maanantai 31. lokakuuta 2011

Mastodon ja päivän hymyilyttävin uutinen

Tätä ollaan odoteltu jo aika pirun pitkään, nimittäin Mastodonin omaa headliner-keikkaa Suomessa ja ensi tammikuussa se vihdoin toteutuu. Kahteen kertaan! Bändi veti Tavastialla joskus vuonna kivi ja nakki (2005 tai 2006) ja sen jälkeen yhtyettä on voinut nähdä vain lämppäämässä Iron Maidenia tai Metallicaa. Niin ja Sonispheressa varmaan joka ikisenä vuonna, kun kyseinen festivaali on vain Suomessa järjestetty.

Vaikka keikkauutisen nähdessäni pomppasinkin riemusta ilmaan, niin silti bändi saapuu mielestäni epäotolliseen aikaan. Edellisen levyn myötä tehdyt "An Evening With Mastodon"-keikat olisivat meinaan olleet aika pirun päräyttäviä visuaaleineen ja kahtia jaettuine setteineen. Alku kun olisi ollut pelkkää Crack The Skyeta ja toinen puolisko vanhoja biisejä. Niin ja olisihan se Mastodonin, Deftonesin ja Alice In Chainsin yhteiskiertuekin ollut ihan kiva nähdä täälläkin päin maailmaa.

Mastodon saapuu siis sekä Tampereelle Pakkahuoneelle 11. tammikuuta ja päivää myöhemmin on vuorossa Helsingin The Circus. Molempien keikkojen liput kustantaa 40€ ja liput tulevat ensi maanantaina myyntiin. Jos tämän hetken paras metalliyhtye kiinnostaa, niin läsnäolo on vähän niinku pakollista. Todisteita ukkojen neroudesta - ja karvaisuudesta - voi katsella tuosta alta.

Loppuun voin jakaa mielipiteeni yhtyeen viimeisimmästä albumista The Hunterista. Olen täysin samaa mieltä kaikkien arvostelijoiden kanssa: taattua Mastodon-laatua, tosin jokin punainen lanka biisien välillä olisi ollut kiva. Sen voi kuunnella myös itse ja päättää onko Metsästäjästä mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti