maanantai 10. lokakuuta 2011

Massive Attack + Burial = Four Walls


Massive Attack julkaisi kohta kaksi vuotta sitten viimeisimmän albuminsa Heligolandin, jonka julkaisun yhteydessä lupailtiin, että levystä tulisi remix-versio, josta vastaisi kulttisankari Burial. Remix-levy unohtui lunastamattomien lupausten joukkoon kuten Burialin DJ-Kicks-levykin, mutta mitäs tänään tupsahti eetteriin.

Four Walls on Massive Attackin ennenjulkaisematon biisi, jonka Burialin remixaama versio julkaistaan viikon päästä 12"-sinkkuna, jonka b-puolena on Paradise Circusin remix. Tätä kaikkea mainostetaan Massive Attackin ja Burialin yhteistyönä. Mitä, kysyin minä, kunnes kuuntelin biisin.

Four Walls kuulostaa ihan Burialilta, mikä nyt on biisin luonteen ottaen ihan ymmärrettävää. Massive Attackista ei oikeastaan muistuta mitkään muut kuin vokaalit, joiden oletan kuuluvan Martina Topley-Birdille. Burialista muistuttaa myös biisin olemus: se ottaa pauloihinsa ja hypnotisoi täysin, mutta ei kumminkaan paljasta syvintä olemustaan. Parin kuuntelun jälkeen on edelleen sellainen olo, että tämä on vain 12-minuuttia äärimmäisen synkkää hissimusaa helvetistä. Koukutti silti.Biisi julkaistaan vain tuhannen kappaleen rajoitettuna painoksena ja sitä saa ostaa nyt Vinyl Factoryn sivuilta. 25 punnan hinta vetää tosin aika hiljaiseksi, vaikka kuinka olisi kultaa tungettu mukaan. Olisko se remix-levy muuten nyt sit oikeasti tuloillaankin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti