sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kaiser Chiefs @ The Circus 14.10.11

Heti Anna Calvin tunnelmallisen Tavastian keikan jälkeen alkoi Circuksessa bileet, joita yleisön reaktioista päätellen oli odotettu todella pitkään. Kaiser Chiefs sai arvoisensa vastaanoton.

Kaiser Chiefsien tehtävä on saada ihmiset pitämään hauskaa ja sen he totisesti osaavat. Keikan aloittanut Everyday I Love You Less And Less sai pitin pystyyn ja muunkin yleisön laulamaan ja pomppimaan mukana. Laulaja Ricky Wilsonin energinen esiintyminen liekitti yleisöä vielä kovempaan juhlimiseen ja parhaimmillaan Circuksessa olikin sellaiset perjantai-illan tanssit, ettei moisia ole vähään aikaan nähty.

Kahteen ensimmäiseen levyyn keskittynyt settilista toimi oikein hyvin. Muutamat tuoreemmat biisit rytmittivät keikalle mukavat lepotauot, mikä kertoo kaiken oleellisen uusien biisien laadusta. Ainoastaan Never Miss A Beat ja Little Shocks saivat jotain liikettä ja intoa aikaiseksi, mutta muuten biisit olivat aika keskinkertaista huttua. Huttuahan ne muutkin ovat, mutta ainakin toimivaa sellaista.

Kaiser Chiefsien maine kovana livebändinä ei ole valetta. Kyllä se on hurja bändi! Ricky Wilsonin mainitsinkin jo olevan energisemmän puoleinen setä, joka ei paikallaan pysynyt sekuntiakaan ja aina kun laulamiseltaan ehti sai mikkiteline kyytiä mitä erinäisemmin tavoin. Muu bändi pysytteli hitusen taustalla, mutta ei heitäkään voi miksikään seinäruusuiksi syyttää. Wilsonilla on vain karismaa ja esiintymislahjoja niin paljon, että väkisin muut tyypit jäävät taustalle.

Leedsin ylpeyden ensimmäinen keikka Suomessa oli odotuksien arvoinen ja näytti epäilijöille, että kyllä bändillä vielä paukkuja riittää. Kunhan vain levytkin olisivat jatkossa vähän parempia, niin bändin ei tarvisi turvautua nostalgiaan jatkossa.

Loppuun on pakko avautua yleisöstä. Indiepettereille kun pitäisi varmaan opettaa vähän pittikulttuuria. Circuksessa kun oli pitti, jossa hauskanpito tuntui olevan täysin toissijaista. Aggressioiden purku kaikkeen mahdolliseen tuntui olevan pääasia näille urpoille. Jos sinne pittiin mennään, niin pitäkää se homma siellä pitissä. Kukaan ei suutu siitä, jos välillä tullaan vauhdilla kohti sivullisia, shit happens, mutta kun jatkuvasti sai olla ottamassa jotain vastaan tai väistämässä, kun joku aivokalifi päätti laajentaa pitin reviiriä hirvittävällä tarmolla, niin pittaajat alkavat vituttaa hyvin äkkiä. Ja ihan näin sivusilmällä se toisten kunnioittaminenkin kannattaisi ottaa huomioon. Silloin kun joku on maassa, niin hoitakaa se kaveri ylös sieltä, ennen kuin homma jatkuu kahta kauheampana. Nyt tyypit kävivät tönimässä jengiä, jotka yrittivät nostaa kaatunutta ylös. Ihan oikeasti, ei näin!

Daivaajia voisi myös opettaa siihen, ettei siinä ihmisten käsien varassa kannata lähteä yrittämään vetämään breikkiliikkeitä. Sieltä tullaan hyvin äkkiä alas. Tämä valitus ei liity siihen, että sain jalan silmääni, se oli oma moka, koska en ollut valppaana, mutta jos haluaa ihmisten varassa olla pidempäänkin, niin pysy aloillasi. Näin sinulla ja sivullisilla on kivempaa. Kiitos.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Oman tunnelmani latisti tosiaan parin biisin jälkeen muuan raitapaitainen poju, joka heilu tykinkuulana laidasta laitaan. Koko ajan piti olla varuillaan ettei saa kyynärpäästä silmään.

  Muuten kyllä olin tyytyväinen keikkaan. Kaiser Chiefs ei oo ikinä kuulunu omiin suosikkeihin, mut vetivät oikein erinomaisen keikan. Hyvä myös, että vetivät enemmän nuita vanhoja biizejä, uudelta levyltä nyt ei kovin montaa erinomaista biisiä löydy.

  VastaaPoista
 3. Mä just siirsin illan kuvasaldon koneelle, osa otoksista on yhtä villejä kuin mitä meininki oli.. :D Huh. Ihme että kamera säilyi edes ehjänä. Mutta idioottiriehujat vois kyllä munkin puolestani laittaa vähäksi aikaa telkien taa.

  Ja olihan se Ricky aika.. kiva :P

  VastaaPoista
 4. Juho: Sama mulla. Vaikka Kaisereita on tullut kuunneltua aika paljon, niin ei se mikään lempibändi koskaan ole ollut. Hyvä keikka!

  June: Kattelin kyl välillä, että aika hasardeissa väleissä vetäsit kameran esiin. :D Kuvia sit kehiin ja pian, koska haluun ettii sen paidan!

  VastaaPoista
 5. Hei Lauri! Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anzi! En varmaan jaksa tuota haastetta tehdä, mutta tunnustus ei taatusti jää noteeraamatta. :)

  VastaaPoista