torstai 27. toukokuuta 2010

Ärsyttävät hipsterit

Nostalgiaviikko rikotaan nyt parilla semituoreella bändillä, jotka otsikon mukaisesti ovat ärsyttävän hipsteriä. Silti ne ovat niin hyviä, että ällöttävyyden voi unohtaa ja nauttia vain musiikista. Kesä tekee siis kepposiaan.

The Drums on ollut kohta jo vuoden SE hypetetyin bändi jenkeistä. NME aloitti kehukierteen Summertime!-EP:n puhkikehumisella ja vanavedessä hyppäsivät blogit ja muut lehdet mukaan. En muista minkä yhtyeen kappaleen kuulin ensimmäisenä, mutta en jaksanut siitä innostua. Kuulosti turhan kasarilta. Maaliskuussa Ylex soitti yhtyeen I Felt Stupid kappaleen, josta serkkuni ei suostunut uskomaan, että se on tehty tällä vuosikymmenellä.Olin täysin valmis jättämään The Drumsin unholaan, mutta jälleen kerran yksi biisi muutti kaiken. Kyseinen kappale oli tällä kertaa Forever And Ever Amen. Voi jumankekka kuinka täydellistä poppia se onkaan. Vaikka periaatteessa mikään ei ollut muuttunut niihin kahteen aiempaan kuulemaani biisiin, niin tässä kappaleessa on jotain todella vastustamatonta. Parasta aivotonta kesäfiilistelyä! Onneksi levy tulee kohta, jotta tätä herkkua saa lisää. Niin ja kun otsikko on "ärsyttävät hipsterit", niin katsokaa nyt tuon laulajan venkoilua. Opettele tanssimaan, haiseva hipsteri!Darwin Deezin kohtasin ensimmäisen kerran hervottomassa Look At This Fucking Hipster-blogissa. Miehen Radar Detectorin video on juuri niin raivostuttavaa hipsteröintiä kuin voin vain suinkin kuvitella. Kaikki siinä videossa haisee ärsyttävälle hipsterille. Heittaus on niin kasaria, tiedän, mutta voiko olla yhtään stereotyyppisempää enää tuon videon touhu. Katsokaa nyt sitä! Kikkarat, viikset ja hiuspanta. Voi luoja! Onneksi videot eivät ole pääasia, joten voin surutta sanoa, että Darwin tekee mielettömän hyvää musiikkia ja Radar Detector on siitä hyvä osoitus!Darwin Deezin debyyttilevy tuo hyvällä tavalla mieleen vanhan Phoenixin. Kuivat ja nykivät, mutta samalla hyvin lämpimät soundit lämmittävät mieltä ja saavat nytkymään kotonakin kivasti. Tätä olisi kiva tanssia (ärsyttävästi venkoillen) kesäillan lämmössä ja hämärässä. Darwinin musiikki ei tee oikeastaan mitään uutta, eikä se haasta kuulijaansa, mutta se toimii aivan samalla tavalla kuin Two Door Cinema Club. Tätä kuunnellessa hymyilyttää.Darwin Deezin levyn voi kuunnella Spotifysta ja The Drumsin levyn saa kuultavaksi 7. kesäkuuta. Summertime! EP löytyy Spotifysta lämmikkeeksi.

3 kommenttia:

 1. Hehehe, hauskaa tekstiä! Onneksi tässä iässä ei enää tarvitse yhtään välittää siitä, mikä on in tai hip tai hot, vaan voi rauhassa naureskella. :D

  Hmm, mahtaisiko Forever-biisi kääntää omankin kelkkani Drumsin suhteen? Tähän asti on mennyt vähän toisesta korvasta ulos, mutta tuo kuulosti kieltämättä varsin mukavalta. Laulajan venkoilua ei tosiaan kyllä jaksanut katsella, hah.

  Darwinin video sen sijaan meni kaikin puolin niin överiksi, että sitä ei voi pitää muuna kuin loistavana! Esim. se rintakarvapaita, huh huh... Musiikkikin miellytti jo joskus viime viikolla, kun spotifoin kokeeksi kaverin levyostoksen innoittamana. Pitää kuunnella se levy joskus kokonaan.

  VastaaPoista
 2. Piti keksiä joku löyhä yhteys näiden kahden välillä ja varsinkin täällä Helsingissä hipstereiden haukkuminen on arkipäivää, joten se oli mielestäni hyvä aihe näillekin kahdelle. Molemmat kun luultavasti jätetään huomiomatta, kun ovat niin pirun hipsteriä. Hohhoijaa.

  Tuo Darwinin video on tosiaan jo niin överiä, että sitä pitää vain hämmästellä. Itse tykkäsin kaikista eniten tuosta DIY-360°-kamerasta. Törkeän hieno! Levy valitettavasti vähän toistaa itseään, mutta ihan kivaa musiikkia se on. Pitää harkita levyn ostamista itsekin!

  VastaaPoista
 3. Satellite Stories - Suomen blogatuin bändi 2010

  Vuoden 2010 blogatuin suomalainen bändi Satellite Stories saapuu tekemään ainutlaatuisen ensimmäisen ison Helsingin keikkansa Korjaamon Bras & Undies -indieklubille 17.12!

  Oululainen yhtye soittaa häpeilemättömän tarttuvaa ja tanssittavaa indierokkia, vaikutteinaan Vampire Weekend, Two Door Cinema Club, The Wombats sekä Phoenix. Yhtye on kuluvan syksyn aikana kerännyt huomioita kymmenissä musiikkiblogeissa ympäri maailman ja yhtyeen kappaleet ovat viipyneet useaan otteeseen musiikkiblogeja yhteen keräävän hypem.com -sivuston Popular top-20 listalla.

  "Sounding like a faux-protest song with a dashing love at first-listen appeal, “Helsinki Art Scene,” packs an irresistible Finnish accent, thrilling guitar riffs, balmy vocals, and an incontestable catchy cult-like hook all-in-one to create one of the most dashing party tunes to hit the indie rock curcuit this fall." -Papertrailmusic

  Syksyn mittaan tiiviisti ympäri Suomea keikkaillut bändi päättää kiireisen vuotensa joulun alla Bras & Undies -klubille, joten saavuhan paikalle toteamaan, mistä puhutaan!

  Blogilista:
  http://www.myspace.com/satellitestories/blog/540773711  http://www.myspace.com/satellitestories
  satellitestories@hotmail.com

  VastaaPoista