torstai 8. heinäkuuta 2010

Kesän ääniä: Ricky-Tick

Ricky-Tick on Suomen paras levy-yhtiö! Ricky-Tickin suojeluksesta löytyvät Suomen jazz-sankarit The Five Corners Quintet, Dalindeo, Jukka Eskola, Timo Lassy ja Stance Brothers. Kaikki ovat lempi jazz-artistejani, ja töissä olen saanut kuulla, että suomalaisen jazzin arvostus on hyvin vähäistä! Kuunnelkaapas näitä, niin Blue Note ei tunnu enää missään.


Johdannon kautta päästään itse asiaan. Ricky-Tick Big Bandin albumi on huikea. Porukassa on kaikki viiskulman jazz-heput, tosin Teppo Mäkynen puuttuu rummuista. 15-henkinen ryhmä soittaa hyvin swengaavaa ja groovaavaa jazzia, jossa ei jumitella. Tämän tahtiin voisi tanssia oikein hyvin. Torvet ja puhaltimet soivat juuri oikealla 60-lukulaisella tavalla ja tässä ei turhaa soitinmasturbaatiota harrasteta. Jokainen soolo on juuri oikeassa kohdassa ja juuri oikean pituinen. Mahtavuutta! Rauhallisemmat kappaleet kolahtavat myös. Hyvä levy siis!

Ricky-Tickiltä tuli myös toinen mahtavuus, nimittäin Teppo Mäkysen ja Johanna Förstin duoproggis Jo Stance. Ensisinkku Hey Girl! on soul-klassikko! Suomi-soul on ottanut huimia harppauksia eteenpäin Aki Sirkesalon ja Sami Saaren ajoilta, joista hienona osoituksena Tuomo Prättälän levyt, mutta Jo Stance ottaa vielä huimemman harppauksen eteenpäin. Kesähitti vuodelle 2010 taisi löytyä nyt!

  Jo Stance - Hey Girl! by Laser Karaoke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti