maanantai 17. toukokuuta 2010

Ensikuuntelu: Disco Ensemble - The Island Of Disco Ensemble

Disco Ensemble julkaisee uuden albuminsa 26.5, mutta YleX tarjoaa mahdollisuuden kuulla levyn kokonaisuudessaan jo nyt. Tämän olen käyttänyt hyväkseni ja olen muodostanut ensikuuntelun perusteella mielipiteeni tästä levystä.

Disco Ensemblen kaksi aiempaa levyä ovat esitelleet jonkun uudistuneen elementin bändin soinnissa. First Aid Kit toi kirpparisyntikat kuvioihin, kun taas Magic Recoveries vei syntikoiden käyttöä eteenpäin hurjin harppauksin. Saarilevy (lyhennys tästä lähtien) ei esittele samanlaisia uudistuksia bändin soinnisssa. Tällä levyllä Disco Ensemble keskittyy tutun ja - valitettavasti - turvallisen soundinsa jalostamiseen.

Magic Recoveries ei ollut edeltäjiensä veroinen albumi, mutta siinä oli paljon hyvää. Bändi vei soundiansa eteenpäin koneellisempaan ja vähän jopa indierokahtavampaan maailmaan, mikä parhaimmillaan elävöitti bändin biisejä hyvin. Saarilevy jättää taas koneet hivenen taka-alalle, jolloin Jussi Ylikosken Tom Morellon soittoa erehdyttävästi muistuttavat kuviot pääsevät enemmän esiin. Tämäkään ei haittaa.

Se mikä minua tällä levyllä harmitti oli se, että biisit eivät tunnu oikein lähtevän käyntiin. Kaikilla kolmella aiemmalla levyllä on saanut olla bändin aggressiivisuuden kanssa jopa varuillaan, mutta nyt tuntuu kuin joku olisi kesyttänyt pojat ja kun yritetään pistää menemään, niin vähän jää hippulat polkemaan paikallaan. Vanha tuttu räjähtävyys on kateissa, mikä oli minulle bändin suurin valttikortti. Vanhaa hyvää meininkiä ei ole oikeastaan kuin avausraidalla Bay of Biscay.

Odotettua lievemmäksi pettymykseksi tämä saari osoittautui, mutta enpä voi sanoa olevani järin innoissani tästä levystä. Jotain uutta olisin ehkä kaivannut bändiltä. Jotain mikä olisi lyönyt ällikällä, kuten viime levyllä Beacon ja Bad Luck Charm. En vielä bändiä ole valmis hautaan laskemaan, mutta ensi kerralla kaipaisi jotain radikaalimpaa.

Täältä voitte kuunnella levyn ja muodostaa mielipiteen siitä. Sen jälkeen tulkaa haukkumaan minut, kun olin jälleen väärässä.

2 kommenttia:

  1. Jostain syystä mulla on jonkinlaisia ennakkoluuloja Disco Ensemblea kohtaan, enkä sen takia ole vieläkään kuunnellut yhtyettä, vaikka monta kertaa on ollut tarkoitus. Johtuukohan se musalehtien negatiivisista arvioista?

    VastaaPoista
  2. Jos bändiin ajattelit tutustua, niin kannattaa aloittaa First Aid Kitistä tai Viper Ethicsistä. Ne on todella hyviä punk-levyjä edelleen.

    Arvioista ei nyt ihan selkeää muistikuvaa ole, mutta vielä edellinen Magic Recoveries sai ihan ok arvioita. 3-4 tähteä. Saarestakaan en ole vasta lukenut kuin Rumban arvion ja se oli tosiaan aika negatiivinen. Kaksi ekaahan sai todella hyviä arvioita. Vanhan muistikin tosin voi pettää. :D

    VastaaPoista