sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Dinosaur Jr @ Tavastia

Dinosaur Jr. on jenkki-indien AC/DC. Bändi on tehnyt samaa levyä jo vuodesta 1985, mutta bändiä arvostetaan silti todella paljon. Toisaalta kun yhtye on pitänyt tasonsa aina korkealla, niin miksipä ei arvostettaisi.

Näin Dinosaurukset nyt toista kertaa elämässäni. Edellisellä kerralla yhtye esiintyi Provinssirockissa 2008 ja olosuhteet olivat huonoimmat mahdolliset. Satoi ja ihmiset olivat katsomassa teltassa Von Hertzen Brothersia tai odottivat Linkin Parkia. Silti muistan keikan olleen todella kova ja äänentaso oli infernaalinen. Ja joku mies tarjosi minulle vodkaa tuopista.

Tavastialla ei onneksi satanut ja paikka oli loppuunmyyty, mutta perusasiat olivat pysyneet samana. He soittivat jälleen ihan saatanan kovaa ja ylimääräistä showta ei pidetty. Bändin liveshow on siis hyvin karsittu, eikä bändin jäseniä ole karismalla pilattu. Kitaristi-laulaja J. Mascis on harmaantunut, hivenen tukevoitunut ja juuri niin vittuuntuneen näköinen, että kadulla mieheen tuskin kukaan kiinnittäisi mitään huomiota. Basisti Lou Barlow näyttää taas lähinnä historianopettajalta. Silti yhtyettä katsoo hyvin mieluusti lavalla.

Setti oli hyvä sekoitus sekä uutta että vanhaa. Hitit Freak Scenestä lähtien tulivat, vaikka eräs kaveri kerkesikin valitella parin biisin puuttumista. Omat lempparini onneksi tulivat, mutta bändi soitti silti luvattoman vähän aikaa. Keikka kesti vain vähän reilun tunnin ja encoressakin bändi veti vain yhden biisin. Toinen tunti olisi mennyt ihan kepeästi.

Dinosaur Jr. oli Tavastialla todella hyvä, mutta pettymyksen aiheutti setin lyhyys. Kaikesta huolimattta olin tyytyväinen keikkaan ja ensi viikkoon voi lähteä hymyssä suin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti