maanantai 26. heinäkuuta 2010

Ilmiö: Donk

Jonkun on varoitettava uutuusilmiöistä, jotka voivat nousta isoiksikin jutuiksi. Donk on yksi niistä, joiden suosio tulee olemaan väistämätöntä. Menestyskaava kun on aivan liian helppo Donkilla.


Donk on Pohjois-Englannissa jo hyvin suosittu musiikkigenre. Mitä Donk siis on? Muistatteko aikoinaan Bass Boom-kokoelmat, joilla jokainen corollanisti pystyi helposti jumputtamaan subbariaan pillurallia ajaessa? Donk on juuri sitä, ainoastaan nämä pojat myös räppää. Kova flow näillä kavereilla on. Räppiä on harrastettu ehkä koulun pihalla ringissä, kun pojat on riimitelly siitä, kuka on kovin jätkä ja kuka on päässyt lähimmäksi tyttöä. Siltä tämä juuri kuulostaa. Ja jopa näyttää.

Donkin visuaalinen ilme on ankeinta ikinä. Pojat tuulipuvuissa ja rumimmissa tukkatyyleissään hengailee lähiössä ja taustalla pyörii muhevat tissit suoraan räppivideoista. Jenkkivideoilla on jopa ghetoimmissa videoissa aika hehkeitäkin tyttöjä, mutta ei kyllä Donkissa. Perus lähiömisuja, joilla on aivan liian pienet vaatteet ihan mihin tahansa ruumiseen. Eihän se donkkaajia haittaa. Kunhan basari jytkyy ja pääsee puhumaan tuhmia.Tunnetuin donk-yhtye on Blackout Crew, jossa on jotain kavereita jotka räppää, yksi mustakaveri jonka funktio on tanssia hassu ilme kasvoillaan ja "tuottaja". En minä oikeasti tiedä mistä hepuista tuo bändi koostuu, eikä kyllä oikeastaan edes huvita tutkia, mutta tämä on ihan aidosti isokin nimi Englannissa. Universal on sainannut pojat ja levy on tulossa. Blackout Crewsta tullaan kuulemaan.Se miksi päätin kirjoittaa Donkista on yleinen hämmästys siitä, että miten tietyt genret tai yhtyeet pääsevät iskemään takavasemmalta ihmisten tietoisuuteen ja hittilistat ovat kohta sitä täynnä. Ei tästä kauaa ole kun Kudurosta puhuttiin isona juttuna hipster-piireissä ja mitä kävikään? Kuka enää edes muistaa mitä Kuduro oli? Luulen, että Donk iskee kohta listojen kärkeen ja hetken aikaa massat ovat innoissaan uudesta jutusta. Donkin vahvuus nimittäin on siinä, että tämä on aivotonta huttua massoille. On vähän räppiä ja on biittiä, joka pistää bilestyttämään. Kyllä voisin kuvitella, että Donkin tahtiin seduloissa tämänkin maan kauniit ja menestyvät nuoret pistävät jalalla koreasti. Ja onko Donk lopulta niin kaukana nykyisestä Wileysta ja Dizzee Rascalista? VBS.tv on tehnyt dokumentin aiheesta, joka pureutuu enemmänkin ilmiöön. Älkää väittäkö, ettei teitä ole varoitettu.

On muuten todella ikävä Grimea.

2 kommenttia:

  1. Hah, ymmärsin sun otsakkeen väärin eka, luulin et Donk olis ollu Ilmiössä, Turussa..:D Kelailinkin et en todellakaan muista tollasta nimeä nähneeni esiintyjälistoissa..

    VastaaPoista
  2. Hehheh. :D Aika paljon saa vettä virrata Aurajoessa ennen kuin donkia "saadaan" Turun suuntaan.

    VastaaPoista