keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Belle & Sebastian @ Tavastia

Belle & Sebastian ei ole minulle maailman paras bändi, tai edes toiseksi paras bändi. Olen tykkäillyt bändistä jo pitkään, mutta en kovin intohimoisesti. Mietin pitkään pitäisikö yhtyettä mennä katsomaan Ruisrockiin, mutta onneksi Fullsteam pelasti. Yhtye esiintyi myös Tavastialla ja sinne oli päästävä. Sinne myös päästiin.

Ennen kuin mennään itse keikkaan, niin pitää vastata muutamaan kritiikkiä herättäneeseen juttuun. Kyllä, Tavastia oli kuin pätsi. Silti Tavastia on mielestäni Helsingin paras keikkapaikka. Muihin Suomen paikkoihin voin vain verrata Lutakkoon, joka tosin Tavastian pieksee helposti. Kuumuus oli todella ahdistava, sen myönnän, mutta ei tällaisilla ilmoilla voi saada vajaata tuhatta ihmistä mihinkään ilman, että paikka muuttuu pätsiksi. Toinen kritiikki koski jälleen kerran yleisöä. Oli taas kuulemma indierunkkareita kädet puuskassa pilaamassa fiilikset. No, ihmiset kyllä hymyili koko keikan, taputtivat innostuneesti ja tanssivat kun aihetta tuli. Pitäisikö joka keikalla olla moshpitti, että fiilis olisi vitun hyvä?

Bellet olivat livenä aivan mielettömiä. Stuart Murdochin ja Stevie Jacksonin välispiikit olivat hersyvän hauskoja ja koko bändi vaikutti äärimmäisen sympaattiselta. Itse hymyilin kuin maalaistollo, koska meno oli niin symppista koko keikan. Vaikka en kamalasti ole Bellejä kuunnellut, niin biisit tunnistin kohtuullisen hyvin ja kaikki lempparini tulivat Funny Little Frogista lähtien. Puolitoista tuntia kului kuin siivillä, vaikka hikeä tuli puskettua ulos litrakaupalla.

Valittamista ei löydy. Mieletön keikka ja uudet biisitkin kuulostivat todella hyviltä. Tuokaa ne tänne uudestaan! Kiitos.

5 kommenttia:

 1. Argh, harmittaa kun en tuonne Tavastian keikalle päässyt! Onneksi näin Belle and Sebastianin keikan Ruisrockissa, ja tosiaan sympaattisia ja ihania olivat. :>

  VastaaPoista
 2. Jos joku valitti, että keikalla oli vihaista indierockväkeä niin oli vissii eri keikalla. :> Minä näin vain iloisia nörttejä. :D Mutta puolustan kyllä kantaani siitä, että Tava on ihan liian kuuma keikkapaikkana. Ja käytän seuraavaksi ikäkortin: sitten kun sinä olet wanha ja blaa blaa. :D

  VastaaPoista
 3. Clack: No sentään näit Ruississa. Vaiks sielkin varmasti oli kuuma, niin toi Tavastia oli kyl jotain ihan muuta.

  Suvi: Eka näin siellä keikalla, että mun edessä ollut tyyppi kirjotti tekstaria, missä haukkui yleisön täysin ja sit jollain foorumilla kans joku haukku yleisöä liiallisesta rokkipoliiseilusta. Itse kanssa näin vain iloisia ja riehakkaita ihmisiä.

  Niin ja Tavastiaan. Nosturi on joskus ollut vielä kuumempi ja se oli talvella. Ja narikkajonot on siellä aina ihan kauheat, ja niin on muuten Korjaamollakin. Tavastialla noi molemmat on siedettävissä mitoissa ollut aina. Kuumuus oli kyl Belleissä kamala, mutta kyllä sitä jotenkin sieti. Tekstiisi viitaten, "ei pidä valittaa, kun kerrankin on lämmintä". :D

  VastaaPoista
 4. Arvasin, että tämä pilkka vielä kolahtaa omaan nilkkaan! :D

  Joo Nosturi on kyl tosi ikävä logistiikan kannalta ja Korjaamolla en näe about ollenkaan lavaa. Tavalla sentäs pääsee sinne yläkertaan, josta minimittaisetkin näkevät bändin. :)

  VastaaPoista
 5. Onhan Nosturissakin se parveke. Sieltä ei vaan pääse pois keikan loputtua, ellei halua venailla jotain viittä vuotta siellä ylhäällä. Kutonenkin on kyl yks pätsi, jos se on täynnä. YK:ssa en oo vielä käynyt, joten LeBonkilla on paineet olla ensimmäinen hyvin ilmastoitu keikkapaikka Helsingissä. :D

  VastaaPoista