jotta hän saisi kirjoitusintonsa takaisin. Asiat alkavat mennä hyvin vahvasti tästä pieleen, ja Waken vaimo onkin hävyksissä ja mies itse herää kolaroidusta autosta muistamatta viikon tapahtumia. Sitten aletaan selvittelemään mitäs kummaa nyt oikein onkaan tapahtunut. Käänteitä on ihan tarpeeksi ja juoni onkin videopelien saralla oikein hyvä.

Pelinä Alan Wake on vähän kaksijakoinen. Juoni on todella hyvä, joten sen kulkua haluaa jatkuvasti edistää, mutta pelin rakenne on sellainen, että ensin pitää juosta tunti metsässä ja sen jälkeen vasta saadaan juonta eteenpäin. Jonkun aikaa metsässä rämpimistä jaksaakin, mutta loppua kohden se alkaa toistaa itseään ja tylsistyttää pahemman kerran. Peli on onneksi aika lyhyt, mutta se on myös pelin ongelma. Juoni tyssäsi kuin seinään. Tällä tietenkin pedataan jatko-osaa, jota ei toivottavasti tarvitse odottaa kuutta vuotta.

Alan Wake on puutteistaan ja ongelmistaan huolimatta oikein hyvä peli, jota voi suositella Xboxin omistajille. Juonensa puolesta peli kannattaakin kokea ja jos kauhupelit yleensä ei välttämättä olisikaan se juttu, niin olkaa huoleti, ei tämä kauheasti pelota.

Tuleeko jatkossa juttua peleistä? En tiedä. Ehkä. Kiinnostaisiko?

5 kommenttia:

 1. Lisää pelisettii kiitos! Oon fiilistelly Alan Wakea siitä lähtien, kun siitä ekoja kertoja puhuttiin. Karu totuus iski kuitenkin jokin aika sitten, kun tajusin, että se ei toimikaan PS3:lla. Harmi. :--(

  VastaaPoista
 2. Pelasin ja tykkäsin. Lisää pelijuttuja, anna tulla! Ala myös arvostelemaan leffoja joita voi jo hommata jostai vuokraamosta tai kirjastosta, eli jotain legendoja jotka tulisi nähdä. Kiitos.


  - Intellectual Shit

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Leffapuolella voisin nyt vähitellen siirtyä klassikoihin ja tuoreisiin hyllytuotteisiin. Yritän skarpata sillä puolella.

  Peleistä voisin tehd enemmänkin juttuja. Omistan vain Xboxin, joten niitä tuskin kovin usein tulee, mutta varmasti kun jotain mielenkiintoista - kuten Alan Wake - tulee, niin juttua tulee.

  Tomi: Ole onnellinen PS3:lla Heavy Rainista, koska sen julkaisusta lähtien olen miettinyt pleikkarin hommaamista pelkästään sen takia. Näyttää meinaan ihan törkeen kovalta.

  VastaaPoista
 4. Ai onks ps3:lle jotain pelejäki, vai? :D

  Lisää pelijuttu täältäkin päästä toivotaan! Jos pelaamista kaipaat voin antaa vinkkejä. :)

  VastaaPoista
 5. Eipäs nyt lietsota konsolisotaa. :D

  Red Dead Redemptionia ja Mirror's Edgeä hakkaan tällä hetkellä, joten niistä tulee juttua aivan varmasti. Vinkkejä saa pistää tulemaan. Toteutan niitä ehkä. :)

  VastaaPoista