perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kultainen sata

Sata postausta on tullut täyteen tässäkin blogissa ja jatkan hienoa perinnettä, jota ollaan jo useammassa blogissa toteutettukin. Otin blogia tehdessä sen linjan, etten kauheasti käsittele omaa elämääni, mutta nyt sadan postauksen kunniaksi voisin jotain paljastaa itsestäni, mitä ette vielä tienneet. Sata faktaa kehiin minusta siis, olkaa hyvät.

 1. Olen Lauri. Syntynyt Kouvolassa 20. päivä toukokuuta vuonna 1988.
 2. Asuin Kouvolassa seitsemänvuotiaaksi asti, jonka jälkeen muutimme perheeni kanssa Ouluun. Vuonna 2001 muutimme sieltä Helsinkiin ja siitä asti olen asunut maamme pääkaupungissa.
 3. Se ei kumminkaan ole estänyt muuttamisrumbaa. Nykyinen asuntoni on jo viides asuinpaikkani Helsingissä.
 4. Oulussa muutimme kahdesti ja Kouvolassa kolmesti.
 5. Vähemmätkin muutot olisivat riittäneet, koska mitään en vihaa enempää kuin muuttamista. Tai no vihaanpas, mutta niistä ehkä myöhemmin.
 6. Pidän Helsingistä kaupunkina nykyisin todella paljon ja muutto täältä pois tuntuisi todella oudolta.
 7. Elokuvat ja musiikki ovat intohimojani. Ei ehkä olekaan tullut selville.
 8. Kävin muistaakseni jo yhdeksänvuotiaana yksin elokuvissa, kun kaverit eivät saaneet käydä yhtä useasti, eivätkä siis päässeet seuraksi.
 9. Yksin elokuvissa tai keikoilla käynti ei siis ole minulle ongelma.
 10. Musiikista innostuin todella vasta teini-ikäisenä, jolloin soitin bassoa koulussa ja kuuntelin heviä.
 11. Lukiossa hevi ja basso jäi, mutta tilalle tuli levy- ja elokuvanörtteily.
 12. Omistan 667 cd-levyä, 52 vinyyliä, 520 dvd:tä ja 63 dvd-boksia. Tähän ei ole laskettu kirjastosta haalittuja poistolevyjä ja sinkkuja. Poistolevyjä on epämääräisessä pinossa joku viitisenkymmentä ja sinkkuja toinen mokoma.
 13. Voisin käyttää rahani fiksumminkin. Esimerkiksi uuteen hyllyyn, jotta saisin sängyn alle piilotetut elokuvat sijoitettua fiksummin.
 14. Kirjoitin pitkään Livejournalin puolelle toista blogia, joka oli enemmän avautumista omasta elämästäni. Lopetin sen viime lokakuussa.
 15. Musiikkiblogin pitämistä mietin todella pitkään ja tämän blogin perustaminen onkin yksi elämäni kohokohdista, koska toteutin jotain, mistä olen haaveillut.
 16. Tykkään siis haaveilla todella paljon, mutta suurin osa niistä kaatuu sanoihin "mutku emmä tiiä".
 17. Blogin nimi syntyi viidessä sekunnissa. Sen ehkä huomaa. Siinä on myös pientä piruilua yhtä suomalaista blogia kohtaan. Arvailkaa vaan mihin.
 18. Minulla on myös välillä todella paha bloggari-identiteettiongelma, koska osaan olla todella itsekriittinen ja Suomesta löytyykin todella monta hienon hienoa blogia.
 19. Aiemmin en tiennyt kuin Katosblogin ja Roklinnun. On hienoa, että blogini kautta olen päässyt tutustumaankin moneen muuhun bloggariin. Ootte kivoja!
 20. Koulumenestykseni on ollut aikamoista aaltoa. Ala-asteen keskiarvoni taisi olla tasan kasi, ylä-asteen päättötodistuksen oli 8.4 ja lukiossa se tippui jonnekin 7.8 tienoille. YO-todistus näyttää riviä CCCCM. Paras keskiarvoni on kasin lopun 9.2.
 21. En opiskele vielä mitään, mutta vihdoin tiedän, mitä haluan opiskelemaan ja tänä vuonna olin hyvin lähellä sisäänpääsyä lähes olemattomalla panostuksella.
 22. Olen vielä kaksi viikkoa töissä Itäkeskuksen kirjastossa.
 23. Päädyin sinne siviilipalveluksen kautta, jonka aloitin siis maaliskuussa 2008 ja lopetin 2009 helmikuussa. Sen jälkeen taisin vähän jämähtää sinne. Siviilipalvelukseen meno oli elämäni parhaimpia päätöksiä.
 24. Työskentelen tällä hetkellä musiikkiosastolla, joka kuulostaa paljon hienommalta kuin todellisuudessa onkaan.
 25. Tykkään kumminkin kirjastossa työskentelystä todella paljon ja olisi kiva jopa hankkia itselle pätevyys sinne, "mutku emmä tiiä".
 26. Sitä ennen olen työskennellyt Ankkarockissa vapaaehtoisena vuonna 2006, yhden viikon raksalla 2007 kesällä ja ennen sivaria olin kaksi kuukautta Rautatieläisten liitossa toimistoapulaisena. Sain sen paikan äitini kautta.
 27. np. The Beatles - Getting Better.
 28. Lukiossa vielä ajattelin, että haen lukemaan historiaa, mutta en hakenutkaan. Hain toissa keväänä sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa lukemaan. Myös viime keväänä hain sinne, mutta lähinnä Kelan iloksi.
 29. Mieleni muuttuu todella nopeasti joidenkin asioiden suhteen.
 30. Olen käynyt ulkomailla vain Lontoossa, Barcelonassa, Tukholmassa, Tallinnassa ja epämääräisesti sanottuna Itä-Virossa.
 31. Kymmenen päivän reissu Lontoossa on yksi elämäni hienoimpia kokemuksia. Blurin keikka Hyde Parkissa varsinkin. Oxford Streetin HMV on minun taivas.
 32. FC Barcelonan matsi oli myös hieno kokemus viime tammikuussa.
 33. Tykkään urheilusta todella paljon. Nuorempana harrastin salibandya, jääkiekkoa ja jalkapalloa aika paljonkin, mutta nyt vuosien saatossa vähän nuo kaikki ovat jääneet.
 34. Juoksemisesta en pidä yhtään ja muutenkin olen vähän sellainen, että liikkumiseni pitäisi liittyä joukkueurheiluun jotenkin.
 35. Nykyisin kumminkin kävelen mahdollisimman paljon. Saatan lämpiminä päivinä tehdä kolmenkin tunnin kävelylenkkejä. Niiden aikana löytää Helsingistä paikkoja joihin aiemmin ei ole edes kiinnittänyt huomiota.
 36. Tämä vuosi on ollut lempparivuosi ilmaston suhteen. Talvella oli lunta ja kesä on ollut lämmin.
 37. Olen miettinyt jo pitkään tatuoinnin ottamista käsivarteeni, "mutku emmä tiiä".
 38. Tykkään ruoanlaitosta todella paljon ja siksi ihmettelinkin ihmisiä, jotka tyytyvät einesten syöntiin.
 39. Italialainen ruoka on lemppariani. En varmaan voisi elää ilman pastaa.
 40. Kokeilin viikon olla kasvissyöjä yhden tytön takia viitisen vuotta sitten, mutta isäni teki yleensä meillä ruoat ja silloin ei todellakaan mitään kasviksia syöty. Se sitten vähän jäi. Nykyisin pidän kyllä huolen siitä, että ruokani on luomua. Puhtaampi omatunto ja silleen.
 41. Vihaan Suomen poliittista elämää yli kaiken.
 42. Aina kun täällä yritetään jotain uutta, niin se dumataan täysin. Kasvissyöntipäivä on yksi esimerkki.
 43. Ydinvoimapäätös oli myös hyvin masentava. Mauri Pekkarisen "hieno puhe" oli mielestäni sisällöttömimpiä pitkään aikaan.
 44. Demarit myös hävettävät minua. Vanhempieni demariaktiivisuus on myös siksi hyvin epäilyttävää.
 45. Ihmettelen suuresti ihmisiä joita ei politiikka kiinnosta ja niitä opiskelijoita, joiden mielestä Kokoomus ja Keskusta ajaa niiden asioita. Toisaalta eipä juuri mikään puolue aja opiskelijoiden asiaa kovinkaan vahvasti.
 46. Poliittista blogia olisi hauska kirjoittaa, mutta ehkä se olisi turhankin ideologinen ja naiivi.
 47. Lehti on parasta mitä Suomessa on ollut pitkään aikaan.
 48. Nyt on soinut aika monta biisiä Soul Captain Bandia. Sattumaa?
 49. En pitkään pitänyt oikein mistään alkoholijuomista, mutta nyt olen alkanut diggailemaan suuresti brittiläisiä siidereitä. Ne ovat hyvänmakuisia.
 50. Alkoholilakia voisi Suomessa lieventää reilusti. Hinta on ihan ok, mutta yhdeksän jälkeen olisi kiva saada juomia muualtakin kuin baareista.
 51. Kun Anna väitti, ettei pojat muka ajattele tyttöjä yhtä paljon kuin tytöt poikia, niin se on kyllä ihan kakkapuhetta.
 52. Olisin varmaan keksinyt vaihtoehtoisen energiaratkaisun, jos olisin miettinyt sitä sen sijasta, että ajattelisin tyttöjä.
 53. Tytöt ja naiset ovat elämäni suurin mysteeri. Muuten olen kyllä hyvä ratkaisemaan arvoituksia.
 54. Nytkin muuten ajattelen yhtä.
 55. "Mutku emmä tiiä".
 56. Olen seurustellut kolme kertaa elämäni aikana, eikä yksikään suhde ole kestänyt neljää kuukautta pidempään. Yksi kaatui omaan tyhmyyteen, toinen toisen tyhmyyteen ja kolmas muutti kauas pois.
 57. Juhannus on mielestäni yksi maailman turhimmista juhlapäivistä. Se on suunniteltu kännissä. Kun mietitte sitä tarkemmin, niin tulette samaan johtopäätökseen.
 58. Odotan suuresti Flowta. Seura on ihan parasta. 2008:n huikeus tullaan ehkä ylittämään tänä vuonna.
 59. Syksystä tulee varmaan ihan kiva. Ainakin odotan muutaman juttua aika suuresti. Siistejä juttuja.
 60. Top 5 keikat ikinä: 1. Blur @ Hyde Park 3.7.09, 2. !!! @ Flow Festival 2007, 3. The Flaming Lips @ Pitkä Kuuma Kesä 2009, 4. Massive Attack @ Helsingin Jäähalli 16.10.09, 5. Wilco @ Huvilateltta 17.8.09.
 61. Top 5 elokuvat: 1. Tahraton Mieli, 2. Virgin Suicides, 3. City of God, 4. Lihan Värinä, 5. Snatch
 62. Elän tällä hetkellä ysärinostalgiakautta. Ysärileffat ovat kestäneet yllättävän hyvin aikaa. Myös musiikki.
 63. Amerikkalainen komedia on yliarvostettua. Suurin osa on lähinnä epähauskaa kaiken korostamista. Brittiläinen kuivuus toimii hyvin. Myös siidereissä.
 64. Olen todella laiska.
 65. En pidä siitä.
 66. Tykkään tosin kirjoittamisesta ja tämän blogin aikana olen kokenut writer's blockin tasan kaksi kertaa. Se on aika hyvin.
 67. Lukiossa nappailin hyvät pojot äidinkielen aineista, kun kirjoitin piratismista. Lex Karpela on aivan käsittämätön.
 68. Omistan ajokortin, mutta en voisi kuvitellakaan omistavani autoa. Helsingin julkinen liikenne on erinomainen.
 69. Vespan voisin kyllä hankkia.
 70. Pyöräkin olisi ihan kiva.
 71. Olen todella huonouninen. Siksi mua raivostuttaa, kun naapuritalon rempan jäljiltä jostain ikkunasta roikkuu joku muovi, joka lepattaa tuulessa ja pitää helvetillistä mekkalaa. Ei oikein huvita pitää ikkunoita auki yöllä.
 72. Olen ollut Suomessa lähes joka puolella matkailemassa, paitsi länsirannikolla. Turussa en esimerkiksi ole käynyt elämäni aikana kertaakaan. Ehkä se virhe pitää korjata pian.
 73. Olen hyvin eläinrakas, mutta kissoista, hyönteisistä ja matelijoista en pidä. Oma koira olisi aika kiva.
 74. En viihdy yhtään maaseudulla. Mökkiä siis tuskin tulen koskaan omistamaan.
 75. Olen todella huono ostamaan vaatteita. Vaateliikkeet ovat mielestäni vastenmielisiä paikkoja. Pyrinkin välttämään niitä. Kengistä tosin pidän ja jos olisin rikkaampi, niin ostaisin vielä enemmän siistejä tennareita. Nyt omistan Adidaksen Stan Smithit ja The Who-Converset.
 76. Nyt huvittaa suunnattomasti, että viime talvena hain töihin kahteen vaatekauppaan. En päässyt. Voinette arvata miksi.
 77. Suomalainen journalismi on mielestäni heikkoa, kun vertaa esim. The Guardianiin, jossa tunnutaan analysoivan ihan mitä vaan.
 78. Varsinkin suomalainen urheilujournalismi on masentavaa.
 79. Jalkapallosta voisi kirjoittaa huomattavasti enemmän ja paremmalla ajatuksella kuin nykyisin.
 80. Jalkapallosta pidän suuresti ja FC Barcelona on lempijoukkueeni. MM-kisapeleistä taisin missata vain ehkä kymmenen peliä.
 81. Siksi suomalaisten asenne kuningaspeliä kohtaan on mielestäni häpeällistä. Toisaalta jos Suomen menestyneimmän seuran europelejäkään ei näytetä televisiosta, niin voidaanko täällä koskaan edes kehittyä aidoksi jalkapallomaaksi.
 82. Juon ihan liikaa kokista. Myönnän sen, että olen addikti.
 83. Myös se ärsyttää, kun ihmiset suhtautuvat elokuviin ajanvietteenä. Se on jumalauta taidemuoto!
 84. Kiroilen myös välillä suhteettoman paljon. Sitä myös vähän häpeän.
 85. Haluaisin voimakkaamman parrankasvun. Parta ja viikset olisi tässä naamassa jos ne vain kasvaisivat kunnolla.
 86. Olen huomannut, että olen melkoinen vastarannankiiski. Heti kun jostain tulee liian suosittua, niin kiinnostukseni lopahtaa.
 87. Vähän harmittaa, etten ostanu Clas Ohlsonilta sitä lasten uima-allasta, kun tuulettimet oli loppu. Tuohon se sopisi keskelle kämppääni oikein hyvin. Siinä sitten voisi lillua ja pelailla Xboxia.
 88. Nyt mulla on tuuletin kotonani, mutta enpä ole sitä edes käyttänyt. Onneksi en maksanut siitä mitään.
 89. Harmittaa, että jotkut ystävyyssuhteet ovat jääneet paitsioon, koska olen niin huono pitämään ihmisiin yhteyttä.
 90. Top 5 ohjaajat: 1. Quentin Tarantino, 2. Michel Gondry, 3. Pedro Almodovar, 4. Wes Anderson, 5. Gaspar Noe
 91. Olisi kivaa omistaa joko oma elokuvateatteri tai levykauppa. Se olisi varmaan unelmani.
 92. Olen lukenut harmittavan vähän kirjoja parin viime vuoden aikana. Nyt sain luettua High Fidelityn, joka oli erinomainen.
 93. Top 5 kirjat: 1. Erlend Loe - Supernaiivi, 2. Mihail Bulgakov - Saatana Saapuu Moskovaan, 3. Mikko Rimminen - Pussikaljaromaani, 4. Chuck Palahniuk - Tukehtuminen, 5. Erlend Loe - Doppler.
 94. En pidä dekkareista, enkä oikein kyllä poliisileffoistakaan.
 95. Kirjoitustyylini on sellainen, että kirjoitan kerralla turhia mitään miettimättä hirveän litanian tekstiä ja katson vain, ettei kirjoituksiin jää turhia kirjoitusvirheitä.
 96. Siksi olisikin kiva kuulla, että onko blogini turhan sekava tai ihan mitä vaan. Palautetta siis saa antaa paljon ja negatiivistakin kyllä, jos on aihetta. Kestän nekin ehkä.
 97. Ensimmäinen lempibändini oli viisivuotiaana Guns 'n' Roses ja ensimmäinen oikea elokuva minkä koskaan näin oli Addams Family.
 98. Olen käynyt noin 130 keikalla elämäni aikana ja suurimmasta osasta olen säästänyt liput muistoksi. Se on melkoinen pinkka nykyisin.
 99. Tämä oli yllättävän vaikea tehdä.
 100. Kiitos siitä, jos jaksoit lukea nämä kaikki.

  11 kommenttia:

  1. Kiva listaus täälläkin! Voisin yhtyä aika moneen kohtaan – ja Anna tosiaan on niiiin väärässä (#51).

   VastaaPoista
  2. Tätä oli kiva lukea!
   Oxford Streetin HMV, aah.. En malta odottaa syksyä että pääsen sinne taas.

   VastaaPoista
  3. 82: Pepsi on parempaa. Oli kyllä aika hauska lukea näitä faktoja ja ei tähän kulunut edes aikaa kovinkaan paljoa (millä nyt ei ole merkitystäkään). Pakko kysyä, että keksitkö nä päästä vai jostain mallista?

   Mun mielestä kirjoitat ihan hyvin, en kiinnitä huomiota kieli oppiin ellei sitten ole jotain täysin selviä virheitä. Blogiteksti, josta taas tulee mieli tehdä omaa blogia.


   - Intellectual Shit

   VastaaPoista
  4. Kuten tuosta ylemmästä tekstistä huomaakin, etten pahemmin siihen kielioppiin kiinnitä huomiota...


   -ISDW

   VastaaPoista
  5. Kiitoksia kommenteista!

   Sini: Oon aika kade, kun pääset sinne nyt. Taisin viettää viime kesänä siellä kolme tuntia yksi päivä ja sekään ei edes riittänyt. :D

   Intellectual: Osin keksin päästä ja osin katoin 1000 Sparksista, Echoesista ja Säv. San. Sov:sta mallia, kun mielikuvitus loppui. Hyvä kuulla, että tekstit miellyttää. Enemmänkin juuri olen miettinyt sitä, että tekstit on vähän hapuilevia tai rakenne on miten sattuu, mutta ilmeisesti ei ainakaan kovin pahasti ole, kun ei huomautettavaa ole tullut. Oikeinkirjoitus ei aina oo niin tärkeetä. :D

   VastaaPoista
  6. No sit pojat on vaan ihan tyhmii.

   Ja mäpäs kävin eilen Oxford Streetin HMV:ssä, et lälläslää!

   VastaaPoista
  7. Juhannuksesta täysin samaa mieltä.

   Mäkin oon aina pitänyt brittikomedioista enemmän kuin amerikkalaisista, mutta tietysti USA:stakin löytyy klassikoita (Seinfeld) ja ihan 2000-luvulla ne on mun mielestä olleet brittejä selkeästi parempia komediassa: cf. The Officen USA-versio, Curb Your Enthusiasm, 30 Rock.

   VastaaPoista
  8. Täytyy kyllä nyt olla eri mieltä ja sanoa, että kyllä britti-Office on aivan älykova, vaikka jenkkiversio onkin poikkeuksellisen laadukas. Ja Green Wing on myös loistokas.

   Ja kohta 78, täysin samaa mieltä!
   Päätin joskus lukiossa, et haluisin urheilutoimittajaksi ihan vaan sen takia, et nykymeno on niin masentavan roskaa. Onneks en sit sille tielle päätynyt :D

   VastaaPoista
  9. Kyllähän jenkeistä tulee kovaa kamaa, kuten Seinfeld, sen kyllä myönnän, mutta yleisesti tuntuu, että jenkkikoomikoita hehkutetaan ihan turhasta. Adam Sandler aiheuttaa ärsytystä, Will Ferrell on vähän yhden hahmon tyyppi ja suurin osa SNL-naamoista sortuu pelkkään naaman vääntelyyn ja puhumaan "hauskasti". Thick Of It, The IT Crowd, Black Books, The Office ja Coupling on kumminkin niin kovaa kamaa ollu 2000-luvulla, ettei muutamat kovat jenkkinimet niitä horjuuta. Jenkkien kovuutta on kyl esim. 30 Rock, Arrested Development, My Name Is Earl, Scrubs, How I Met Your Mother, It's Always Sunny In Philadelphia ja Curb Your Enthusiasm.

   Anna: No mut tytöt onkin sit ällöi. Lälläslää. Meen ens kerral Lontoos ainaki KAKS kertaa sit HMV:hen. Lälläslää.

   Juhani: Joskus olen myös itse miettinyt sitä, että pitäisi mennä yksin pelastamaan koko suomalainen urheilujournalismi, mutta kyllä siinä on pelastettavaa aika reilusti. Parempi ehkä jättää uppoava laiva rauhaan. :P

   VastaaPoista
  10. Jenkkikomedioista erityisen hyvä on Frasier, on siellä muutamia muitakin hyviä kuten Tuho-osasto. Mutta onhan britit yleensä parempia.


   - Intellectual Shit

   VastaaPoista
  11. Tämä voi olla pelkästään henkilökohtainen ongelmani, eikä tämä blogi ole edes selkein esimerkki, mutta tuonpahan kuitenkin ajatukseni julki. Nimittäin joskus musablogeja lukiessa rupeaa riipimään se, että niin monella tuntuu olevan tarve kirjoittaa suurin piirtein jokaisesta uudesta levystä ja jutusta, mutta kirjoituksista ei ehkä juuri siksi välity palava rakkaus tai viha oikeastaan mitään kohtaan.

   VastaaPoista