maanantai 5. heinäkuuta 2010

Kesähitittömyys

Kesähitit ovat jokavuotinen riesa maakunnissa, mutta selkeä merkki kesästä itselle. Kaameat renkutukset voi aina huoletta vaientaa omilla stereoilla tai korvanapeilla. Tänä kesänä ei vielä ole tullut ensimmäistäkään sellaista biisiä, joka olisi jotenkin merkittävästi noussut kesäfiilistelyssä edukseen. Lähinnä olen kuunnellut vanhoja kesähittejä ja muistellut aiempien kesien hienoimpia hetkiä. Kesää on tosin vielä jäljellä (ja paljon!), joten ei vaivuta masennukseen, vaan listataan potentiaalisia kesän hittibiisejä.

1. Caribou - Odessa

Cariboun Odessa on upea upea kappale. Tanssittava biitti ja aika kiero, mutta hyvin hyräilyttävä melodia. Tykkään kovasti tästä kappaleesta ja se saa hymyn huulille. Jatkoon.



2. The Chemical Brothers - Swoon

Kemikaaliveljesten uusin levy Further sai minut uskomaan teknoon. Se on vanhan kunnon elektron juhlaa alusta loppuun ja se kuuluu kuunnella alusta loppuun, jotta sen hienosti toteutetut nousut ja laskut voisi kokea täysillä. Swoon tosin erottuu nousukohtana komeasti edukseen. Aika poppia, mutta kesä on.



3. Kymppilinja (Feat. Mariska) - Minä

Tämä on todella Rähinä Recordsia, mutta jostain syystä todella sympaattinen kappale. Räppärit kuulostavat aivan vara-Cheekeiltä, josta sain bändille uuden nimenkin kehitettyä. Se olisi Cheeky Bastards. Hohoh. Biisi on oikeasti todella hyvä, vaikka sanat tarttuvatkin kuin se hauki ongenkoukkuun ja aiheuttavat lähinnä hämmennystä.



4. Teenage Fanclub - Sometimes I Don't Need To Believe In Anything

Teenage Fanclubin uusimman levyn avauskappale on täydellistä kesäistä brittipoppia. Aurinko paistaa, tytöt hymyilee, minä hymyilen ja elämä näyttää hyvältä.

 

5. Broken Bells - The Ghost Inside

Broken Bellsin levyn eniten Danger Mousen taustoista muistuttava biisi, joka on aika hämmentävä. Täydellistä poppia, mutta toimisi myös tanssilattioilla täydellisesti.



6. Vampire Weekend - Holiday

Contran avausosion pirtein veto, joka toimii kesähelteillä parin minuutin pituudessaan täydellisesti. Talvella jotkut kehtasivat väittää tätä biisiä täyteraidaksi. Pyh ja pah!



7. Crystal Castles - Baptism

Listan aggressiivisin, mutta varmasti tanssilattiaystävällisin raita. Kesä vaatii trance-syntikoita ja niitä löytyy tästä. Crystal Castlesin kakkonen on muuten Last.Fm:ssä kolmen kuukauden ajalla kuunnelluin artisti itselläni. Pari vuotta sitten vannoin vielä pyhää vihaa yhtyettä kohtaan. Hupsis.



8. The Roots - How I Got Over

Tuli ulos jo viime syksynä, mutta kun tallailee kesäisillä Helsingin kaduilla, niin sitä melkein voi tuntea olevansa Philadelphiassa tämän biisin soidessa. Tässä on sielua.



9. The Drums - Forever And Ever Amen

The Drumsin levy jätti lopulta vähän laimean jälkimaun, mutta Forever And Ever Amen on hitti! Ylisanoja ei tunnu löytyvän tarpeeksi tälle herkulle.



10. Two Door Cinema Club - Undercover Martyn

Two Door Cinema Club on vuoden paras hipsteribändi. Tämä muistuttaa siitä viime vuosikymmenen puolivälin indievillityksestä, jolloin oli ihan ok käyttää diskobiittiä ja nykiä. Nyt pitää olla lo-fi. Pyh.



Mikä tekee tästä listasta kivan, niin te saatte itse päättää olenko minä idiootti vai nero. Sivuni oikeasta laidasta löytyy äänestys, mistä saa itse klikkailla omaa lempparia. Se loppuu joskus ja se saattaa kestää sitä joskusta pidempäänkin, mutta pääasia on, että klikkailette, jotta minulle tulisi hyvä ja kesäinen mieli. Nyt limpparia.

6 kommenttia:

  1. Apua, aika vaikeaa! Täytyy vielä harkita hieman ennen kuin äänestän, niin hyviä biisejä tällä listalla.. :7

    VastaaPoista
  2. Kylien uudella taitaa olla useitakin ehdokkaita tähän sarjaan; vaikkapa scissorsistersmäinen Better Than Today.

    VastaaPoista
  3. Ääni meni Rootsille sen enempää kuuntelematta muita. Mut tätä blogia lukeneena uskon, että on aika tasaiset vaihtoehdot. Roots on toiminut talvelta asti, mutta en ole vielä jaksanut kuunnella tuota uusinta levyä. Tätä blogia lukiessa tekee aina itsekin mieli aloittaa blogi.


    - Intellectual Shit

    VastaaPoista
  4. Itseasiassa tulikin kuunneltua pieniä pätkiä ja niitten perusteella Caribou oli ainoa joka veti vertoja, mutta kuten arvasin niin Roots vie.
    Mitä muuten pidät tästä: http://www.youtube.com/watch?v=nSQlfqoEU_w


    - Intellectual Shit

    VastaaPoista
  5. Wavvesin uus levy on silkkaa Drumsia rosoisemmilla soundeilla ja arviolta 4 kertaa paremmilla biiseillä. Mun tän vuoden ehdoton kesäkitarapoppisuosikki!

    Swoonin hehkutusta about joka blogissa en taas ymmärrä. Biisistä jääneet muistikuvat on kuin Cut Copy olisi unohtanut tehdä kertsin.

    Ääni ehdottomasti Cariboulle. Ei ehkä kesähitti, mutta vuoden ehkä hienoin biisi silti.

    VastaaPoista
  6. Intellectual: Toi biisi on ihan älyttömän letkee! Toimii! Kiitos jälleen hyvästä suosittelusta. Jäbän pitää kyl taas laittaa blogi pystyyn.

    Oskari: Wavves tuli testattua ja on kyl pirun hyvä! The Drums ei paria biisiä lukuun ottamatta kauheasti lämmittänyt, mutta Wavvesilla on kyllä kova meno. En sitten tiedä kuin paljon Jay Reatardin taustabändi on vaikuttanut soundiin, mutta edellinen levy oli ainakin ihan kuuntelukelvoton.

    Ei mun mielestä Swoon edes mitään kertosäettä kaipaa. Toimii juuri tuollaisena hyvänä nostatuksena, eikä niinkään päähän jumittuvana poppipalana. Levylläkin se on vain osa isompaa kokonaisuutta.

    VastaaPoista