keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Friendly Fires


Kaipaatko kesärientoihisi tanssittajaa joka ei ole moottoripyörä, elävä musiikkivideo tai white trash-kuningatar? Englannista tulee tanssivapahtajat, jotka voivat näyttää harmittomilta nörteiltä, mutta todellisuudessa he ovat bilelordeja. Friendly Fires tarjoaa takuutanssit.

Bändi julkaisi kotvanen sitten kakkoslevynsä Pala. Palan voi tiivistää termiin "hyvä pop-levy". Biisit ovat täynnä koukkuja, ne tanssittavat ja jäävät vastustamattomasti päähän soimaan. Turha levyä on oikeastaan sen kummemmin analysoida. Levy on täynnä potentiaalisia hittejä, jotka eivät yritä mitään liikaa, vaan pistävät porukan liikkeelle, kuten Hawaiian Air.Sitten on härskiäkin funkimpi True Love. Jos tuo basso ei aiheuta teille likaisia ajatuksia, niin olette siveyden sipuleita. Ettäs tiedätte. C-osan housepiano pistää myös virneen naamalle.Ensisinkku Live Those Days Tonight tanssittaa ja nostattaa aika törkeän kovaa. Jos olette indiediskoa järkkäämässä, niin tämä soimaan ja viikset heiluu muunkin kuin ironian voimalla. Levyllä on myös hitaampaa menoa tasoittamaan tanssifestejä, mutta ne jäävät härskin tanssittamisen jalkoihin aika pahasti. Show Me Lights on kuitenkin poikkeus, jonka biitti on tosin häpeilemättömän potkiva ja siten pistää myös liikkeelle. Sanoinko jotain takuutansseista?

Pala on siis todella mainio levy, mutta koska tässä blogissa ei pelätä bilettää kuin olisi taas vuosi 2008, niin otetaas kanssa debyytin helmet kehiin. Skeleton Boy on ehkä yksi lempikappaleistani koskaan. Videokin on kekseliämpää sorttia, joten ruudun ääressä pysyy ihan mielellään, vaikka tekisi kovasti mieli stepata ympäri kämppää.Loppuun vielä parit videonäytteet laulaja Ed Macfarlanen ehdottomasta vahvuudesta. Ei riitä, että biisit ovat hyviä, mutta jos tyypillä heiluu lantio noin holtittomasti, niin voitaisiinko olla sellaisen asian kuin nerouden ääressä? Vastaan kaikkien puolesta, voidaan. Olen luultavasti ikuisesti kateellinen miehen tanssitaidoista ja tyydynkin vain ihailemaan liikkeitä ruudun takaa. Eikä nuo biisitkään huonoja ole, mutta nuo muuvit... Arvostan.2 kommenttia:

  1. On tullut faniteltua (ja tanssittua) kovasti Friendly Firesia täälläkin päin. Ja joo, pakko kompata, että Ed Macfarlanen tanssahtelu on ihan mielettömän siistiä katsottavaa. :D

    Uskon, että nää olis aika kovia livenä.

    VastaaPoista
  2. Hehei, löytyyhän ihmisiä joilla on makua! ;) Olen ihan oikeasti kateellinen Edin tanssahteluista. Noi sen liikkeet on ihan mielettömiä.

    Oli lähellä, että olisin nähny Friendly Firesin livenä. Näiden piti olla Blurin lämppärinä Hyde Parkissa, mutta peruivat. Tilalle tuli ankeaakin ankeampi Golden Silvers. Silloin ketutti. Uskon kans, että olisivat aika kovia livenä.

    VastaaPoista